Hazırlık

2.4K 217 4
                                    

Meganın başkentinde oldukça karışık bir gündü . Her etrafda telaşla koşturup hazırlıkları tamamlamaya çalışıyordu . Megan tarihi boyunca yapılacak en üst düzey toplantı olacaktı .

Karalların aynı şehirde toplanacağını duyanlar kulaklarına inanamıyorlardı . 300 yıl önceki büyük dünya savaşından bu yana bu kadap büyük bir toplantı duyulmamıştı.
Kadoran ve Karan ise telaştan uzak bir şekilde küçük bir odaya bir masaya oturmuş karşılıklı bir şekilde sohbet ediyorlardı .

Kadoran şu sevdiğin kız ne yapıyor diye sordu . Karan gülerek doğrusu beni bırakıp gitti her neyse kendi kaybeder .
Kadoran şaşkın bir şekilde ama nasıl olur seni çok seviyordu .
Karan demek sana öyle gelmiş diye cevap verdi .
Kadoran öyle olsun hem belki böyle daha iyidir önünde uzun bir hayat var seni gerçekten seven birileri karşına çıkacaktır .  Karan beni severler mi bilmem ama ben artık kimseyi sevmem çünki böyle duyguların ne kadar aptalca ve yalan olduğunu çok iyi anladım bir daha böyle bir hataya düşmem benim için bitmiştir .

Kadoran gülerek o kadar emin olma hayat insanın karşısına neler çıkarır bilemezsin belki bu yakın zamanda da olabilir .
Bu arada saraydaki yemekte yanında bir kız daha vardı Yela onun hakkında ne düşünüyorsun .
Karan doğrusu o benim umrumda bile değil kendi kendine heycanlanıyor . Bakışlarını gördüm bu sevmek değil sadece gelik duyguları başka bir şey değil .
Eminim en ufak yanlışımda bana ters düşecektir bu yüzden ondan uzak durmam en iyisi .

Hem şimdi bu konuları boş ver de asıl konuya geçelim birliğe son anda Samonyada girmiş neden böyle oldu .
Kadoran iki hafta önceden katılmak içimn bize mektup yolladılar biz de kabul ettik doğrusu neden böyle bir şey yaptılar bilmiyorum çok uzun yıllardır dış işleri tamamen kapalıydı . Her halde kuzey birliğinin onları koruyacağını düşünüyorlar . Akıllıca ama neden birden bire oldu onu anlamadım .

Karan aslında benim görüşüm şöyle sade basit bir yayılma politikası yanlızlığın işe yaramadığını anladılar . Onları gerçekten merak etmeye başladım garip bir şekilde onları kendime yakın hissetmeye başladım geçmişleri büyük bir millet her ne kadar şuan kötü halde olsada belki çözümü geçmişlerinde bulup geleceğe adım atacak yolu bulurlar .

Kadoran pek sanmıyorum onlar artık sadece içi boş bir kabuk eski günlere dönemezler artık .
Karan belki de öyledir .

Kapı hiç zla açıldı içeri nefes nefesevkalmış bir asker girmişti .
Nefes alıp efendim efendim bir daha nefes alıp Cerut kralı şehre girmiş bulunmakta .
Kadoran ayağa kalkıp Karana bakarak şehir merkezinde kralı karşılayıp ona saraya kadar eşlik edeceğiz oradada kral bizzat karşılayacak .
İkili odadan çıkıp hızlı adımlarla sarayın dışına gittiler . Yolda diğer görevlilerde onlara katıldı ve kalabalık bir karşılama grubu ile beraber saraydan çıkıp şehir meydanına doğru yola çıktılar .

Biraz sonra meydana varmışlardı . Şehir halkıda uzaktan onlara bakıyorlardı meraklı gözlerle . Biraz sonra kral kafilesi ile beraber yolun başında görünmüştü . Elli yaşlarında ama saçlarının daha çok az kısmı beyazlamış ve oldukça yakışıklı bbir adamdı . Bakışları devlet işleriyle ilgilenip çökmüş krallarınki gibi değil genç ve neşeliydi birazda en meraklı  büyük oğlu Deonda  atının üzerinde ve yanındaydı .

