YETENEKLİ ÖĞRENCİ

4K 383 30
                                    

Haftalarca geçen eğitimden sonra geçen hergün Karan daha çok şey öğrenip güçlenmişti gücü diğerlerine göre azda olsa çevikliği tepki verme hızı onlardan daha fazla idi. Bu onun için ödül gibiydi savaşta güçten çok stratejinin önemli olduğunu anlamıştı.Bu konuda zekasına oldukça güveniyordu
Ustasından bitkiler hakkında bir çok şey hazırlamayı bunun yanında zehir ve panzehirleri öğrenmişti aradığı şey buydu.

Savaşta rakibine küçük bir çizik bile atsa bu onu yenmeye yeterdi. Karanın düşüncesine göre insan sırf güçsüz diye pes etmemeliydi çünkü başka şeylerde onu zirveye taşıya bilirdi önemli olan bunu keşfetmekti.Bunun yanıda çok iyi kılıç ve bıçak kullanabiliyordu isabet yeteneği oldukça gelişmişti.
Bir yandanda grubunu zirveye taşımanın yolunu arıyordu bu güce neden sahibim aylardı kafası bu soruyla meşguldu intikam içinmi yoksa öldürmek yaşatmak  kurtarmak yoksa intikammı olmak yoksa sadece güçlü olmak içinmi vardı gücü.Aslında grubuna yardım etmek gibi bir derdi yoktu
sadece böyle bir yerde yanlız kalmaması gerektiğini düşünüyordu.İşine yarayabilmeleri için daha güçlü olmaları gerekiyordu .

Karlı soğuk bir günde A snıfında Sihirli canavarları tanıma dersinde eğitmen derse çoktan başlamıştı Karan her zamanki gibi büyük bir dikkat ile
dersi dinliyordu.Eğitmen söze girerek dediğim gibi yenilmez canavar sendromu shihirli bir canavarla savaşırken ortay çıkar.Mesela devasa
bir ejderha gelip heryeri ateşe verir yüzlerce kişi bir anda öldürür. Bunu gören kişiler umutsuzluğa ve korkuya kapılır onu yenmeye olan inançları yok olur bu durum başınıza gelirse direk ordan kaçın çünkü canavarlar korkuyu sezer korkuya kapılırsanız bunu hissedip sizi kolay hedef olarak görür ve direk üzerinize doğru saldırır avcılıkta duygularınızı kontrol etmek önemlidir.

Neyse bugünlük bu kadar yeter ders bitmiştir.Sözünü bitirip sınıftan çıktı.

Karan her zamanki gibi kafasını sıraya koyup dinlenmeye başladı kısa süreli bir dinlenme diğer ders için daha zinde olmasını sağlıyordu.
Artık rahat bir şekilde vakit geçirebiliyordu derslerdeki yetenekleri onu uzak durulması gereken tehlikeli biri olduğunu gösteriyordu.
Karan bu durumdan oldukça memnundu ama tek bir sorun vardı oda Nina kalkanlarını aşabilen tek kişi oydu

Dikkati hep Karanın üzerindeydi.Karan ise ondan uzak durmaya çalışıyordu.Nina her zamanki gibi başına gelmiş onla uğraşıyor saçını okşayıp onu rahatsız ediyordu. Karan ne kadar sinirlensede ona kızamıyordu.Nina'nın Aksine diğer kızların gözü Kayn'ın üzerindeydi sürekli aralarında
onun ne kadar yetenekli olduğunu konuşuyorlardı.Karan ondan çok daha yetenekli olmasına rağmen onun durumu kimsenin umrunda değildi.
Belkide bu canavarın kaderiydi ne kadar yetenekli olsada bunun bir önemi olmayacaktı.Gerçi bu Karan'ın umrunda değildi
Onun derdi hayalleri ve istekleriydi bu akademiyi bitirip avcı olarak vahşi toprakları keşfedip savaşıp avlanmak istiyordu.

Herkes sınıftan çıkıp giderken Karan'ın için günün en beklediği vakti gelmişti.Biraz sonra usatası gelmişti ve hızlıca derse başladılar.
Yaşlı adam lafa girip evlat doğruyu söylemek gerekirse kısa bir zamanda çok fazla şey öğrendin senin öğrendiğin şeyleri öğrenmek benim yıllarımı aldı verdiğim kitapların hepsini okuyup bitirdin bu kadar hızlı öğrenmen senin bana nekadar zeki oldğunu gösrteriyor yada ben çok iyi bir ustayımdır deyip gülmeye başladı Karanda bu gülüşe eşlik etmişti.

