MAÇ

1.4K 63 17
                                    

Hakem düdüğü çaldığında Rafinha'nın yanında yerimi aldım. Gözümü ayırmadan maçı izlemeye koyuldum. Bu maçtan iyi bir sonuç almalıyız ki finale çıkabilelim.
Tanrım! Maç o kadar heyecanlı ki tırnaklarımı yiyorum. Sürekli iki kalede geçiyor. Boşa harcanan zaman yok. Bayern ilk golü attığında üzülüyorum ama daha bir kaç dakika geçmeden Neymar beraberliği buluyor. Bu çocuğu ne kadar çok sevidiğimi anlıyorum. Uzunca bi zaman geçtiğinde bir şeyim farkina varıyorum. Rafinha nın kolunu tutuyorum. "Aman Tanrım Rafinha ! Thiago abin" oda baktığımda gülüyor. "Bundan yeni mi haberin oluyor ?"."Evet..biraz öyle"
Maçın ilk yarısını 2-1 önde tamamlıyoruz. Neymar onunla ne kadar gurur duyduğumu söylüyorum. Çünkü gollerin ikiside onun !
2. Yarı başlamasına yakınken yerimi alacakken Luis Enrique oyunda olduğumu söylüyor. Buna bir süre inanamadım ve yalnış buldum.Böyle önemli bir maçta tüm yarı boyunca beni oynatacak olması çok riskli. Çünkü Suarezin yerini dolduracak kadar iyi olduğumu düşünmüyorum.
Kalbim yerinden çıkacak gibi atarken 2. Yarı başladığında bende diğerleri gibi sahaya konuşuyorum. Suarezin olması gereken yerde yerimi alıyorum. Tam karşımda Neymar var. Kısa süreliğine bana baktıktan sonra hakemin düdüğüyle ikimizde oyuna adapte oluyoruz. Top Bayern'de ve doğruca bizim kalemize koşuyorlar. Hızlıca koşarak onlara yetişmeye çalışıyorum. Ama topu alamaya çalıştığım kişi benden çok daha hızlı. Neyse ki kaleyi göremeden pique onu durduruyor. Pas vermek yerine topu uzağa atıyor.
Şansımız yaver gidip top Messi'ye geldiğinde doğruca Neuer'in beklediği kaleye doğru koşuyoruz. Kaleme tamamen geldiğimizde Messi'nin Neymarla paslaşmasını bekliyorum ama Neymar geride kalınca Messi topu bana atıyor. Topu kontrol etmeyi başarıyorum ama savunmadan geçiremiyorum. Buda topun tekrar onlara geçmesine neden oluyor. Koşmaya devam ederken düşüncemin doğru olduğunu anlıyorum. Suarezin yerini dolduramam. Luis Enrique onu çok erken oyundan aldı. Şuan yedek kulübesinde benim bu halime acıyor bile olabilir. Tanrım. Yerimde duruyorum. Çünkü gol oldu. Bayern durumu 2-2'e getirdi. Bu iyiye işaret değil. Üstelik topu ben kaptırdım. Neymara bakıyorum. Ama o bana bakmıyor bile. Messiyle göz göze gelince sadece dudaklarımı oynatarak "Özür dilerim" dedim.
Oyun devam ettiğinde ve sonlara geldiğimizde artık çok yorulduğumu hissettim. Daha önce hiç bu kadar sürede oyunda kalmamıştım. Ve kim olduğunu fark etmediğim biri hızlıca bana çarpınca kendimi yerde buldum. Tamam. Belki bu biraz dinlenmeme sağlayabilir. Köşeye baktığımda oyuncu değişikliği olduğunu görüyorum. Bu biraz daha yatmamı sağladı. Sonunda kalkacak olduğumda beni düşürenin Müller olduğunu gördüm.Kalkmam yardım ederken almanca bişiler söylüyor. Ama ben anlamıyorum. Bir şey söylemem gerekse sanırım sadece Gute Nacht diyebilirim.
Kalktığımda ve oyun devam ettiğinde oyuna girenin Götze olduğunu gördüm. Ona Dünya Kupasından kalan bir hayranlığım vardı. Çünkü bitirici golu o atmıştı ve kupayı Almanya almıştı. Şimdiyse sadece Bayern'de oynayan basit bir oyuncuydu. Bir an için bundan daha iyisini hak ettiğini düşündüm. Düşüncelerimden sıyrıldığımda ise Bayern'nin kalesinin önündeydik ki Messi doğruca kaleye baktı ama Neuer o harika kurtarışlarından birini yapıp topu tuttu. Top bizden geçince Bayern çok hızlı bir çıkış yaptı. Artık önümdekilere yetişemiyorum. Çok zor. Geriden savunmamızın çok zayıf kaldığını fark ediyorum. Koşup zorla topu alan oyuncuya yetiştiğimde penaltı ya sebebiyet verme korkuysa onu tutmuyorum. Ve dahasında görebildiğim tek şey fileyi havalandıran top oluyor. Onlar gole sevinirken ve hayranlar yapabildikleri en iyi şekilde bağırırken ağlamak için kendimi zor tutuyorum.
Sonunda maç 3-2 bitti. Ama kaybetmemiz hiç bir anlam ifade etmiyor. Ben Paristeyken ki maçta yendiğimiz için finale gidecek takım biz oluyoruz. Neymar , Dani , Messi , Luis Enrique... Bütün takım birbirine sarılmış kutlarken ben hızlı adımlarla içeri girip gözyaşlarımdan buğulanmış gözlerimle zorlanarak soyunma odasına buldum. Üstümde ki formayı çıkartıp bir kenara attım. Gözyaşlarımın akmasına izin verirken maçta ne kadar berbat olduğumu düşündüm.

Biri yeni bölüm çabuk mu gelsin demişti ? Asdfghhdjd.

El ClásicoHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin