HAMSENLER

3.6K 347 3
                                    

Sabah olduğunda Karan ve Ramon buradaki ilk av günleri için hazırlanmaya başlamışlardı . Ormana doğru gideceklerken Harma onları durdurdu ve bende sizinle geliyorum Karan buna gerek olmadığını söyledi ama Harma aptal ilk av gününden ölmek mi istiyordun daha önce hamsenler le karşılaştın mı ki bu kadar kendine güveniyorsun bende sizin ile geliyorum dedim o kadar .

Karan karşı gelmenin faydasız olacağını anlayıp sesini kestikten sonra 3 avcı hızlı adımlarla ormana doğru ilerlediler .

Yürür iken Harmada onlara Hamsen nasıl bir yaratıktır onu anlatıyordu . Unutmayın Hamsenler en az 4 lü gruplar halinde gezer eğer tek dolanan bir Hamsen görürseniz hemen oradan uzaklaşın çünkü bu bir tuzaktır yalnız olana saldırıp kendinizi belli eder iseniz en 30 tanesiyle daha uğraşmanız gerekir Hamsenler normal canavarlardan daha akıllıdırlar ilkel bir dile sahiptirler ve birazda olsa bizim dilimizden anlayıp konuşabilirler .

Birde ormanın her tarafına tuzaklar kurarlar bu yüzden yavaş ve dikkatli bir şekilde yürüseniz iyi olur . Ramon ihtiyar bir şey sorabilirmiyim hamsenlere yakalanırsak direk ölürmüyüz yoksa kurtulma şansımızda var mı .

Harma kederli bir ifadeyle bildiğim kadarıyla yok onlar sizi yakalayıp yaşadıkları yere götürür ve baştan aşağı ziyafet eşliğinde yerler yavaş yavaş bir gün bir bacağını öbür gün diğerini kollarını bu şekilde her gün birazını yeyip sana izletirler tabi bu duyduğum kadarı .

Ramon madem kimse ellerinden kurtulamıyor sen nereden duydun bunları . Harma bir kişi hariç biri kurtulmayı başardı ellerinden efsane bir avcı adını hatırlamıyorum buraya geldiğimde sizin yaşlarınızdaydım o zamanlar daha çok kişiydik aramızda gizlenme ustası olan bir avcı vardı yetenekleri dillere destandı ama o da bir gün onlara yakalandı . Onu götürdüler gecenin karanlığında umudumuzu kesmiştik artık ama o iki gün sonra geri geldi biri bacağı eksikti ve anlattıkları bunlar idi .

Karan peki sonra ne oldu o avcıya diye sordu . Harma doğrusu bunu bende bilmiyorum bir sabah uyandığımda onun kalkıp gittiğini söylediler bir işi olduğunu söyleyip kamp tan ayrılmış bazılarının dediğine göre Hamsenler hakkında önemli bir bilgiye ulaşmış ve bunu araştırmak için yollara düşmüş gitmeden öncede bir gün kendisi yada varisini buraya yollayacağını söylemiş neyse şimdi bunları bırakalımda yolumuza devam edelim eğer akşama kalırsak bu bizim için dha kötü olur .

Neden kötü olur diye sordu Ramon . Harma hamsenlerin duyuları geceleri daha keskin bir hale gelir buda canımızdan oluruz anlamına gelir anladın mı . Ramon tama anlamında başını salladı ve yollarına devam ettiler bir süre sonra Karan etrafta bir şeyler olduğunu fark etti . Harma onları bu kadar hızlı fark ettiğine şaşırmıştı böyle bir şey tecrübe gerekirdi çocuk gerçekten yetenekliydi .

O sırada Karanın hareketlerinden ne olduğunu anlayan Ramon etrafını izlemeye başladı . Karan eğilerek yavaşça çalıların arasından ilerlemeye başladı . İleri baktığında 4 tane Hamse'i fark etti .

Zayıflıktan ölmek üzere olan bir deri bir kemik insanlara benziyorlardı . Mor derileri ve pençeden bozma tırnakları onları çok tehlikeli bir hava katıyordu . Ellerinde ilkel mızraklarla etrafı kolaçan ediyorlardı . Harma ikiliye dönüp onlara uzaktan savaşmak her zaman daha iyidir çünkü ne yapacaklarını kestiremezsiniz çabuk yaylarınızı çıkarın ikili hızlıca yaylarını çıkarıp oklarını kirişe sürüp zaman kollamaya başladılar .

