ŞİMŞEK USTASI

3.5K 328 14
                                    

Tajit bidiklerini anlatmaya devam ediyordu katil ünvanın arkasındaki manayı dediğine göre katiller nesillerdir kendilerine nerden geldiği bilinmeyen emirler doğrultusunda hareket edip  insanları öldürdüklerini bu ünvanın kendi ailelerinin içinde nesilden nesile geçtiğini söyledi .

Karan her şeyi öğrendikten sonra tekrar başına dokunup her şeyi unut sadece hayalet burdaydı diye sayıkla dedi .
Tajit biraz durduktan sonra deli gibi sayıklamaya başladı .

Karan kendini yere bırakarak uyumaya başladı . Uyandığında Ramon yanı başındaydı hiç bir şeyden haberi yokmuş gibi bir ifade ile bana ne oldu en son hatırladığım kadarıyla katil bana çizik attı sonrasını hatırlamıyorum . Katile ne oldu diye sordu .

Ramon rahatlatıcı bir ses tonu ile onu merak etmene gere yok biraz önce öldü diyerek karşılık verdi . Kara merakla  kim nasıl öldü .
Ramon doğrusu tam olarak belli değil biz uyandığımızda vücudu parçalanmış iöşüme yüz tutmuş bir şekilde hayalet buradaydı diye sayıklıyordu biraz sonrada öldü .

Karan hayaleti sadece bir hikayeden ibaret sanıyordum .
Ramon doğrusu bende ama gerçekmiş ve çok güçlü . Karan yerinden kalkıp etrafa bakındı . Diğerleri yogun bir şekilde ateşin başında oturuyorlardı .

Karanda ateşin başına oturup Harmaya Ramona anllatığının aynısını söyledi .Ama Harma bunların yalan olduğunu Karanın hayslet denen kişi olduğunu ama bunu söylemesi yanlış olurdu çünkü hala yanlarında arkadyalı avcılar vardı hayaleti deşifre etmek Karanı ölüme sürüklerdi .

Yorucu bir akşamın ardından herkes bir önce uyumanın doğru karar olacağına karar vermişti .

Bundan sonraki günler haftalar hatta aylar bir önceki gibi olmaya devam ediyordu . Karanın içindeki macera isteği her geçen gün artıyor macera isteğiyle yanıp tutuşuyordu canavar avlamak artık sıkıcı bir hale gelmişti .

Harma gelen haberciye katilden ve  gayaletin yaptıklarından bahsettiği zamandan beri ödül avcıları suikastcılar övünmek istiyen macera düşkünü savaşçılar vahşi topraklarda kol gezer olmuştu . Arada sırada hayaleti arayan ödül avcılarıyla karşılaşıyor hatta bazen onları konuk ediyorlar .

Kapmtan ayrıldıklarınsa ise Karan arkalarından bir klon yollayıp üç gün sonra onları öldürüyor du Karanın bunu yapmasının nedeni diğer suikastcıları caydırmak olsada bu daha güçlü kişilerin iştahını kabartıyordu herkes hayaletin ejder iskeleti kampı yakınlarında olduğuna hem fikirdi . Bu olaylar Karanı bir yandan heycanlandırsada bir yandanda huzursuz ediyordu .

Bir gün Karan ve Ramon her zamanki gibi biekaç canavar öldürüp değerli yerlerini yanına alıp kampa doğru gidiyorlardı . Karanın yüzünde sıkkın bir ifade vardı . Ramon onun bir şeylerden çok çabuk sıkılan tipde birisi olduğunu anlamıştı artık .
Kampa döndüklerinde Harmanın yüzündeki mutlu ifadeyi fark ettiler .

Onları gören Harma hızlı adımlarla yanlarına geldi Karana bakarak sana iyi haberlerim var dedi . Bunu duyan Ramon konunun kendisi ile alakalı olmadığını anlayıp yüzünü ekşitmişti .

Harma lafına devam ederek seni ve Ramonu yeni bir görev için çağırıyorlar dedi . Bunu duyan Ramon şaşkın ve sevinçli bir ifade ile beni de mi çağırıyorlar diye sordu .
Harma kısa ve net bir şekilde evet yarın sabahın ilk ışıklarıyla beraber gelen arabayla başkente doğru yola çıkacaksınız . İkilinin yüzlerinde çocuksu bir mutluluk ifadesi vardı .

Diğer ki gün sabah vakitlerinde tüm eşyalarını hazırlamış bir şwkilde at arabasının gelmesini bekliyorlardı . Arba geldiğinde Harma ile vedalaşıp arabaya binerek  yola çıktılar . Bu sırada Kayn ve diğerleri de arkadan meraklı gözlere onlara bakıyorlardı Partan kızgın bir şekilde lanet olsun ihtiyarın güvenini jazansaydık şimdi neler dödüğünden haberdar olurduk .

Hela neler döndüğünü boş ver krallığın planı devreye girdiğinde gili kapaklı işleri hiç bir işe yaramayacak . Onların sonunu getireceğiz .

Üç günlük yolculuğun ardından ikilş başkente varmıştı hızlı adımlarla karargagın yolu tutup içeri girdiler ve sorumlunun odasına doğru yürümeye başladılar Ramon etrafını meraklı bir şekişde incelerken Karan kafasını önüne devirmiş bir şekilde yoluna devam ediyordu .

Sonunda sorumlunun kapısının önünde durmuşlardı  Karan kapıya yavaşça tıkllattıktan sonra içerde gel sesi duyup kapıyı aralayıp içeri girdiler .
Sorumlu Ramona bakara  demek buda yeni üyemiz Ramon bende istihbarat sorumlusu dedi .

Ramon hızla selam durarak karşılık vermişti karşısındaki yaşlı adama . Sorumlu Karana yaptığı gibi Ramonunda işlemlerini yapıp mühür parasını verdikten sonra lafa girdi .
Bu seferki göreviniz öbcekinden daha zor olacak arkadya isyancılarına yardım ederek tutsak arkaya köylülerini ülkeden çıkaracaksınız . Alınan istihbarata göre arkadyalılar artık tüm köylüleri öldürmeye karar verdiler . Siz öncelikle bu haberi isyancılara ileteceksiniz daha sonrada onlara yardım edip köylüleri ülkeden kaçırcaksınız .
Anladığına göre şimdi gidip dinlenin akşam Yoda ile birlikte yola çıkcaksınız ikili selam vererek odadan ayrıldılar .

Akşam olduğunda Karan ve Ramon karargahın arkasında bekliyorlardı . Bu sırada atıyla dörtnala gelen Yodayı fark ettiler.
Yanlarına gelip atından indi ve ikiliye bakarak hoşgeldin Karan seni görmeyeli uzum zaman oldu .
Sadece 6 ay diye cevap verdi Karan . Yoda bu seferde  Ramona dönerek sende yeni üyemiz Ramon olmalısın ben yoda tanıştığımıza memnun oldum deyip elini uzattı . Ramonda aynı şekilde karşılık vermişti .

Yoda tekrardan söze girerek sorumlu size her şeyi anlatmış olmalı .
Ramon bay Yoda bu kurumda sizin tam olarak göreviniz nedir diye sordu .

Yoda ben mi benim görebim istihbaratbajanlarını görev yerlerine götürüp onlara bilgi vermek ayrıca bu kadar resmi olmana gerek yok neticede ileride daha çok şey yaşayıp birlikte tehlikeyebatılacağız bana Yoda desen yeter .

Ramon tamam o zaman bay pardon Yoda diyerek gülümsedi.

Daha fazla konuşmadan atlarına atlayıp yola koyuldular . Günler süren yolculuğun ardından üç yoldaş yer alti vadisinin girişine varmışlardı . Ramon ne olacağını merak ederken Yoda yavaşça atından inip büyük kayanın önüne gelip birkaç defa ne çok sert ne fazla hafif olacak şekilde vurdu . Kaya birden ikiye ayrılmış ve karşılarında karanlık ve uzun bir yol belirdi .

Üçlü yavaş ve dikkatli adınlar ile dar karanlık geçitten ilerleneye devan ediyorlardı . Geçidini sonuna vardıklarında Ramonun
ağzı açık kalmıştı . Onu göten Yoda işte yer altı vadisi isyancıların karargahı ve köyü isyancıların başı olan Saton bundan on yıl önce ülkesinden kaçtığında burayı buldu yandaşlarıyla burayı kendine yurt edindi .
Geniş vadiye bakan Ramon buraya hayran kalmıştı . Hızlı adımlarla köye ilerlemeye devam ettiler . Köyün girişindeki Saton gelenleri fark edip yanındakilerle onlara doğru gitmeye başlamıştı.

İki grup buluştuğunda Yoda ve Saton selamlaşmıştı .
Saton söze girerek sevgili dostum Yoda buraya geliş amacınız nedir diye sordu .

Yoda ciddi bir şfade takınarak ne yazıkki haberler kötü arkadya krallığındaki casusumuzdan aldığımız istihbarata göre krallık yakında tüm köylüleri ortadan kaldırmayı düşünüyormuş .
Saton endişeli bir iffade ile onları kurtarmamız gerek diye dedi .

Yoda işte bizde tam bunun için geldik köylere sızıp insanları yönlendirerek ülkeden çıkaracağız .

Saton ama köylere girip çıkmak çok zordur Karan bunu başaraa bile diğer köyler ne olacak .
Yoda karanın klon gücünğ unuttun herhalde diye cevapladı . Saton rahatlayarak doğru onu unutmuşum o zaman planlara başlayalım Ramon u gösterek peki bu genç adam kim diye sordu .

Karan bu Ramon şimşek ustası benim yoldaşım .
Etraftakiler şaşkınlıktan diyecek bir şey bulamıyorlardı . Şimşek kullanan biri milyonda bir bulunan bir şeydi .

CANAVAR AVCISI Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt