Tatlı Dil

2.5K 220 9
                                    

Cerut ve Meganın yemek toplantısında iki ülkeden insanlar karşılıklı oturmuş güzelce sohbet edip yarınki toplantı hakkında konuşuyorlardı . Herkes böyle tarihi bir olaya imza atacakları için mutlu ve çok heyecanlıydı .
O anda kapı açıldı bir grup yabancı içeri girmişti .
Başlarında kısa boylu şişman bir adam vardı .
Kafasında çok az beyaz saçı çirkin yüzü ve üzerine büyük bir nokta gibi kondurulmuş sol elmacık kemiğinin üzerindeki büyük ben ve memnunsuz bakışları insanları huzursuz hissetirmişti .

Deon o tarafa doğru bakınca bir anda yüzü düştü . Onun bu halini fark eden Kadoran bir sorun mu var diye sordu .
Deon birlik için ikna görüşmeleri sırasında bizi en çok uğraştıran Wetrik krallığını hatırlıyorsun değil mi .
Kadoran evet onları ikna etmek için iki ay boyunca haberciler gönderdim . Birliğe en çok yaralı olcak krallıklardan biri olduğunu bilmesen asla onlara teklif götürmezdim .
Deon ilerde kendilerine doğru gelen adamı gösterek işte bu kadar sorun çıkarmalarının tek nedeni bu adam Wetrik krallığının veziri ve kralın ülkede en güvendiği adam Stan namıdiğer tatlı dil .

Bu sırada Tatlı dil masanın yanına gelmişti . Herkes ayağa kalktı . Stan genç prenslere ve adamlarına bakıp hepinize iyi akşamlar Mengan ve Cerutun temsilcileri . Deon sizede iyi akşamlar bay Stan sizi gördüğüme sevindim buyrun geçin dedi kibar bir dille.
Stan oturduktan sonra Kadorana bakıp adınızı çok duydum prens Kadoran  fikriniz gerçekten çok etkileyici . Gururu kabaran Kadoran sağolun uzun zamandır böyle bir birliğin kurulması hakkında planlar yapıyordum . Wetrik Cerut ve diğer krallıklar sayesinde bu büyük hayali gerçekleştirebileceğiz .

Stan ileride ülkenizi en iyi şekilde yöneteceğinize hiç şüpem yok . Keşke her genç sizin gibi olabilse şimdilerle gençler sonunu düşünmeden hareket edip duruyorlar .
Yarınki toplantı için çok heyecanlıyım . Gece boyunca güzel bir şekilde sohbet ettikten sonra Tatlı dil ayağa kalktı ve hepinize iyi akşamlar yoldan geldiğim içim yorgunum  .
Dedi ve adamları ile birlikte hızlı adımlara salonu terk etti .

Onlar gittikten sonra Kadoran Deona bakıp oldukça iyi bir insana benziyor . Deon işte tam da bu yüzden ona tatlı dil diyorlar . Güzel konuşması ile insanların güvenini kazanır ve onları hayran bırakır . Sonrasın da ise onları istediği gibi kullanır böyle göründüğüne bakma yarın ki toplandı da adım gibi biliyorum ki bir sorun çıkarmaya çalışacak yarın onula nasıl baş edeceğiz bir fikrin var mı .
Kadoran biraz düşündükten sonra doğrusu bilmiyorum ama bir şekilde tatlıya bağlayabiliriz . Arta kulağına eğilip bu konuyla istersen ilgilemebilirim . Kadoran buna gerek yok neticede onlar birliğe katılmayı kabul ettiler en fazla çıkarları için fazladan bir şey istiyorlar onuda bir şekilde halledirim . Bu birliği dürüst kaidelere bağlı kalarak kurmak istiyorum .
Arta nasıl istersen bu arada bende uyumaya gidiyorum dedi ve ayağa kalkıp diğerlerine iyi geceler dedikten sonra hızlı adımlara salondan çıktı . Dışarı çıktığında oldukça soğuk bir hava hakimdi geceye kızıl bulutlar sarmıştı gökyüzünü . Sonra küçük bir kar tanesi düştü Artanın önüne yola devam etti . Kar iri taneler olarak yağıyordu . Arta karı çok severdi çünkü kar yağdığında derin bir sessizlik çökerdi havaya .
Senenin ilk karı düşerken Arta ıssız ışıklı sokaklarda hızlı adımlarla yürüyordu .

