Hoofdstuk 82: Eerste dag van de schoonmaakster (Rosa):

0 0 0
                                    

Even later in de werkkamer van Maud. Waarom moest ik hier na toekomen vraagt Rosa.

Maud zegt: "aangezien jij ook in onze slaapkamer komt. Moet ik je wat vertellen. Wat je echt aan niemand mag vertellen of laten merken".

Rosa zegt: "die moet ik ook schoonmaken. Vertel maar. Is goed. Ik hou mijn mond".

Maud zegt: "dat klopt. Ik ben alleen op papier met Richard getrouwd. Ik heb een geheime relatie met Susan. De enige die het hier weten zijn Richard, Charel en jij. Fijn, dat jij je mond houd".

Rosa zegt: "waarom. Die zag ik niet aan komen. Ik dacht dat ze voor u werkt. Oke, duidelijk. Ik snap dat u dat fijn vind".

Maud zegt: "omdat Susan en ik dan een erfenis zouden krijgen. Als ik zou trouwen kwam dat bedrag vrij. Dan hebben we het goed verborgen weten te houden. Dat doet ze ook. Ze doet alleen niet zoveel als wat een bediende moet doen. Eigenlijk mag ze hier volgens de regels ook niet wonen".

Rosa zegt: "waarom Susan ook. Is dat de enige reden dat u getrouwd ben. Klopt. Oke, dat is dus niet gelogen. Duidelijk. Hoezo woont ze hier dan wel".

Maud zegt: "dat is een lang verhaal. Dat hoef je niet te weten. Is ook heel ingewikkeld. Ik begrijp het zelf nauwelijks. Nee, dat is niet gelogen. Omdat ik van haar hou en zij van mij. Volgens de wet mag dat niet, dus moet alles stiekem".

Rosa zegt: "oke. Is goed. Oke. Dan laat het maar zitten. Is de erfenis de enige reden. Nee, dat is niet gelogen. Oke, duidelijk. Het mag om 3 redenen niet. Jullie zijn 2 vrouwen. U bent getrouwd met meneer Rivers. Ze werkt voor u".

Maud zegt: "fijn, dat dat goed is. Dan kon ik weg van het leven wat ik had toen mijn oom nog leefde. Ik wilde niet versiert worden door mannen. Dat gebeurd nu niet, omdat ik getrouwd ben. En voor de buitenwereld super gelukkig met hem ben. Terwijl Susan degenen is die mij zo gelukkig maakt. Klopt. Daar liepen we in het begin ook tegen aan. Daarom moet het stiekem".

Rosa zegt: "oke, was het zo erg dan. Ik snap dat u daar niet blij van wordt. Klopt. Dat is wel wat de mensen denken. Fijn, om te horen. Snap ik. Klopt. Slaapt ze ook bij u. Of slaapt Meneer Rivers bij u".

Maud zegt: "ja, daar wil ik niks over vertellen. Daar wil ik niet meer over nadenken. Fijn, dat je dat snapt. Klopt, dat dacht ik ook. Tuurlijk, slaapt Susan bij mij. Al vanaf de eerste dag dat ze hier was. Zelfs voor dat we een relatie hadden sliep ze al bij mij in bed. Richard slaapt in een ander bed in een andere kamer".

Rosa zegt: "dan hou ik erover op. Weet Susan dit allemaal wel. Was het zo erg dan. Fijn, dat ze bij u slaapt. Dat is wel heel snel. Dat is niet normaal bij een bediende en haar meesters. Oke. Heeft u vaker met een bediende in een bed geslapen. Was u al meteen verliefd op Susan".

Maud zegt: "dat zou fijn zijn. Tuurlijk, weet Susan dit wel. Ja, het was zo erg. Ik ben blij dat ik nu de baas ben. Ben ik ook heel blij mee. Klopt. Is het ook niet. Nee, ze is de eerste en ook meteen de laatste. Nee, niet meteen. Ik werd wel snel verliefd. Ik heb het nog geprobeerd om het tegen te houden, omdat het niet mag. Maar mijn gevoelens waren en zijn te sterk. Gelukkig had en heeft ze hetzelfde".

