GERİYE DÖNÜŞ

2.4K 243 22
                                    

Arta gözlerini açıp dışarı baktı her yer beyaz örtüye bürünmüş oldukça güzel bir manzara oluşmuştu . Kar yavaş yavaş yağmaya devam ediyordu . Yerinden kalktı başındaki sargıları çıkartıp kafasına dokundu herhangi bir yara kalmamıştı . Kalkıp üzerini değiştikten sonra kapıyı açıp aşağı indi Tion koca masaya tek başına oturmuş önüne indirilen yemekleri afiyetle yiyordu .
Arta bir sandalye çekip yanına oturdu . Bu sırada ayakta bekleyen hizmetlileri fark etti .
Arta ayakta boş boş dikilmeyi bırakında kendinize bir şeyler getirip kahvaltı edin .

Hizmetliler şaşkındı Artanın kendileri ile dalga geçtiğini sanıyorlardı . Baş hizmetli ne defiğinizi anlayamadım efendim  bir daha söyler misiniz .
Arta bunda anlamayacak ne var size masaya oturup kahvaltı edin diyorum .
Hizmetli adam bizim ne haddimize sizinle kahvaltı yapmak Artanın onları denediğini sanıyordu . Arta lafımı ikiletmeyin ve çabuk masaya oturun .
Artanın şaka yapmadığını anlamışlardı .

10 hizmetli masaya oturmuş çekingen bir şekilde yemek yiyorlardı Arta kendinizi  küçük görmeyin her insan değerlidir sefil bir köylünün hayatının kralınkinden farkı yoktur . Siz kendinizi düşük görmedikçe kimse sizi ezemez
(söyleyen M.A.T.)

Size afiyet olsun ben toplantı için gidiyorum dedi ve hızlı adımlarla malikaneden çıkıp merkeze doğru yola koyuldu . Yeni  yağmış karda ilk izleri bırakırken ayağının altında ezilen karların gıcırtısı keyfini yerine getirmişti . Biraz sonra Kadoran ve diğerleri ile karşılaşıp onlara katıldı Kadoranın yüzündeki ifade ne kadar gergin olduğunu anlatıyordu .
Yola devam ettiler merkezdeki toplantı salonuna geldiklerinde Cerut Prensi Deonu ve adamlarını gelenleri karşılarken buldular .
Onlara katılıp gelen temsil heyetleri karşıladılar . Herkes gediği zaman Deon Kadorana bakıp evet içeri girip şu işi halledim artık bu gün yeni bir tarihin başlangıcı olacak . İçeri girdiler koca salonun tam ortasında dikdörtgen büyük kahverengi ahşaptan bir masa ve etrafında 15 tane oldukça sıradan görünüme sahip sandalye vardı .

Burası karar masasıydı ilk avcılardan bu yana varlığını sürdüren karar masasının mütevazi görünümünün altındaki neden eskiye bağlılık mesajı vermekti .
Temsilciler öne çıkıp usul gereğince küçük bir bıçak çıkarıp masaya indirdiler . Tatlı dil baş köşeyi kaparak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı .

Bu sırada Tion koca malikanenin içinde sıkılmış bir şekilde geziniyordu . Soğuk bir rüzgar arkadından esip içini titremişti . Bu rüzgar nereden geliyor böyle dedi . Arkasına döndü köşede küçük bir odanın kapısının açık olduğunu fark etti . Bu garipti o tarafa doğru gidip açık kapıyı araladı . İçerde birkaç koltuk ve cam kenarında küçük bir masa vardı açık camdan soğuk hava tüm gücüyle esiyordu . Masanın üzerinde siyah bir kutu olduğunu fark etti .

Bu Artanın iğnelerini koyduğu kutuydu . Böyle bir şeyi ortada bırakması gerçekten garipti . Kutuyu eline aldı oldukça hafifti .Sanki boş gibiydi kutuyu açtığında içinin boş olduğunu fark etti . Ne olduğunu anlamaya çalışırken hızla esen rüzgar açık camı duvara çarptı . Tion camı kapatmak için uzandığında aşağıda bir şey fark etti . İğnelerin hepsi kara saplanmış bir şekilde duruyorlardı .
Aklından neler geçiyor Karan dedi kendi kendine .