Sonra Turkon''un yüzündeki ifade kaybolup yerini soğuk ve mutsuz bir ifadeye bıraktı.Bildiğin gibi tam 6 aydır sana ders veriyorum sana bildiğim herşeyi öğrettim ve güzel zaman geçirdik hep söz dinleyen iyi bir öğrenci oldun.Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi güzel bir ömründe sonu
vardır. Bu yaşlı adama son zamanları iyi bir şekilde geçirttiğin için sana teşekkür ederim.Sen hayatım boyunca aradığım mükemmel öğrencisin

Aslında derdim seni böyle konuşmalarla üzmek değil.Rahatlıkla söyelyebilirimki sen benim en büyük başarımın  devamını getirecek kişisin.
Artık kendi yoluna devam edebilecek kabiliyete sahipsin sen dünyadaki en genç şifacısın artık.
Sonra elinden bir kağıt çıkardı ve Karan'a gösterdi ve işte bu herşeyin ilacı tüm hastalıkların çaresi dünyayı değitiricek şey bu ilaç berkide dünyanın en büyük emaneti dünyadaki ilk şifacıdan bu yana nesillerdir gelişerek devam bu formül bana geçtikten sonra hayatımı buna adayıp biraz daha
geliştirdim inanıyorum ki son aşamaya geldik son hastalığın çaresini sen bulucaksın dünyadaki son dert ve sorun ölüm!

Karan duydukalarına inanamıyordu eline geçicek şey belkide düyanın en önemli şeyiydi.Turkon kadığıdı iki eline tutuşdurduktan sonra ayağa kalkıp arkasını döndü elveda Karan dedi ilk defa ona adıyla gidiyorum çünki son günlerimde beni acınası bir halde görmeni istemiyorum beni hep ayakta
olarak hatırla ve son olarak içindeki karanlığı biliorum bunun için sana kızdığımı sanma belkide böyle bir dünya için doğru olan budur emanetime sahip çık  bu formülle ilacı yapmaya kalkarsan denediğin 2 kişiden biri ölür ama işe yararsa hasta ne olursa olsun kesinlikle iyileşir.
neden böyle olduğunu bilmiyorum bundan sonrasını sana bırakıyorum.Umarım isediğin macerları ve heyacanı yaşayıp mtlu bir hayat sürersin.

Beni sakın unutma çünkü unutursan  o zaman gerçekten ölmüş olurum.Hoşcakal Canavar avcısı.

Hızlı adımlarla sınıftan çıkıp gitti Karan hala şokun etkidinden çıkamamıştı.Bu kısa zamanda ona oldukca ısnmıştı hayatında belkide güvenebileceği tek kişi olmuştu ve oda gitmişti hayat bir masal gibiydi onun için insanlar bir vardı bir yoktu.Herkes sadece zamanını harcayıp tüketiyordu.

Ayağa kalktı ve tamam usta deyip sınıfı terketti.
Karların arsınsan bata çıka kendi bölümüne ilerlemişti kapı açıp içeri girdi koridoru yürüyüp salona vardı geldiğini görenler ona selam verdi.
Manası farkedip yanına oturdu ve  kış sonun daki turnuvaya iyi hazırlanın sonunda istediğimiz zaferi elde edeceğiz.
Manas şaşırak buna eminmisin sorunun cevabını bulabildinmi .Karan hayır ama çok az kaldığına eminim olmadı çok daha  iyi bir planım var.

Manas neymiş o daha iyi olan planın diye sordu Karan zamanı geldiğinde görürsün diye cavap verip konuyu kapattı.
Manas bu konuda Karan'a güveniyordu ayağa kalkıp dostlarım size iyi haberlerim var kış sonundaki turnuvaya katılıp birinci olmanın yolunu
bulduk.

Salonun her tarafında alkış sesleri yankılanıyordu ve sevinç çığlıkları atılıyordu.Ama içlerinde merak vardı bunu nasıl yapıcaklardı.
derslere herkesten daha çok özen gösterip çalışıyorlardı ama bu gerçek bir gücün yerini tutamazdı berki bu sene bir zafer elde edebilirlerdi
ama ilerki senelerde güçlerini daha iyi anlayıp öğrenirseler onları rahatlıkla yenebilirlerdi.

Temel hareketlerle bir yere varamazlardı zaten heğsini çok yetenekli kişiler olduğuda söylenemezdi.Yenilgi er yada geç onların kaderi olmuştu
tek umutları Karandan gelecek iyi bir haberdi ama hala ortalıkta bir şey yoktu Manas'ın yaptığı konuşma meraklarını gidermemişti.

Salon'a bir anda derin bir sessizlik çöktü bu sefer Partan ayağa kalkıp dostlarım umutsuzluğa kapıldığınızın  farkındayım buna gerek yok kendimize ve birlik oluşumuza güvenmeliyiz ve diğerlerine kim olduğumuzu göstermeliyiz eğer yeteri kadar kenetlenirsek onları yenebiliriz.

Bu durumdan sıkılan Karan ayağa kalktı herkes nefesini tutmuştu.
Karan kendinden emin bir ifade ile dostlarım haberler iyi halisilasyon gücünü keşfettim.....................

KONUNUN GİDİŞATI HAKKINDA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM......................................

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now