Rosa zegt: "fijn, dat Susan dit wel weet. Oke. Ik snap dat u het dan fijn vind dat u nu de baas bent. Fijn, dat u weet dat het niet normaal is dat een bediende bij haar meesteres in bed slaapt. Oke. Hoe komt het dat u zo snel verliefd op haar werd. Fijn, dat u geprobeerd heeft om het tegen te houden. Fijn, dat u weet dat het niet mag. Oke. Fijn, om te horen dat ze hetzelfde voor u voelt als u voor haar".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat Susan dit wel weet. Ik snap dat je het fijn vind dat ik weet dat het niet normaal is dat een bediende bij haar meesteres in bed slaapt. Heb je ooit gezien hoe knap ze is. Hoe lief ze voor mij is. Ik snap dat je het fijn vind dat ik geprobeerd heb om het tegen te houden. Ik snap dat je het fijn vind dat ik weet dat het niet mag. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ze hetzelfde voor mij voelt als ik voor haar".

Rosa zegt: "daar heb ik nog helemaal niet op gelet. Al vind ik vrouwen op die manier sowieso al niks. Fijn, om te horen dat ze lief voor u is. Even wat anders".

Maud zegt: "dat snap ik. Fijn, om te horen dat je vrouwen op die manier niks vind. Hoef ik ook niet bang te zijn dat je iets bij haar of bij mij probeert. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ze lief voor mij is. Wat is er".

Rosa zegt: "fijn, dat u snapt dat ik niet gekeken heb hoe knap Susan is. Ik snap dat u het fijn vind dat ik vrouwen op die manier niks vind. Daar hoeft u inderdaad niet bang voor te zijn. Meneer Rivers zei dat Susan en jij elkaar al jaren kennen. Is dat waar".

Maud zegt: "dat zei hij inderdaad. Nee, dat is niet waar. Susan en ik kennen elkaar nu ongeveer 2 jaar. Charel en ik kennen elkaar al jaren. Susan en Richard kennen elkaar ook al jaren. Dat Susan en ik elkaar al jaren kennen, heeft hij alleen gezegd dat jullie zouden denken dat Richard en ik de ware voor elkaar zijn. Dat zijn we niet. Ik val niet op mannen en hij valt niet op vrouwen".

Rosa zegt: "oke. Dat verklaard wel waarom jullie meteen samen in bed zijn gaan liggen. Dat is dus de reden dat u Charel zo goed vertrouwd. Oke. Dat snap ik. Dat wist ik niet".

Maud zegt: "dat verklaart het inderdaad. Dat is inderdaad de reden dat ik Charel zo vertrouw. Ik snap dat je niet wist dat het zo zit. Wil je nog wat vragen of zeggen. Anders wil ik graag weer aan het werk. Ik zou het ook fijn vinden als jij aan het werk gaat".

Rosa zegt: "nee, ik heb niks meer te vragen of te zeggen. U aan of tegen mij. Is goed. Ik ga ook weer aan het werk".

Maud zegt: "oke. Nee, ik heb ook niks meer te vragen of te zeggen. Fijn, dat je het goed vind dat ik weer aan het werk ga. Fijn, dat jij ook weer aan het werk gaat".

Rosa zegt: "oke. Ik snap dat u het fijn vind dat ik het goed vind dat u weer aan het werk gaat. Ik snap dat u het fijn vind dat ik ook weer aan het werk ga. Kan ik nog iets voor u doen".

Maud zegt: "dit voor je houden. De andere werknemers mogen niet weten dat jij dit weet. Ik wil niet dat ze dit weten. Ik ga Richard, Charel en Susan vertellen dat je dit weet. Zodat je er ook met hun over kunt praten. Of met mij".

Rosa zegt: "tuurlijk, hou ik dit voor mij. Is goed. Ik snap dat u niet wil dat ze dit weten. Het is goed dat u aan hun verteld dat ik dit weet. Is goed".

Maud zegt: "dan is het goed. Fijn, dat je snapt dat ik niet wil dat ze dit weten. Fijn, dat je het goed vind dat ik dit aan hun vertel".

Rosa zegt: "ik snap dat u het fijn vind dat ik het goed vind dat u het aan hun verteld. Is er verder nog iets wat ik voor u kan doen".

Maud zegt: "nee. Dat was het. Wil je mijn werkkamer verlaten en aan het werk gaan".

Rosa zegt: "oke. Tuurlijk, wil ik dat".

Rosa staat op. Rosa maakt de deur van het kantoor van Maud open. Rosa gaat door de deur. Ze maakt de deur weer dicht. Maud gaat verder met het schrijven van boeken. Rosa gaat ook verder met haar werk.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now