Bu sırada toplantı salonunda herkes meraklı gözlerle neler olacağını izliyorlardı . Üzerinde siyah bir cüppe bulunan saçı sakalı ağarmış yaşlı bir adam kalabalığın arasından sıyrılıp Karar masasının yanıya geldi elinde eski sararmış bir kağıt vardı . Kağıtta bir kez daha göz gezdirdikten sonra söze girdi 15 büyük krallığın temsilcileri karar masasına hoşgeldiniz . Bu toplantıyı dünyaya ilk adalet kurallarını getiren bilge kral Begov adına başlatıyorum itirazı olan varsa karşıma çıksın .
Biraz durduktan sonra söze girdi bu gün burada toplanış amacımız kuzey birliğini kurup temel kurallarını belirlemektir . Genç bir adam elinde başka bir kağıt ile gelip yaşlı adamın yanında durdu ve söze girdi 1. Kural birliğin üyeleri ne gerekçe ile olursa olsun tüm kurallara uymak zorundadır kabul edenler el kaldırsın .

15 tane el kalkmıştı kuralları saymaya devam etti . 15 . Kural birliğe üye ülkelerden biri saldırıya uğrararsa diğer birlik üyeleri onun yardımına gidecek . 35. Kural birlik üyelerinden biri eknomik dar boğaza düşerde diğer üyeler eşit bir şekilde ona yardımda bulunacak buna ek olarak daha sonrasında yaptıkları yardımın karşılığını isteme hakları olmayacak .
40. Ve son temel kural Birlikten ayrılmak isteyen krallık belirlenmiş haracı ödeyip o şekilde birlikten ayrılacaktır .
15 tane el yeniden kalkmıştı .
Soğuk terler döken Kadoran sonunda rahat bir nefes aldı . Kafasını çevirip etrafa baktı . Deonun yüzünde hala endişeli bir ifade vardı .
Kısık bir sesle bu kadar erken sevinme asıl olay şimdi başlıyor dedi .
Tam o anda Stan elini kaldırıp söz hakkı istedi . İzin aldıktan sonra söze girip sevgili dostlarım size bir öneride bulunmak istiyorum . Bildiğiniz gibi kuzey birliğinin merkezi ruk vadisine kurulacak . Ama Ruk vadisine yapılan saldırıyı hepiniz hatırlıyorsunuz bu hatırlanmak istenmeyen anı ister istemez insanın aklına bir daha aynı şey yaşanmayacağı ne malum sorusunu getiriyor . Araya giren Deon ne istiyorsunuz açık söyleyin de bilelim hepimiz dedi .
Tatlı dil yani demek istiyorum ki bu vadide güvenlik zaafı olduğu açık benim görüşüm bu güvenliği sağlayabilcek bir krallığa taşınması taraftarıyım ve Wetrik krallığı olarak bu görevi ve sorumluluğu almaya talibiz .
Diğer temsilcilerde sessiz kalsalarda bu fikri benimsemişlerdi Wetrik krallığının gücünden şüpheleri yoktu . Kadoran Tatlı dilin niyetini anlamıştı birliği ele geçirmek istiyordu . Söze girip ruk vadisine ve Cerut krallığının sağlıyacağı güvenliğe güvenim sonsuzdur .

Stan benimde aynı şekilde güvenim sonsuz ama olanlar ortada benim düşmanlık gibi bir niyetim yok . Benim isteğim birliğin güvenliğidir bunu oylamaya sunmak istiyorum .
Salona oldukça gergin bir hava hakim olmuştu birbirleri arasında fısıldaşmalar başlamıştı.

Deon geçmişte bazı sorunlar yaşamış olabiliriz ama eksiklerimizi kapatmayı iyi bildik size teminat veririm ki şuan ruk vadisinden daha güvenli hiç bir yer bulamazsınız .
Önceden saldırıya uğrasak bile karşı koyup suçlulara cezasını verdiğimizi de belirtmek isterim .

Stan özür dilerim prens Deon ama bunu siz değil vahşi toprakların hayaleti başardı şuanda ise o sadece ölmüş bir kahraman onun gibi birisini tekrar bulamıyacağımıza göre oylamaya başlama zamanı geldi .
Ayakta duran genç adam kağıtlardan başını kaldırıp birlik merkezinin Wetrik krallığına taşınmasını isteyenler el kaldırsın .
Tam o anda Karan masanın üzerinde belirdi . Bana öldü diyen de kim kara gölgeler kaplamıştı salonu .

YORUM ATMAYI UNUTMAYIN...

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now