Biraz sonra malikanenin önüne gelmişti .  Kapıya birkaç defa vurdu . Kapı açıldı hizmetçilerin başı olan adam çıkmıştı kapıya Artaya bakıp hoşgeldiniz efendim dediğiniz gibi misafirimize yemek götürdük afiyetle yedi . Arta içeri girdi ateş yakılmıştı içerisi oldukça sıcaktı . Bu sırada salonda tek başına oturan Tion Artayı görünce koşarak yanına geldi biraz kızgın bir şekilde saatlerdir nerdesin şimdide sakın bana uyuyacağını söyleme .
Arta hayır bende sana dışarıda biraz gezmek ister misin onu soracaktım . Tion gerçekten mi çok isterim hemen çıkalım deyip Artanın kolunu çekiştirmeye başladı .
Arta önce üzerine kalın bir şeyler giysene yoksa üşütürsün bu sırada hizmetlilerden biri ince siyah bir kürk getirdi ve ne yazıkki bir tek bunu bulabildim dedi .
Tion kürkü giydikten sonra Artaya sen bir şey giymeyecek misin diye sordu .
Arta merak etme bana bir şey olmaz diye cevap verdi .
Neyse hadi dışarı çıkalım artık dedi .

İkili dışarı çıkıp sokaklarda yürümeye başladılar . Tion Artaya bakıp eski günler aklıma karlı ve soğuk bir havada karanlığın içinde tek başıma kalmıştım sonra seni gördüm beni yanlızlığımın içinde çekip çıkardın .
Arta asıl sen beni yanlızlıktan kurtardın . Tion yere eğilip yeni düşmüş karı avcunda topladı sıktı ve Artaya doğru fırlattı kartopu kafasında patlamıştı .

Arta arkasına döndü Tion elinde başka bir kartopu ile bekliyordu yüzünde tatlı bir gülümseme vardı . Diğer kartopunu fırlattı . Arta yere doğru eğilip sıyrıldı yerde biraz kar toplayıp ayağa kalktı ve Tiona doğru fırlattı .
Birbirlerine kar atıp eğleniyorlardı iki küçük çocuk gibi . Tion bir kar topu daha fırlatacakken Arta elini tuttu ikiside nefes nefese kalmıştı .

Tion elini kurtaramayınca Artayı kendine doğru çekti ikisi düşerken Arta Tionun başının altındaki taşı fark edip kendini çevirdi ve yere düştüler . Taşa kafasını vurmuştu . Tion yüzünü artanın bağrına dayadı sıcaktı hızlı hızlı atan kalbinin sesini duyabiliyordu . Keşke bu an hiç bitmese dedi içinden Arta acıyan başına aldırmayı kolları ile onu sardı hiç konuşmadan öylece duruyorlardı . Arta gökyüzüne doğru baktı kar iri tanelerle yavaş bir şekilde yağıyordu .

Arta Tionun siyah saçlarını okşadığında bir anlığına zihnine girmişti . Tionun kendisine karşı olan duygularını hissetti . O kadar güzel ve masumdu ki gözlerini kapattı her şey durmuş gibiydi soğuk yok olup gitmişti sıcak ve huzurluydu .

Sonra bir anda  başında bir şey hissetti gözlerini açtığında Tionun mavi gözleri tam karşısındaydı anlını ona yaslamıştı . Tion ayağa kalktı ve üzerini düzeltti . Arta ise hala yerde oturuyordu .
Tion elini uzatıp onu ayağa kaldırdı .

Tion Artaya bakarken boynunda biraz kan olduğunu fark etti . Elini ensenine dokundurunca Arta şiddetli bir acı hisseti . Tion eline baktığında sıcacık kanla kaplı olduğunu fark etti .

Telaşlı bir şekilde kafan kanıyor dedi . Arta da bunu fark etti . Hızla malikaneye geri döndüler . Arta önce başını iyice yıkadıktan sonra temizleyip kendi yaptığı kremlerden birini sürdü sonrada başını sardı .
Tion ise oldukça üzgündü gözleri yaşarmıştı . Onun bu halini gören arta parmağı ile gözlerindeki yaşları sildi ve bu kadar üzülme zaten birkaç saat sonra iyileşir .
Tion  bundan sonra senin yanına pek yaklaşmasan iyi olur hep sana zarar veriyorum.
Arta onu kendine çekip sarıldı benden asla uzak kalma asıl o zaman bana zarar vermiş olursun .
Kokusunu içine çekti ve bu sözlerin aklıma eskiden duyduğum bir dizeyi hatırlattı.

Bir kız sevdim beni ben olduğum için seven hayallerimde bir kızı sevdim beni o kadar severki yeri gelir kendinden bile sakınır. Yeri gelir benim için mücadele eder.
Hiç tanışmasamda hiç görmesemde bu kızı sevdim . Yıllar sonra bir ailem olmuşken bile acaba onunla tanışsaydım ne olurdu diye düşünürüm .
Onu o kadar severim ki sevgimi sığdıramam hiç bir yana çünkü inanmam sevginin yumruk kadar bir et parçasına sığacağına . (Yazan M.A.T.).

YORUM ATMAYI UNUTMAYIN....

CANAVAR AVCISI Où les histoires vivent. Découvrez maintenant