GİZLİ HAZİNE

2.5K 261 3
                                    

10 avcı önlerindeki kalabalığı biçip kralın yatak odasının önüne gelmişlerdi . Karan kapıyı açmaya çalıştı ama kilitliydi . Tekmeyle kapıyı kırıp içeri daldılar kimse yoktu . İçerisi oldukça geniş ve ferahtı büyük pencerelerden gelen güneş ışığı gözlerini kamaştırıyordu .

Natwar koca yatağın yanına gitti ve yastığı kaldırdı ince beyaz bir ip vardı onu çekince yatağın arkasındaki duvar ikiye ayrılıp açıldı . Avcılar açılan küçük karanlık yoldan sırayla ilerlemeye başladılar . kapı artlarından kapanınca bir anda karanlığın içine kalmışlardı bu sırada etrafı ışık taşları ile aydınlanmıştı .

Bu sırada gizli sığınak odasında Kral ailesi ve bir grup asker vardı . Sesleri duyan Kadoran askerlere dönüp birileri buraya doğru geliyor savaşmaya hazırlanın kendisi de elindeki ince kılıcı ile savaşa hazırlanıyordu . O anda girişten biri çıktı bu Natwar dı askerler üzerindeki avcı kıyafetini görünce son anda durmuşlardı .

Biraz sonra diğerleri de içeri girdi en son giren Karandı .Onu gören Kadoran Karan demek bize yardıma geldin Karanı gören Kadoranın az da olsa üzerindeki yük kalkmış gibiydi . Karan buraya kralı ve ailesini korumaya geldik . Kadoran babamın durumu iyi sadece koşuşturmadan dolayı biraz yorgun burada en az üç ay yetecek kadar erzağımız var .

Kadoran gelen avcılardan birinin üzerindeki baygın adama bakıp bu adam da kim diye sordu . Araya giren bu şu sözcülerden bir tanesi Karan gelirken hediye olarak onu getirdi . Karan saçmalamayı bırak Natwar ayrıca biz konuşurken araya girip durma . Her neyse dedi Natwar .

Karan bu adam bu kaosun nasıl sona ereceğini biz söyleyebilir . Baygın sözcünün yanına gidip suratına sağlam bir tokat indirdi . Baygın adam aninden kendine gelince Karan elini başına koyup konuşmana gerek yok gerisini ben öğrenirim sözcünün beynin içine girdi . Biraz sonra arkasına döndü ve ne yazık ki bu merkezi bir şey değil aksi bir emir yada bir şey beklemiyorlar sonuna kadar buna devam ediyorlar en kötüsü de mührü geçmenin yolunu biliyorlar akşama kadar şehrim tüm halkını sarayın etrafına toplayıp enerjilerini kullanıp mührü kırıp kralı öldürecekler .

Karan benim planım daha fazla kalabalık toplanmadan sizi saraydan çıkarayım oradanda şehrin dışına güvenli bir yere gideriz .

Kraliçe ağlayarak bizi öldürecekler hayır ölmek istemiyorum biri bize yardım etsem kralın küçük kızı Marry de ablasına sarılmış sessiz sessiz ağlıyordu . Kadoran ağlamayı kes sesin kulaklarımı tırmalıyor biraz daha bağırırsan seni dışarı o vahşilerin yanına atarım . Kral Karana bakıp bizi kurtarabileceğini biliyorum genç adam ama halkım bu halde iken kaçıp gidemem ben burada kalıyorum ama senden isteğim ailemi buradan çıkar .

Karan selam durup nasıl isterseniz kralım dedi . Bu sırada bir süredir sessiz olan Natwar benim bir fikrim var dedi . Bunu duyan Karan yine ne saçmalayacaksın Natwar dedi . Natwar duyduğum kadarı ile insanların beynini yıkayabiliyormuşsun bunu delirmiş halk içinde yapamaz mısın . Karan o en fazla birkaç kişi üzerinde işe yarıyor burada yüzbinlerce insandan bahsediyoruz . Benim o kadar çok yaşam enerjim yok

Bu sırada ihtiyar kral yani yeteri kadar yaşam enerjin olsa böyle bir şey yapabilir misin diye sordu . Karan evet ama dediğim gibi o kadar çok yaşam enerjim yok . Kral koltuğundan destek alıp ayağa kalktı herkes şaşkın bir şekilde ona bakıyordu . İhtiyacın olan yaşam enerjisinin kaynağını biliyorum.

Hazine odasının gizli bir kısmında hiç durmadan yaşam enerjisi üreten gizli bir obje var o sana istediğin gücü verebilir . Karan tam olarak nasıl bir şeyden bahsediyorsunuz dedi . İhtiyar ben de bilmiyorum krallığımın ilk gününde babam sadece bu kadarını söyledi . Hiç durmadan yaşam enerjisi üreten bir küre .

Karan yoksa bu düşündüğüm şey mi bu kürenin rengini biliyor musunuz . İhtiyar kral biraz düşündükten sonra evet gökkuşağı her renkte parlıyordu . Karan o zaman hiç şüphe yok ki bu yüzyıllardır avcıların aradığı şey olan canavarların kralı olan dev ankanın kalbi demek Megan da gizliymiş .

Kral cebinden küçük bir anahtar çıkarıp Karana uzattı ve işte bu hazine odasının ikinci anahtarı bunla hem kapıyı hem de gizli odayı açabilirsin . Gizli odanın anahtar girişi hazine odasını sağ köşesinde sandığın altında .

Karan Natwara dönüp sana işimiz düştü Natwar avcılar sizde bizimle geliyorsunuz . Natwar ne diyebilirim ki her zaman gereken kişiyim kahramanınız Natwar . Karan boş konuşmayı bırak da gidelim hadi düşün önüme . Avcılar sırayla geçide girerken Karan kralı sana emanet ediyoruz Kadoran ülkeni koruma zamanı .

Kadoran sen bizi boş ver de kendine dikkat et . Başaracağın şüphem yok . Karan garip bir şekilde çevremdeki insanlar her zaman benden çok şey bekliyorlar aslında sadece biraz şanslıyım dedi ve arkasına dönüp geçidin içine girdi .

Biraz sonra yeniden yatak odasından çıkmışlardı . Karan Natwar bize yolu göster dedi ve yeniden görünmez olup odadan çıktılar . karşılarına yeniden çılgın bir kalabalık çıkmıştı . Arlarından birisi kral yatak odasının altında gizli bir sığınıkta hadi gidip onu öldürelim . Bunu duyan avcılar donakalmışlardı . Karan onlara kendinize gelin ben ve Natwar hazine odasına gideceğiz siz tüm gücünüzle onlara karşı koyun .

8 avcı koca bir kalabalığın önüne dikilmişti . Hepsi de Karandan en fazla 2 yaş büyüklerdi aralarından uzun olan bir tanesi öne çıktı ve bağırarak hadi gelin bizi geçmeden kralın yanına gidemeyeceksiniz kılıcı onlara doğrultup hadi gelin sizi parçalara ayıracağız . Bu sırada Karan ve Natwar kenardan ilerlemeye devam ediyorlardı Natwar ölecekler değil mi . Karan bunu onlarda biliyorlar ölecekler ama yenilmeyecekler .

İki avcı bir süre sonra hazine odasına varmışlardı . Natwar demek buraya anahtarla gireceğim günlerde gelecekmiş hayat insanın karşısına neler çıkarır bilemiyorum içeri nasıl girebildim biliyor musun şansım sayesinde tüm gücümü bu kapı üzerinde zorladım ama açılmamıştı sonra hazine sorumlusunun yanındaki askerlerden birinin yerine geçtim onunla birlikte içeri girdim bu sayede kapının tüm mekanizmasını anlamıştım . tekrar girdiğimde şansım bana ihanet etti ve yakalandım daha sonrada kapıyı öncekinden çok daha iyi bir tane ile değiştirdiklerini öğrendim .

Karan anahtarı deliğe soktuktan sonra gerçekten bu kadar çok konuşmasan olmaz mı . Natwar ben çok konuşmuyorum aksine sen hiç konuşmuyorsun . Bu sırada kapı açılıp oldukça güzel bir manzara onları karşılamıştı kaça bir salon dolusu altın vardı . Karan anahtarı elinde çevirirken şimdi neden bu ülkede aç insanlar bu kadar çok anlıyorum .

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now