KUDRETLİ BİR HALK

2.8K 281 8
                                    

Ejderha iskeleti Kampında soğuk ve karlı bir günde . Tion canı sıkkın bir şekilde ateşin başına oturmuş hayal kuruyordu .
Klon birkaç gün önce birden yok olmuştu . O günden bu yana zamanını ateşin başında oturup düşünmekle geçiyordu .

Harma bu kadar canını sıkma yakında geri döneceklerdir . Tion hafif yaşlı gözlerle sen bunu nerden biliyorsun diye sordu . Harma biliyorum çünki Karanı tanıyorum . O başarısız olup ölecek biri değil sadece biraz geç kaldı .
Onu özlüyorsun değil mi .
Tion evet hem de çok o olmadan ne yapacağımı bilmiyorum .

Harma insanların bu yönünü anlamıyorum doğrusu . Birini sevdikleri zaman onsuz yaşayamam diyorlar bu çok saçma insan her acıya katlanabilir insan . O olmadan yaşıyordun o öldükten sonra da yaşayabilirsin .
Tion ama benim ondan önce yaşadığım söylenemez yıllarca vahşi bir kaplan olarak etrafta dolaşıp durdum Karanın sayesinde insan olduğumu hatırladım .

Bu sırada arkadan gelen bir ses demek beni özledin deyip güldü.
Tion arkasına döndüğünde Karan ve Ramonu gördü .
Yerinden fırlayıp Karanın üzerine atladı ama birden geri çekilmişti yüzünden utandığı belli oluyordu .

İkili ateşin başına oturmuştu . Tion bir yandan sevinçle Karanı çekiştirirken Harma söze girdi .
Görevde bir sorun mu çıktı . Birkaç gün önce gelmiş olmanız gerekiyordu .

Karan evet görevde biraz sorun yaşadık aslında bayağı sorun yaşadık . Vadinin girişinde ordunun yanından ayrılıp Homa dağlarının eteklerine gittik buz kalpli avcı biraz sorun çıkarmış olsa da üstesinden geldik .
O sırada sefer ordusu ejderlerin tuzağına düşmüştü Tektanın kalbini alıp onların yanına gittik vardığımızda ordunun yarısından fazlası ölmüştü . Yarma harekatı ile Kara ejderin yanına kadar gidip buz kaple onun işini bitirdik .

Harma duydukları karşısında oldukça şaşırmıştı . Gerçekten iyi iş başarmışsınız . Karan yüzündeki endişeli ifade de ne böyle diye sordu .
Harma sorun şu ki ejderhalar plan yapıp tuzak kuracak türden yaratıklar değillerdir .
Ejder güçlerine  kendilerine ve güçlerine  güvenen yaratıkardır . Cesur ve bir yandan da kibirlidirler . Düşmanları ile kafa kafaya savaşıp yenmeyi tercih ederler.

Eminim onlardaki bu garipliği diğerleri de fark etmişlerdir .
Bu tavır değişikliği hiç hayra alamet bir şey değil .
Canavarlardaki bu gariplik başlangıç alametlerinden biri . Korkarım o zaman sandığımızdan daha yakın olmalı . 

Araya giren Karan ihitiyar bu arada Samonya ve onun halkı hakkında bir şeyler biliyor musun .
Harma şaşırmış bir halde Samonya mı sen bu nerden duydun diye sordu .
Karan geçen günlerde bir sohbet esnasında Samonya ve halkı hakkında bir şeyler duydum geçmişte oldukça kudretli bir halk olduklarından bahsettiler. Onları bu kadar teppeye çıkaran şey neydi onu merak ediyorum.

Harma onlar başından beri kudretli bir halktı kimsenin ulaşamayacağı sırlara ulaştırlar kimsenin cesaret edemiyeceği sırlara .

Başlangıç Kaos elçileri üç büyük yıkım ve daha nice efsanler ve geleceğe dair şeylerin hepsi onların inanışlarından gelir . Hatta bazılarına göre canavarların ve yaşam enerjisinin dünyaya gelişinin ardındaki sırrı bile biliyorlarmış .

Herkesin ortak sorusu bu kadar şeyi nasıl önceden bilebiliyorlardı onlara bu bilgileri veren kimdi bu normal bir kehanette bulunan büyücülerin yapacağı türden bir iş değil .

Bazılarına göre bunu gökleri inceleyerek öğrenmişler bazılarına göre ise bu bilgileri vermek için gizemli bir varlık tarafından seçildikleri . Bana sorarsan ikinci seçenek daha makul .

