Hoofdstuk 112: De volgende morgen:

1 0 0
                                    

Zitten Richard, Charel, Sue en Maud samen aan de ontbijttafel. Onder dit gesprek wordt gegeten.

Richard zegt: "ik wil jullie even wat zeggen. Wat verder niemand mag weten".

Maud zegt: "oke. Vertel maar".

Richard zegt: "blijkbaar hebben Charel en ik los van elkaar tegen Maud gezegd dat we de ander leuk vinden. Maud heeft gezegd dat ik gisteravond tegen Charel moest zeggen wat ik voor hem voel. Dat heb ik gedaan. Dus we hebben sinds gisteravond een relatie".

Maud zegt: "fijn, dat je dat verteld heb. Ik ben blij voor jullie. Dit was toch alles wat Richard en Charel met mij in het kantoor hebben besproken".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik dit verteld heb. Fijn, om te horen dat je blij voor ons bent. Ja, dit was alles. Waarom vraag je dat".

Maud zegt: "mooi. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik blij voor jullie ben. Omdat Sue niet geloofde dat dit alles is. Ze denkt dat ik nog wat voor haar achter hou".

Richard zegt: "oke. Je houd toch niks voor haar achter".

Maud zegt: "natuurlijk, niet. Ik wil dat ze me vertrouwd. Dat gaat niet als ik tegen haar lieg".

Richard zegt: "mooi. Dat snap ik. Dat klopt".

Maud zegt: "fijn, dat je snapt dat ik wil dat ze me vertrouwd. Sue, geloof je me nu".

Sue zegt: "ik geloof je. Ik zie in je ogen dat je eerlijk bent. Dat is alles wat ik nodig heb om je te vertrouwen. Dat je niks voor mij achterhoud en dat je niet tegen mij liegt".

Maud zegt: "fijn, om te horen dat je mij geloofd. Fijn, dat je in mijn ogen kan zien dat ik eerlijk ben. Fijn, dat dat alles is wat je nodig hebt om mij te vertrouwen. Ik hou niks meer voor je achter. Ik lieg niet tegen jou".

Sue zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat je het fijn vind dat ik je geloof. Ik snap dat je het fijn vind dat ik dat in je ogen kan zien. Ik snap dat je het fijn vind dat dat alles is wat ik nodig heb om je te vertrouwen".

Zo gaat het gesprek nog even door. Even later is het eten op. Ze gaan allemaal van tafel. Iedereen gaat aan het werk. 

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now