4 hamsen ise etraflarından habersiz bir şekilde ilerliyorlardı derken vızıldayan iki ok birinin omzuna diğerini ise kalbine saplandı bir oracıkta can verirken yaralı olan oku çıkarmaya çalışıyordu derken oda yere düşmüştü . Ramon Karan'a dönerek zehirli okların gerçekten işe yarıyor dedi .

Harma şaşırarak zehir mi hamsenler zehirden etkilenmez bu nasıl bir zehir . Karan ona dönüp . İhtiyar doğrusunu söylemek gerekirse dünyada benim kadar zehirlerden ve iksirlerden anlayan pek bulunmaz .

Harma gülerek beni daha neler ile şaşırtacaksın merak ediyorum Karan dedi .

Kalan iki Hamsen kızgın bir biçimde etraflarına bakınıp kendilerine neyin saldırdığını bulmaya başlamışlardı ikili oklarını üzerlerine yollayacak iken Harma onları durdurdu ve bir avcı her duruma karşı hazırlıklı olmalıdırlar onlarla yakından dövüşmeyi öğrenmeniz gerek gidip onları yenin .

İki ayrılarak ileri gitmeye başladılar kalan 2 Hamsen in önüne çıkmışlardı ve onlarla savaşmaya başladılar hamsenler beklediklerinden çok daha güçlü ve çeviklerdi neden onlarla sayıları fazla iken baş edilemiyeceğini anlamışlardı . Ramon kılıcı bırakıp Hamsene yıldırım atmaya başladı . Ama hamsen bunlardan sıyrılıp ona doğru gelmeye başladı . Tam üzerine atlayacak iken Ramon etrafında şimşekten bir kalkan oluşturdu şimşeğe kapılan hamsen kızararak can vermişti .

Karan ise karşısındakinin işini hızlı bitirmek için görünmez olup boğazını kesmişti . Artık sürekli bir şekilde yeteneklerini kullanmaya karar vermişti . Onu gören Harma ise onun ilerde vahşi topraklarda ölümün adı olacağına emindi .

Gür bir sesle neyse akşama az kaldı cesetleri alında kampa geri dönelim . Ramon neden cesetleri yanımızda götürüyoruz ki yenir şeyler olduklarını sanmıyorum hem zaten her ay düzenli olarak erzak gelmiyor mu . Harma bunlar yemek için değil hamsenler aralarından biri öldürülse katili öldürene kadar peşine düşerler ama ortada bir ceset olmaz ise intikamı alınacak bir şey de olmaz hamsenler arasında kaybolan üyeler pek fark edilmez o yüzden şunları yüklenin de gidelim artık birazdan akşam olacak gece buralarda kalmak istemezsiniz değil mi .

Karan cesetleri yüklendiğinde oldukça hafif olduklarını fark etti hızlıca kamplarına doğru yola koyuldular . Biraz sonra güneş ufkunun ötesine doğru batmaya başlamıştı havada renk cümbüşü olmuştu sonunda kampa varmışlardı .

Harma onlar dönüp bir ateş yakında şunlar yakalım dedi . Biraz sonra Karan büyük bir ateş yakmıştı . Cesetlerin birini alıp ateşin üzerine attı büyük büyük bir alev topu oluş ceset küle dönüştü Karan bu nasıl bir tepkime böyle dedi .

Harma garip değil mi hamsenler öldük den sonra bedenleri hızlıca kuruyup hafifleşir ve yanıcı bir maddeye dönüşür bunu ilk gördüğümde bende senin gibi şaşırmıştım .

Karan hızlıca diğer cesetleri de ateşe atmıştı ama parlayan ateş hala aklındaydı . Ramon'a dönüp acaba bunları konsantre hale getirip sıkıştırır isek nasıl olur düşünsene kendini alev toplarımız olur böylece .

Ramon bunu bir denemelisin bence de iyi bir fikir diye karşılık verdi .Ateşin başında otururlar iken uzakta karanlığın içinde bir ateşin onlara doğru yaklaştığın fark ettiler .

Ramon bu erzak getiren kişimi diye sordu . Harma sanırım odur diye verdi. ateş giderek yaklaşırken 4 kişi olduklarını fark ettiler yanlarında bir arabası ve bir sürü erzak vardı .

Harma şaşırarak erzak getiren normalde bir kişi olmalıydı ve getirdiği erzakta bu kadar çok olmamalıydı bunda bir gariplik var .

CANAVAR AVCISI Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin