İSTENMEYEN MİSAFİRLER

3.2K 336 9
                                    

Harma gelenleri görünce ayağa kalktı . Grubun 3 geç ve orta yaşlı bir adamdan oluşuyordu . Orta yaşlı adam Harmaya bakarak iyi akşamlar kamp yöneticisi size erzak ve haber getirdim .

Harma peki yanındakiler kim diye sordu . Orta yaşlı adam onlarda habere dahil merak etmeyin diyerek cevap verdi . Harma neyse o zaman geçin oturun yorulmuşsunuzdur bir şeyler yer iken konuşmaya devam ederiz hadi ayakta beklemeyin .

Adamın yanındaki kapşonlu pelerinli gençler Karan'ın dikkatini çekmişti . Misafirler yerlerine oturmuş yeni yapılan çorbadan içer iken orta yaşlı adam lafa girerek ülkede neler olduğuna inanamazsınız arkadya kralı geçen aylarda bir kaç elçi yollayıp barış antlaşması yapmak istediğini karşılığında yüksek bir meblada altın ödemek istediğini söyledi . Ama karşılığında da acemi acılarının birazını Krallığın avcı kamplarına göndermek istediğini söyledi .

Harma demek onlarda en yetenekli avcıların bizimkiler olduğunu anladılar o zaman bu gençler arkadyanın acemi avcılar . Orta yaşlı adam evet daha bu sene akademiden mezun oldular henüz bir av tecrübeleri yok .

Harma bir avcıyı neden akademide yetiştirirlerki avcılık sınıflarda öğrenilecek bir şey değil bu iş tecrübe meselesi mesela şu iki adamıma bak 12 yaşlarından beri vahşi topraklarda avcılık yapıyorlar buraya gelene kadar belki 10 defa ölümden dönmüşlerdir .

Burası ejder iskeleti kampı buranın adını duymayan yoktur burası acemilerin hayatta kalabileceği türden bir yer değil kelimenin tam anlamıyla ölümün kucağı .

Orta yaşlı adam acemi dediğimi bakmayın az da olsa savaş tecrübeleri var hem ben buraya ölecek birilerini getirmem bunlar arkadyanın en yetenekli acemileri o kadarda aciz değiller onlara dönüp hadi geç avcılar kendinizi tanıtın.

Acemiler kafalarındaki kapşonları çıkardılar kızıl saçlı bir kız ve iki oğlandı . Bunlar sanki Karan'a tanıdık geliyordu bakışları duruşları sanki ona bir yerden tanıdık geliyordu . Sanki onları önceden görmüş gibiydi ama bir türlü kim olduklarını hatırlayamıyordu hafızasını yokladı yoksa Karan hızlıca başını öne eğip yüzünü gizlemeye çalıştı .

Sonra kızıl saçlı kız adım Yela sınıfım fiziksel dedi . sonra yandaki kahverengi saçlı acemi adım Partan sınıfım isimsiz . Sondaki acemi ise tanıştığımıza memnun oldum kamp yöneticisi benim adım Kayn sınıfım patron dedi ve saygılı bir şekilde selam verdi .

Harma güler bir yüz ile bende memnun oldum genç acemiler demek benim kampıma gelmeyi tercih ettiniz . İşte bu avcı da Ramon kendisi bir dönüştürücü ve yıldırı yeteneğine sahip .

Ramon da onlara selam vermişti . Üçlü yıldırım yeteneğini duyunca şaşırmışlardı koca akademide bile böyle bir yeteneğe sahip biri yoktu burada sadece güçlülerin olduğunu anlamışlardı .

Yelanın gözü yandaki genç avcıya takılmıştı . Harmaya dönerek efendim bizi şurdaki avcıyla tanıştırmayacak mısınız kendisinin pek konuşmaya niyeti yok herhalde .

Harma gülerek efendim gibi kelimelere gerek yok bana ihtiyar derseniz sevinirim .

Yela tamam o zaman ihtiyar şu avcıyla bizi tanıştırır mısınız diyerek sorusunu tekrar etti .

Harma Karan yeni ortaklarına bir merhaba desene nasılsa bundan sonra bizimle kalacaklar . Karan istemeyerek de olsa başını kaldırıp onları selamladı ama üç acemi buz kesmiş gibiydi Karan mı diye bağırdılar hep bir ağızdan şaşıran Ramon bakışlarını onlara çevirdi ne olduğunu bile anlayamadan Kayn hızlıca Karan' a doğru kılıcıyla atıldı . İki kılıç havada çarpışmıştı . Neler olduğunu anlayamayan Harma gülerek yoksa siz tanışıyor musunuz sordu .

Orta yaşlı adam hızla ayağa kalkıp neyse benim daha çok işim var deyip arabasını alıp kaçarak karanlığın içine daldı . Harma hey dursana diye bağırdı . İkiliye dönüp savaşarak tanışmak istiyorsanız bana uyar ama tabi biri ölmediği sürece geri yaslanarak onları izlemeye başladı .

Ramonda ayağa kalkmıştı . İki kılıç hala birleşik bir şekilde duruyordu . Kayn kızgın bir şekilde seni hain dedi . Karan bende seni gördüğüme sevindim bakıyorum diğerlerini de yanında getirmişsin .

İkili kılıçlarını ayırıp çarpışmaya başladılar kılıçların çınlaması gecenin sessizliğini bozmuştu bu şekilde 1 saat boyunca devam ettiler sonunda izlemekten sıkılan Harma ayağa kalktı ve 10 tane demir asker gönderip onları durdurdu . Kavgayı bırakın artık zaten burada bizi öldürmek isteyen bir ordu yaratık var .

Askerler bir anda yok olmuştu Kayn kızgın bir şekilde deni hain demek bir de gelip burada avcı oldun sen yaşamayı bile hak etmiyorsun . Karan sakince ateşin başına oturdu . Diğerleri de oturmuştu sessiz bir ortam hakimdi artık .

Harma lafa girerek geçmişte ne düşmanlığınız olduğu önemli değil iki kırallık barış yaptıysa sizde buna uyacaksınız aranızda kavga istemiyorum beni anladınız mı iki başlarını sallayarak ona cevap verdi .

Kayn ona dönerek ama unutmaki bu konu burada kapanmaz bir gün sana cezanı vereceğim bunu unutma .

Ramon Karan senin tam olarak bunlarla ne alakan var diye sordu . Lafa giren Partan istersen ben anlatayım bu hain zamanında bizime birlikte bir akademi öğrencisiydi . Biz ona güvendiğimiz halde o bize yalan söyledi ve bizi kandırdı yarışmalarda hile yaptı ve ortaya çıkıncada hepimizi zehirleyip kaçtı .

Karan doğru keşke o gece size acımak yerine boş kafalarınızı bedeninizden ayırsaydım o zaman karşımda böyle konuşmazdın .

Partan gülerek o zaman şansına küs çünkü sen gittikten sonra cevabı buldum ve dostlarımla bunu paylaştım bu sayede isimsizler akademide önemli bir yere geldi . Senin aksine ben dostlarıma sahip çıktım .

Karan onlar bir grup aptal güç hak etmiyorlar gücü sadece cevabı bulan hak eder senin onlara verdiğin güç hiç bir şey değil geçeğinin yanında kendi cevaplarını bulmadıkları için çok ileri gidemeyecekler . Ayrıca sende cevabı keşfetsen bile sınırın belli fazla ileri gidemezsin .

Partan ben sandığından daha yetenekliyim görünmezliğin yanında farklı kılıklara girebiliyorum .

Partan Karan'ın şaşırmasını beklerken Karan gülerek sadece bu kadarcık mı yani sınırın bu mu iki yetenek halisilasyon gücün bununla mı sınırlı Partan sesini kesmek zorunda kalmıştı .

Karan lafa girerek benim tekniklerimin yanında bu hiç bir şey .

Ramon araya girerek neyse bu laf kavgasını bırakalım artık neticede yarından itibaren birlikte avlanacağız .

Yela kızgın bir şekilde lafa girerek birlikte falan avlanmayacağız seni aptal herkes kendi başını çaresine baksın birde sizle uğraşamayız .

Karan biz uyar ama unutmayın ki Hamsenler sizi parçalara ayırsalar bile siz yardım etmeyeceğiz bakalım lideriniz sizi hayatta tutabilecek mi .

Partan en azından bir hain den daha fazla yardımı dokunur diye cevap verdi .

Harma bu gecelik bu kadar konuşma yeter genç avcılar anladığım kadarıyla baya iyi geçineceğiz burda . Şimdi beni takip edin de sizi kaleme götüreyim

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now