ÇAĞIRI

3.2K 349 7
                                    

Geçen aylar içinde ejder iskeleti kampı adından söz ettirmeye başlamıştı . Canavarların arasında bile Hayaletten bahsediliyordu . Herkes vahşi toprakların hayaletinin kim olduğunu araştırmaya başlamıştı .

Diğer krallıkların istihbarat görevlileri vahşi topraklarda kamplara sızarak hayalet hakkında bilgi toplamaya başlamışlardı . Hayalet hakkındaki efsaneler alıp başını gitmişti .

O gün Karan ve Ramon ormanda sırtlarında Hamsen cesetleri ile kampa geri dönüyorlardı . Ramon Geçen ay krallığa geri döndüğümde vahşi topraklarda dolanan bir hayalet hakkında söylentiler duydum . Söylediklerine göre Hamsenleri bile korkudan titretecek bir adammış . Hamsenlerle savaşırken böyle birini gördün mü .

Karan hayır görmedim ama seni kurtardığım gün yüzlercesi peşime takılmıştı . Nedense birden benim peşimi bırakıp başka bir tarafa yöneldiler .

Konuşmaya dalmışken kendilerini kampta bulmuşlardı . Harma ateşin üzerinde et pişiyordu kokusu enfesti . Sırtlarındaki cesetleri yer indirip ateşin başına oturdular .

Harma hoş geldiniz bende yemek yapıyordum yeşil geyik eti lezzetli ve oldukça şifalıdır .

Karan evet ayrıca boynuzu ufalayıp adar ağacı yaprağını ezip karıştırıp birazda su eklesen ağrı kesici olarak kullanılabilir .

Harma gülerek her zamanki gibi çok bilgilisin Karan bu kadar bilgiyi ne zaman öğrendin anlamıyorum .

Karan arkadya avcı akademisindeyken şifalı bitkiler uzmanı olan bir eğitmenden şifacılık hakkında her şeyi öğrendim adı Turkondu onun için dünyanın en iyi şifacılarından biri diyebilirim .

Harma şaşkın bir ifade ile Turkon mu dedin gerçekten o mu .

Karan şaşırarak onu tanıyor musun diye sordu .

Harma evet tanıyorum genç bir avcı iken onunla avcı seferinde tanıştık kendisi çok sıkı bir dostumdu yetenekleri ve bilgisi eşsizdi eğer gerçekten onun öğrencisi isen bu seni çok iyi bir şifacı yapar .

Öyle ise ne olmuş o sadece bir hain fazlası değildi sesin sahibi Kayndı .

Harma insanlar konuşur iken laflarına karışmamalısın bu büyük terbiyesizlik yüzünde kızgın bir ifade vardı . Kayn her neyse deyip sesini kesmişti .

Karan ve Harma Turkon hakkında konuşur iken zaman geçip güneş ufkun ötesine batmaya başlamıştı . Pişen eti keyifle yiyip ateşin başına kurulmuşlardı diğerleri aralarında konuşup Harma eski günlerden hikayeler anlatırken Karan getirdikleri kuru cesetleri ufalayıp tozlarını torbalara dolduruyordu .

O sırada Ramon yanına gelip icadın bitiğinde tam olarak ne yapmayı planlıyorsun .

Karan biraz düşün sürülerce canavar karşına çıktı aralarına kocaman bir ateş topu atsan fena olmaz değil mi .

Ufalama işini bitiren Karan torbasından biraz toz çıkardı ve deri bir bezin içine döktü ve ortasına siyah bir sarmaşık koydu şarmaşığın ışığı ucu dışarıda kalacak şekilde deriyi sarıp çok sıkı bir şekilde bağladı .

Ramon bu siyah otta ne diye sordu . Ateş otu diye cevap verdi Karan ormanda sıkça bu otlardan bulabilirsin etrafına karşı daha dikkatli olmalısın . Ramon sırıtarak doğru dedi .

Ramon peki bu ot nasıl kullanılıyor . Karan çok basit ota yaşam enerjisi kullanarak dokunur isen yanmaya başlar .

Karan avuç içinden biraz daha küçük topu sol eline aldı sağ eline enerji verip ota dokunduğundu ot kıvılcımlar çıkararak yanmaya başladı . Karan küçük topu olağanca gücüyle uzağa fırlattı diğerleri ne yaptığını anlamıştı .

Karan onlara dönerek kendinizi korusanız iyi olur . Biraz sonra top şiddetli bir sesle patlayıp kocaman bir ateş topu oluşturdu sonra ateş topu şiddetli bir şekilde patlayıp altındaki toprağı havaya kaldırdı ve etrafa saçtı Karan bu kadarını beklemiyordu . Şaşkın bir şekilde oluşan toz bulutunun içine girdi .

Kamptakiler patlamayı görünce korkuya kapılmışlardı . Ramon bu kadar azı bile neler yaptı bu nasıl bir silah böyle dünyayı değiştirecek bir gücü var .

Karan ateş topunun oluştuğu yere baktığında gözlerine inanamadı altında koca bir delik oluşmuştu .

Harma şakın bir şekilde bu da neydi böyle bunca yıldır bu kamptayım daha böyle bir şey aklıma gelmemişti . Karan bakalım beni daha ne kadar şaşırtacaksın .

Daha sonra otururken bir yandan da Karan'ın icadı hakkında konuşuyorlardı . Karan bir anda durdu ve etrafına baktı diğerlerine galiba bir misafirimiz var diyerek ormanın içinden çıkan adamı gösterdi .

Gelen adam genç siyah saçlı kahverengi gözlü oldukça sıradan bir adamdı . Harmaya bakarak iyi akşamlar kamp şefi sana haberler getirdim .

Harma kibar bir şekilde buyurun oturun . Genç adam yavaş bir şekilde ateşin önündeki kütüğe oturdu ve direk lafa girdi . Genç avcılar bizi yalnız bırakırsa sevinirim dedi . Genç avcılar ejderin içine giderek onları yalnız bırakmışlardı .

Genç adam söze girerek lafı fazla uzatmayacağım avcılar konseyi gönderdiğin mektubu aldı bir görev için Karan'ı istiyorlar .

Harma tam olarak nasıl bir görev bu diye sordu .

Genç adam doğrusu nu söylemek gerekirse bunu bende bilmiyorum tek bildiğim krallığın gizli işlerinden olduğu onu yeteneklerinin bu tip görevlerde çok işe yarayacağını düşünüyorlar .

Harma doğru yetenekleri eşsiz ve onlara şunu ilet bahsettiğim yetenekle sadece onun görmemizi istediği kadarı daha fazlasını sakladığına eminim .

Genç adam ayağa kalkarak sana iyi geceler üç gün sonra bir at arabası gelip onu alacak hazırlıklı olmasını söyle . Harma tamam anlamında kafasını salladıktan sonra genç adam karanlığın içine dalıp gözden kayboldu .

Harma da içeri gitmişti . İçeri girdiğini gören genç avcılar meraklı gözlerle ona bakıyorlardı .

Harma karan üç gün sonra bir at arabası seni krallığa götürmek için gelecek avcı konseyi seninle yeteneklerin hakkında konuşmak istiyor .

Harmanın böyle demesinin sebebi Kayn ve diğerlerini oluşuydu aynı kampta olsalar da onlar arkadyanın avcılarıydı onlara güvenmek aptallık olurdu .

Kamp taki herkes uykuya dalmıştı bir tek Karan hariç diğerlerinin aksine o bir şeyler olduğunu anlamıştı avcı konseyi kimseyi boş yere karargaha çağırmazdı .

Eğer güçlerinden haberdar iseler ona önemli bir verecek olmalıydılar bu fikirde Karan'ı oldukça heyecanlandırmıştı . Yeni bir maceraya çıkmayı çok istiyordu burası artık sıkıcı olmaya başlamıştı .

Düşünceler arsında sonunda uykuya dalabilmişti . Geçen 3 gün içinde bir sürü patlayıcı hazırlamıştı . üç gün hızlıca geçip gitmişti . Karan sabah eşyalarını hazırlayıp yükünü sırtladıktan sonra Ramona ve Harmaya bakarak kendinize iyi bakın unutmayın ki geri geleceğim niye mi çünkü ben Karan'ım .

Arkasına dönüp at arabasının yanına gidip bindi . Arabacı atlara vurarak tozu dumana katarak yola çıktı .

Arkada kalan ikili ise hızla giden arabaya bakıyordu .Ramon umarım geri döner onunla yapmamız gereken çok şey var lanet olsun o olmadan buralar çok sıkıcı olacak ihtiyar sence ne zaman geri döner . Harma doğrusu bunu bende bilmiyorum .

Harma hızla giden at arabasına bakarak kısık bir sesle yolun açık olsun Vahşi Toprakların Hayaleti ..........

YORUMLARINZI BEKLİYORUM ..................

CANAVAR AVCISI Donde viven las historias. Descúbrelo ahora