GERİDE KALANLAR

2.6K 254 3
                                    

Arta Ramon ve Tion keyifli bir şekilde avdan geri dönüyorlardı . Artanın kampa gelişinden bu yana bir ay geçmiş ejder iskeleti kampı Karanın zamanında olduğu gibi eğlenceli olmaya başlamıştı .

Bu durum Harma ve Ramonu oldukça iyi etkiliyordu biraz olsun eski günlere dönmüş gibiydiler .
Arta Ramona dönüp bu gün gerçekten güzel ve kazançlıydı . Ramon bunda senin başarın büyük bu arada görünmezlikten başka yeteneğin yok mu .
Arta sadece bunu yapabilirim diğer isimsizlerin yeteneklerini öğrenmeye çalıştım ama olmadı .
Ramon garip bir şekilde sanki yıllardır birlikte çalışıyormuşuz gibi geliyor artık . Arta bu demek oluyorki bana iyice alıştın .

Ramon her şeyden önemlisi gerçekten bu kampa geldiğin için sana minnettarım bize ihtiyacımız olan avcı ruhunu hatırlattın ne kadar yaralansada ölmeyen,hızla iyileşen .

Tion ise sıkkındı diğerlerini şüphelendirmemek için Artaya soğuk davranıyordu . Aynı şekilde Artada bu sıkkınlığı yaşıyordu tekrardan Karan olmak istiyordu artık . Ama gezgin denen adamdan çekindiği için bunu yapamıyordu bu zorunluluk giderek daha fazla onu rahatsız etmişti .

Biraz sonra kampa varmışlardı . Harma yemeği yeni bitirmiş onları bekliyordu . Bu sırada yanında birisi daha vardı . Bu Yodaydı . Yanlarına geldiklerinde Ramon buraya geldiğine göre yeni bir görev var Yoda .
Yoda doğru tahmin ettin Ramon yeni bir görev için buradayım .
Biraz sonra ateşin başına oturmuş yemek yiyorlardı . Yoda Artaya bakıp demek yeni bir avcı daha katıldı adın nedir genç adam .
Arta adım Arta isimsiz sınıfı bir avcıyım efendim .
Yoda bir an duraksadı ve demek isimsiz yeniden bir isimsiz sesinde kederli bir ifade vardı . Tekrar başını kaldırıp peki ne tür yeteneklerin var Arta .
Görünmezlik diye yanıtladı arta.

Yoda şaşkın bir şekilde sadece bu kadar mı önceden bir ustan falan yokmuydu . Arta hayır fakir bir köyden gelen kimsesizin tekiyim . Yoda doğrusu yazık olmuş iyi bir eğitim ile çok iyi yerlere gelebilirdin .

Arta gülümseyip ben yinede halimden memnunum düşünceliğiniz için sağolun . Harma Artaya bakıp sen geç biraz içeride otur biz bir kaç şey konuşacağız . Arta bir şey söylemeden ayağa kalkıp içeri gitmişti . Bu sırada Tionda ayağa kalktı benim içerde bir işim vardı gidip onu halledeyim deyip hızlı adımlarla içeri gitti .
Lafa giren Yoda durum şöyle ki efsane olarak bilinen buz halkı sonunda bulundu buz toprakların tam merkezinde küçük bir tepede olduklarını öğrendik . Bundan bir ay önce oralara bir keşif grubu yollamıştık iki gün önce tam otuz kişilik gruptan sadece iki avcı geri dönebilmişti . Söylediklerine göre küçük tepenin önünde giderken birden üzerlerine buzdan oklar yağmaya başlamış vahşice bağırma sesleri yükseliyormuş diğerleri oklardan delik deşik olurken bu iki avcı biraz daha hızlı davrandıklarından kurtulabilmişler .
Krallık onları ortadan kaldırıp o bölgelere yayılmak istiyor .
Şaşıran Ramon buz topraklara neden yerleşsinler ki .

Harma sanırım bunun nedenini biliyorum . Uzun bir zamandır Megan krallığının en büyük sorunlarından biri gizli araştırmalarının sızdırılmasıydı . Bunun önüne geçmek için yeni ve daha gizli bir yere taşınmaları gerek buz topraklar bunun için adeta biçilmiş kaftan buz halkını ortadan kaldıklarında her yer onlara kalacak .
Yoda gerçekten çok akıllısın Harma bende kaç gündür bunu neden yaptığımızı düşünüyordum .
Onlar dışarıda konuşurken Arta oturmuş silahlarını bileyliyor Tionda onunla uğraşıyordu . Tion dışarıda ne koşuyorlar merak ediyor musun . Arta pek değil istihbarat işleri işte .
Tion hınzır bir gülümsemeyle Karana arkadan yaklaşıp ona sarıldı ve benimle hiç oynamıyorsun çok canım sıkılıyor . Arta durumu biliyorsun şuan böyle bir şey yapamam .