Gerçi şimdilerde bu krallığın esamesi okunmaz oldu ama bir gün eski şanları ile geri döneceklerine inanıyorum .
O anda Karanın aklına yaşlı adamın sözleri geldi birileri yerin altında çalışıyor dedi kendi kendine .

Bu sırada Tion hala Karanı çekiştiriyordu . Karan kafası ona dönüp beni biraz rahat bırak uzun bir yoldan geldim ve şuan çok yorgunum bana hiç acımıyor musun .

Tion Kafasını kolları ile sarıp yorgunsan uyuyabilirsin .
Gece karası saçları Karanın önünü kapamıştı . Bu sırada uyku bastırmaya başladı ve gözleri kapandı . Bunu fark eden  Tion Karanın kafasını dizlerine yasladı ve üzerini örttü . Uyurken ne kadar da tatlı dedi Tion. Biraz sonra Tion hariç herkes tatlı bir uykuya dalmıştı . Tion ise Karanı izliyordu hala .

Bu sırada Karan uykusunda sayıklamaya başlamıştı . Beni bırakma karanlıkta kalmak istemiyorum yok olmak istemiyorum deyip Tiona sarıldı.

Tionda onu okşayıp merak etme ben her zaman senin yanında olacağım .

Sabah olduğunda yavaşça gözleri aralanan Karan etrafına baktı . Tion onu kollarının arasına yaslamış uyuyordu . Kalkmaya niyetlendi ama oldukça huzurlu bir andı ve bunu bozmak istemeyip tekrar gözlerini kapattı .

Gözleri tekrar açtığı zaman gördüğü şey Tionun parıldayan mavi gözleriydi . Karan hızla kafasını kaldırınca başları birbirine çarpmıştı . Tion ağrıyan başını tutarken Karan bakmama izin ver deyip ellerini başından çekti . Elini Tionun başına koydu .

Tionun gözlerinin içine baktı bir ande ve Artık acımıyor dedi . Karanın içinde ise garip bir acı vardı sanki kalbine küçük iğneler batıyordu . Bu duygu da neydi böyle insanın önemsediği birisi olunca böyle mi hissediyordu .

Karanın yüzünde küçük bir tebessüm belirdi onu gören Harma şaşıp kalmıştı gerçekten gülüyor dedi . Ramon ilk defa gülmüyor ki dedi .

Harma eski gülüşleri sahteydi şimdi ise gerçekten gülüyor . Şuna baksana . Ramon ona doğru dönüp yüzüne baktı gerçekten de ilk defa Karanı böyle bir şekilde görüyordu .

Karan bu haline oldukça şaşırmıştı . Bu duygular bu his onu değiştirmeye başlamıştı . Tion ona bakıp bir şeyin mi var diye sordu . Bir anda kendine gelen Karan yok bir şey sadece düşünüyordum .

Ayağa kalkıp Ramon sence bu gün ava çıkmalı mıyız . Ramon istiyorsan sen gidebilirsin ben biraz daha dinleneceğim .

Karan gitmek istesede tek başına ava çıkmayı pek sevdiği söylenemezdi yada yanında birisinin kendisini rahatsız etmesine alışmıştı artık .

Bu sırada Harmanın aklına çok iyi bir fikir geldi Karan ve Tiona bakıp ikiniz ava çıkmaya ne dersiniz dedi .
Tion sevinerek bu çok iyi olur diye karşılık verdi .
Karan ise sanırım bu olur diye yanıtladı . İkili hazırlanırken Karan daha kalın bir şeyle giymeyecek misin .

Tion sence buna gerek var mı deyip kaplana dönüştü ve vahşice kükredi .
İkili yola koyulmuştu Karan tion sen etrafı koklayıp bir şey varmı diye ara .

Biraz sonra Tion birden durup Kafasını kaldırıp etrafına baktı . Zıplayıp çalıların arasına indi boğuşma sesleri geliyordu . Karan oraya vardığında Tionu yeşil bir geyiği parçalarken gördü . Gerçekten kaplana dönüşünce başka bir kimliğe bürünüyor dedi .

Tion Karanı fark edip sevinçle üzerine atladı ve başını yüzüne sürmeye başladı . Karanda elleriyle başını okşuyordu . Sanırım ne istediğimi buldum sonunda .

YORUM ATMAYI UNUTMAYIN..

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now