Kral 4. Cerun  soyundan ve kendinden emindi halkı tarafından çok sevilen bir kral olmayı başaran nadir kimselerden di bunuda  sosyal devlet politikası uygulayarak başarmıştı . İnsanların onun politik zekası hakkında şüphesi yoktu .

Genç prens Kadoran krala selam verip megan krallığına hoşgeldiniz kral Cerun sizi ağırlamak bizim için bir şereftir bu arada sizi daha kalabalık bir grup olarak bekliyorduk bir sorun mu oluştu .
Kral Cerun hayır sadece adamlarım şehrin dışında konaklıyorlar hepsini şehre sokamazdım değil mi .
Uzun zamandır bir kral diğer krallığa gitmediğinden bilmiyorlardı ordu geleneğini bir kral diğer krallığa ziyaret ederken yanında küçük bir ordu götürmesi adettendi .
Cerun kır atından inip genç prensin elini sıktı ve sonunda seninle tanıştık genç prens Kadoran adını çok duydum ve yaptıklarını ilerde iyi bir kral olacağına şüphe yok .

Kadoran saygıdan ödün vermeden elimden geleni yapıyorum işte diye cevap verdi.
Cerun gülerek mütevazi bir insan olduğunu söylemişlerdi .
Şimdiki gençlerin en büyük sorunu çok kendini beğenmiş olmaları yaşlıları bir şeyden anlamaz sayıp kendilerini bir şey sanıyorlar .
Neyse boş konuları bırakakımda yola devam edelim . Bu sırada Karan yanlarından ayrılmış şehrin sokaklarında diğer istihbaratçılar ile beraber sokakları kontrol ediyorlardı .
Herhangi bir sorun yoktu ama şimdilik .

Karan saraya varmadan kafileye yetişti ve Kadoranın yanına gelip kulağına sokaklar tamamen güvene alındı .
Kadoran iyi öyle ise sende yanımda kal kralı geçirdijten donra şu küçük orduya gizlice bir gidip bakalım .
Karan onlar dostumuz sanıyordum .
Kadoran öyleler ama yide ordu şekillerini merak ediyorum devlet işleri işte anlarsın .
Karan işte şimdi gerçek bir politikacı oldun Kadoran .
Kadoran gülerek iyi bir devlet adamı dostunuda düşmanında çok iyi tanımalıdır .
Karan bana politikadan bahsetme nasıl bir şeytan icadı olduğunu çok iyi biliyorum .
Neyse biraz sonra senle bir bakarız .

Sonunda sarayın önüne gelmişlerdi . İhtiyar kral ile Cerun birbirlerine selam verip içeri girdiler . Kadoran ve Karanda göze batmadan ordan ayrılıp hızlı adımlarla şehirin sonundaki göcü kulelerine doğru gitmeye başlamışlardı .

Yolda kendilerini fark ettirmemeye çalışıyorlardı . Biraz sonra göcü kulelerine baktılar . Şehrin dışında büyük bir kamp kurulmuştu çadırların sayısına bakılırsa en azındam iki yüz bin kişilik bir orduydu .

Kadoran seni temin ederim bu gerçek güçlerinin çeyreğnin çeyreği bile etmez . Zırhları dayanıklı bir alaşımdan ağır ama dayanıklı okları zayıf okçularıda az , çoğu piyade  birazda süvari var atlara baksana kılıçları işte asıl mesele en düşük sevyeli kılıçları bile büyülü kılıç bunlardan bizim ordumuzuda kazandırmamız gerek .

Karan istihbarat bölümü ile bu işi halletsek iyi olur birkaç usta bulut krallığa sihirli silahlar yapan demirciler yetiştirmemiz gerek .
Kadoran haklısın bir ara bu konuyu istihbarat sorumlusu ile konuşayım deyip saraya geri döndüler .

3 gün sonra .
Sarayda büyük patlamlar ve kaçışan insanlar sesi duyan halk korku dolu gözlerle saraya bakıyordu yeni patlama daha oldu ardın duvar daki patlama ile dışarı bir adam fırlayıp uçarak bir malikanenin duvarına gömüldü . Karanlık odanın içinde karan ve dostları göz gözü görmüyor karşıda yüzlerce katil .

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now