Tion başını Artanın dizlerine yaslayıp o zaman en azından biraz başımı okşa dedi . Arta Tiona doğru eğilip anlına bir öpücük kondurdu . Tion utancıdan ne diyeceğini şaşırmış gözleri dolmuştu . Başını kaldırıp ne yaptığını sanıyorsun sen başımı okşa demiştin . Arkasını dönüp her zaman aptalca şeyler yapıyorsun . Sana kızmaya başladım artık .
Bu sırada Arta onu başından tutup dizlerinin üzerine yatırdı .

Küçük gözyaşları kızarmış yüzü ve yavru kedi gibi korkak tavırları Artanın kalbini hızlı hızlı attırmıştı . Tiona bakıp ellerini beyaz yüzüne değdirip daha sonrada saçında gezdirip benim küçük kedim bana kızgın kalamazsın şimdi biraz uyu . Tionun bir şey demeden gözlerini kapattı ve kendi huzurlu bir uykunun kollarına bıraktı . Arta işini bırakıp onu izlemeye başladı o kadar güzeldi ki keşke bu an hiç bitmese dedi kendi kendine .
Biraz daha bu şekilde durduktan sonra onu kucaklayıp yerine yatırdı daha sonrada kendi yerine gidip uyumaya başladı .

Bu sırada dışarda Harma bu çocukta yetenek olduğuna eminim . Karandan kalan boşluğu tamamlayabilir . Yoda sen diyorsan doğrudur Harma karargaha geri döndüğüm zaman sorumluya ondan bahsederim .

Harma o zaman içeri geçinde uyuyun yarın erkenden yola çıkmanız gerek . Sabah olduğuna Ramon ve Yoda daha güneşin ışıkları ufkun ötesini kızıla boyamışken hazırlanıyorlardı . Arta Tion ve Harma onları uğurladıktan sonra iki avcı atlarını dörtnala sürüp yola koyuldular .

Arta uzaktan onlara bakarken demek geride kalmak böyle bir şeymiş şimdi neden insanlar birbirlerinden ayrılmak istemiyor anladım . Tiona bakıp iyisimi bizde erkenden ava çıkalım dedi .
Tion iyi fikir bende yeni tekniğimi kullanmış olurum .
Arta yeni teknikmi dedi .

Tion şimdi biraz geri çekil dedi. Harmada meraklı ve birazda heyecanlı bir şekilde onları izliyordu . Tionun şekli değişmeye başladı giderek büyüyordu tüyler çıkmaya başladı sonrada pençeleri ve kanatları oluştu . Karşılarında 10 insan büyüklüğünde mavi gözlü bir kartal vardı .

Arta bu inanılmaz bir şey bu kadarını yapabileceği aklımın ucundan bile geçmezdi . Tiona bakıp sırtına binebilir miyim diye sordu .
Dev kartal kafası ile sırtını işaret etti ve biraz alçaldı . Karan sırtına bindi . Karan sıkıca tutununca dev kanatlarını çırpıp yavaşça yükseldi . Hızlanarak yükselerek ilerlemeye devam etti bulutlara doğru çıkmaya başlamışlardı . Bir anda bulutların arasına daldılar . Arta önünü göremiyordu . Sonra biraz daha yükseldi ve artık sabahın güneşi karşısındaydı . İçi ısınmıştı . Tion kanat çırpmayı bırakıp süzülmeye başladı . Bu sessiz ve huzurlu manzara biraz daha devam ettikten sonra .
Tion alçalmaya başladı giderek hızlanıyordu . Arta sıkıca tutunup eğildi .

Dalışa geçmiş çok hızlı bir şekilde iniyordu . Arta yavaşla artık yoksa yere çakılacağız . Yere ulaşmadan dev kartal kanat çırpıp yavaşladı ve yere indi . Artanın midesi ağzına gelmişti kendi zorla yere attı . Tion tekrardan normale dönmüştü ve Artanın bu haline gülüyordu .

Buna kızan kendini bilerek yere atıp bayılmış numarası yapmaya başladı . Tion koşarak yanına geldi endişesi yüzünden anlaşılıyordu . Karanı sarsıp uyandırmaya çalıştı . Sonra Karan birden gözlerini açtı bu kadar üzüleceğine beni dinlesen olmaz mı .

Tion beni böyle kandırmayı bıeak artık çok korkuyorum seni bir daha kaybetmekten . Arta elleriyle yanaklarını okşayıp ben her zaman yanında olacağım .

Bu sırada Megan sarayında genç prens Kadoran çalışma sırasında bir haberci yanına geldi ve efendim diğer krallıklardan olumlu cevap geldi birliği kurmak istiyorlar .
Kadoran Kuzay birliğini kurmanın zamanı geldi.

YORUM ATMAYI UNUTMAYIN..

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now