Hoofdstuk 12: Die avond in de slaapkamer Sue en Maud:

2 0 0
                                    

Sue en Maud staan samen in hun slaapkamer. Zou ik je meteen omkleden vraagt Sue. Graag zegt Maud. Sue trekt de jurk van Maud uit. Sue trekt Maud haar pyjama aan. Maud gaat in bed liggen. Sue trekt haar jurk uit. Daarna doet Sue haar pyjama aan. Als Sue haar pyjama aan heeft gaat ze naast Maud in bed liggen.

Even later in bed. Sue zegt: "ga je Richard dat contract laten lezen. Omdat hij op papier je man en de baas is. Moet Richard dat contract ook tekenen. Of is alleen de handtekening van ons voldoende".

Maud zegt: "ik ga het hem laten lezen. Ik wil dat hij weet wat erin staat. Zodat hij weet dat er niks op staat wat ons papierhuwelijk in gevaar kan brengen. Dus omdat hij op papier mijn man is. Hij hoeft dat contract niet te tekenen. Alleen onze handtekeningen zijn voldoende. Tenzij iemand erachter komt dat jij niet kan lezen of schrijven. Anders zou ik je alles kunnen laten tekenen wat ik wil".

Sue zegt: "oke. Ik snap dat je wil dat hij weet wat erin dat contract staat. Hij heeft het recht om dat te weten. Dat is hij op papier inderdaad. Oke, duidelijk. Daar komt niemand achter. Ik zou niet weten hoe iemand daar achter moet komen. Anders kun jij je nog altijd als mij voor doen. Klopt, dat zou je in theorie kunnen doen. Ik hoop alleen wel dat jij dat nooit zou doen".

Maud zegt: "fijn, dat je snapt dat ik wil dat Richard weet wat erin dat contract staat. Hij heeft inderdaad recht om dat te weten. Daar komt inderdaad niemand achter. Dat zou ik ook niet weten. Dat kan ik in geval van nood inderdaad doen. Bijna niemand ziet het verschil tussen ons. Zolang Richard en Charel meespelen. In theorie wel. Natuurlijk, zo ik dat nooit doen. Ik hou van jou".

Sue zegt: "inderdaad ziet bijna niemand het verschil tussen ons. Dat doen ze toch wel als wij het vragen. Fijn, dat jij dat nooit zou doen. Fijn, om te horen dat je van mij houd. Ik hou ook van jou".

Maud zegt: "dat doen ze inderdaad. Ik snap dat je het fijn vind dat ik je nooit zomaar iets laat teken. Zonder dat je weet wat je tekenen. Ik snap dat je fijn vind om te horen dat ik van je hou. Fijn, om te horen dat je ook van mij houd".

Sue zegt: "mooi. Ik snap dat je het fijn vind dat ik ook van jou hou".

Maud zegt: "wil je nog wat vragen of zeggen. Ik wil zo gaan slapen".

Sue zegt: "nee, ik niet. Jij aan mij of tegen mij. Ik ook".

Maud zegt: "oke. Nee, ik ook niet".

Oke zegt Sue. Sue maakt de lampen uit. Sue en Maud gaan slapen. Charel slaapt al.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt