Hoofdstuk 117: Gesprek tussen Sue, Maud, Richard en Charel:

1 0 0
                                    

Even later zitten Sue, Maud, Richard en Charel in de woonkamer. Er is verder niemand. En ze verwachten voorlopig ook niemand. Wat is het probleem vraagt Maud.

Richard zegt: "Charel is heel bang dat ik boos word of dat hij ontslagen wordt. Dat als hij mij tegen spreekt of zegt dat hij van mij houd ik boos word of erger. Kunnen jullie mij helpen hem daarvan af te praten".

Maud zegt: "dat is wel een probleem. Natuurlijk, kunnen we daarmee helpen. Hoe wil je het aanpakken. Dat Sue het bij mij doet. En ik reageer zoals altijd. Het gewoon tegen hem zeggen".

Richard zegt: "dat is inderdaad een probleem. Fijn, dat jullie daarmee kunnen helpen. Geen idee. Is goed. Prima. We doen het gewoon allebei. Sue, wil je Maud echt aankijken en zeggen dat je van haar houd".

Sue zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat wij daarmee kunnen helpen. Mooi. Is goed. Natuurlijk, wil ik dat doen. Jullie weten toch dat het zo is".

Richard zegt: "mooi. Dat is waar".

Sue kijkt Maud recht aan. Maud, ik hou van jou zegt Sue.

Maud zegt: "fijn, dat je het zegt. Ik hou ook van jou".

Sue zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik het zeg. Mooi".

Sue geeft Maud een lange kus. Die kus gaat langzaam over in een tongzoen.

Na een tijdje stopt Sue de kus. Sue zegt: "Charel, zag je hoe Maud net reageerde. Ik weet zeker dat Richard dat ook doet. Als jij hem recht aankijkt en zegt dat je van hem houd. Hij zegt ongeveer hetzelfde. Ik denk dat hij jou zelfs wilt kussen. Dat jij hem niet eens hoeft te kussen".

Charel zegt: "dat heb ik gezien. Hoe weet je dat zo zeker. Oke. Ik vertrouw je. Oke. Dat hoeft dan inderdaad niet".

Sue zegt: "mooi. Ik zie dat je hem pijn doet door hem op afstand te houden. Fijn, dat je mij wel vertrouwd. Eigenlijk, zou je Richard moeten vertrouwen".

Charel zegt: "oke. Ik snap dat je het fijn vind dat ik jou wel vertrouwd. Dat weet ik. Alleen durf ik dat niet. Sue, jij zit in dezelfde positie als ik".

Sue zegt: "mooi. Dat komt wel. Dat is waar. Doe het gewoon". Oke zegt Charel.

Charel kijkt Richard echt aan.

Charel zegt: "Richard, ik hoop niet dat je boos wordt. Maar ik hou van je".

Richard zegt: "natuurlijk, word ik niet boos. Fijn, om te horen dat je van mij houd. Ik hou ook van jou".

Charel zegt: "mooi. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik van je hou. Fijn, om te horen dat je ook van mij houd".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik van je hou. Als je het goed vind wil ik jou graag kussen". Prima zegt Charel. Richard geeft Charel een lange kus. Die kus gaat langzaam over in een tongzoen.

Na een tijdje stopt Richard de kus. Richard zegt: "Charel, geloof je nu dat ik niet boos word of je ontsla. Ik vind je echt fantastisch. Ik hou van je. Vertrouw me. Dit doet mij pijn".

Charel zegt: "ik geloof je. Ik vind jou ook fantastisch. Ik ook van jou. Daar moet ik nog aan werken. Vertrouw je mij. Ik beloof er rekening mee te houden".

Richard zegt: "mooi. Neem je tijd. Praat er met mij over. Ga naar Maud of Sue als je het niet bij mij durft. Al hoop ik dat je dat bij mij doet. Ja, ik vertrouw je. Dat is lief".

Charel zegt: "ga ik doen. Oke. Is goed. Ik ga het proberen. Mooi".

Richard zegt: "mooi. Fijn, dat je het al vast probeert".

Ik snap dat je dat fijn vind zegt Charel.

Maud zegt: "wil iemand nog wat vragen of zeggen. Ik denk dat Richard en Charel dit samen moeten bespreken. Daar hoeven Sue en ik niet bij te zijn. Als niemand wat te bespreken heeft ga ik graag met Sue naar boven".

Richard zegt: "nee, ik niet. Iemand anders. Klopt. Dat hoeft inderdaad niet. Is goed".

Sue zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Iemand anders. Ik ga mee".

Maud zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Jij Charel. Mooi".

Charel zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Welterusten".

Welterusten zegt de rest. Sue en Maud staan op. Ze verlaten de woonkamer. Doen alles wat ze moeten doen en gaan slapen.

Even later als Sue en Maud weg zijn.

Richard zegt: "kan ik hier morgenochtend met je over praten. Ik ben moe. Ik wil graag samen met jou in mijn bed slapen".

Charel zegt: "is goed. Ik ben ook moe. Is goed".

Mooi zegt Richard. Charel en Richard staan op. Ze doen alle lichten uit. Ze gaan samen naar boven. Ze doen alles wat ze moeten doen en gaan samen in het bed van Richard slapen.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now