SAVAŞIN GÜRLEMESİ

2.9K 285 2
                                    

Koca ordu fırtınanın esip gürlediği karlı soğuk havada yoluna devam ediyordu .

Küçük bir tepe çıkmıştı karşılarına tüm güçleri ile tırmanmaya çalışırken avcılar ayakta durmakta zorlanıyordu .

Tepenin üzerine çıktıklarında karşılarında dehşet verici bir manzara vardı .

Koca bir vadinin hepsi çeşit çeşit ejderler ile doluydu . Durdukları her yer ateşle çevriliydi kar ve soğuktan eser yoktu .

İşte bu yüzden ejderler saygı duyduğum canavarlardan birisi yeterli sayıda olunca iklimleri bile değiştirebiliyorlar .

Nupo yanındaki genç avcılara dönüp burdan sonra yolumuz ayrılıyor Celasun sen zaten güzergahı biliyorsun liderliğine güveniyorum kendinize iyi bakın .

Sefer ordusu ateşle kaplı vadiye doğru giderken . Gurglar atlarının üzerinde batıya  doğru yol almışlardı .

Devasa kalabalığı yarıp geçerek kendi yollarına gittiler . Arkadan onlara bakanlar gerçekten bu acemiler böyle bir şeyi başarabilirler mi diyorlardı .

Ordu vadinin uçlarına geldiklerinde cerut avcı kuvvetleri ile karşılaştılar .

İki ordu bir araya gelmişti Meganın komutanı eski baş avcı Fersa . Cerutun komutanı ise yılan lakaplı Bark dı .

İki avcı karşı karşıya geldiklerinde Fersa karşısındaki orta yaşlı avcıya baktı . Kendisinin en az yarı yaşındaydı yüzündeki hoşnut ifade ihtiyar adamı sevindirmişti elini uzatıp adını çok duydum Bark tanıştığıma memnun oldum .

Bark güler yüzlü yaşlı adamın gözlerinin içine bakarak asıl ben sizin ile tanıştığıma memnun oldum sizin gibi bir efsane ile tanışmak büyük şans . Biz sizin macera hikayeleriniz ile büyüdük .

Fersa onlar eskiden olan şeylerdi şimdi sadece emeklilik den önce son görevine çıkan bir ihtiyarım artık gençlerin zamanı geldi .

İki ordu vadinin girişinde kamp kurmaya karar vermişlerdi .

Çadırlar kurulup ateşler yakıldı .
Herkes yarınki savaş hakkında konuşuyordu .

Bu sırada gecenin karanlığında Gurglar küçük bir ateş yakıp başına toplanmışlardı . Ramon daha önce aranızda buz kalpli avcıyı gören var mı diye sordu.

Celasun ben bir yıl önce bu zamanlarda şans eseri olarak görmüştüm o sıralar görev için başka bir krallığa gidiyorduk dağların arasında geniş bir yoldan giderken uzakta siyah kıyafetli birini fark ettik .

Yanımdakiler ile beraber yolda kalmış birisi olduğunu sanıp ona doğru yöneldik yanına geldiğimizde dimdik ayakta duruyordu yanında uzun dev gibi kara bir kılıç vardı adamın kıyafetleri ve yüzü donmuş gibi görünüyordu .

Donduğunu sanmıştık sonra birden gözleri açıldı içinde kızıl bir ateş yanıyor gibiydi .

Kılıcını kavrayıp savurdu daha önce hiç böyle bir güce şahit olmamıştım yer çatlayıp çökmeye  başlamıştı son anda yanımdakileri çekip düşmekten kurtardım ve ardımıza bakmadan ordan kaçtık .

Karan duyduğum kadarı ile abtaganınkine benzer güçleri varmış . Bu da demek oluyorki kesseniz bile ölmeyecek türden bir düşman .

Bori sen bunu nereden biliyorsun peki diye sordu .
Karan çünki onunla savaştım boğazını boydan boya kestim ama biraz sonra yeniden ayağa kalktı .

Bu sırada Metar buz kalpli avcı duygusu yoktur aklı yoktur vahşi bir hayvandır o . Kılıcını savurdumu fırtına çıkarır kestiği her şey buz keser .

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now