Gesprek Sue en Maud in het kantoor van Maud:

11 0 0
                                    

Even later zitten Sue en Maud samen aan het bureau.

Maud zegt: "betekend dit dat je bij mij wilt zijn. Of wat is de reden dat je hier bent".

Sue zegt: "ik ben er de laatste maanden achter gekomen dat ik van je hou. Zelfs na alles wat je mij hebt aangedaan. Ik wil bij jou zijn. Wil je nog steeds bij mij zijn".

Maud zegt: "oke, fijn om te horen. Duidelijk. Dat is fijn. Ja, ik wil nog steeds bij jou zijn. Heb je mij gemist de afgelopen tijd. Ik jou wel. Je mag hier zolang blijven als je wilt".

Sue zegt: "ik snap dat je daar blij mee bent. Ik snap dat je dat fijn vind. Dat is fijn. Ja, ik heb je wel gemist. Eerst wilde ik het niet toe geven. Na een tijdje kon ik er niet meer omheen. Dat is fijn. Fijn, om te horen. Zijn er nog speciale voorwaarde of dingen die ik wel of niet moet doen".

Maud zegt: "fijn, om te horen dat je mij hebt gemist. Dat snap ik. Duidelijk. Ik snap dat je dat allebei fijn vind. Niet veel. Er voor mij zijn. Dan ben ik er ook voor jou. Samen met Charel, Richard en mij geheim houden dat jij en ik een relatie hebben. Ik hou van je. Ik beloof dat je geen gekke dingen hoef te doen".

Sue zegt: "ik snap dat fijn vind om te horen dat ik je heb gemist. Tuurlijk, ben ik er voor jou. Dat zou fijn zijn. Tuurlijk, houden we dat geheim. Ik hou ook van jou. Fijn, dat ik geen gekke dingen hoef te doen. Kunnen we afspreken dat we vanaf vandaag altijd eerlijk tegen elkaar zijn. Alles tegen elkaar zeggen. Ookal doe je de ander daar misschien pijn mee.".

Maud zegt: "fijn, dat je er voor mij bent. Tuurlijk, ben ik er ook voor jou. Fijn, om te horen dat je ook van mij houd. Ik snap dat het fijn vind dat je geen gekke dingen hoef te doen. Is goed. Hoe lang ben je al hier".

Sue zegt: "ik snap dat je dat fijn vind. Fijn, dat je er voor mij bent. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik van je hou. Fijn, dat we vanaf vandaag eerlijk zijn tegen elkaar. Sinds gisteravond. Dat heeft Richard met Charel en Herman (de koetsier) geregeld. Richard heeft mij gister thuis op laten halen. Om mij naar hier te laten brengen. Ik wil hier zijn, omdat ik van je hou".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik er ook voor jou ben. Ik snap dat je dat fijn vind. Oke. Lief van Richard. Oke. Fijn, dat je hier wil zijn. Fijn, dat je van mij houd".

Sue zegt: "dat is inderdaad lief van Richard. Ik snap dat je dat allebei fijn vind. Wist jij dat ik zou komen. Of heeft Richard zijn mond voorbij gepraat".

Maud zegt: "dat ga ik wel tegen hem zeggen. Ergens wel. Alleen niet dat je al besloten had om te komen. Richard heeft zijn mond niet voorbij gepraat. Hij heeft voor mij verzwegen dat hij dat gereld had. Hoe heb je contact met Richard gehad".

Sue zegt: "is goed. Dat snap ik. Fijn, dat je dat niet wist. Ik wilde je verrassen. Oke. Dan is het goed. Oke. Door middel van brieven. Net als bij jou. Ik heb die vriend brieven naar hem laten sturen. Richard stuurde brieven terug".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik het niet wist. Dat is je gelukt. Ben echt verrast dat je er nu al bent. Oke. Dat is inderdaad net als bij mij. Oke. Wil je verder nog wat bespreken. Ik wil eigenlijk nog even verder werken als je het goed vind".

Sue zegt: "fijn, dat je dat gelukt is. Nee, ik hoef nu niks te bespreken. We hebben tijd genoeg om te praten. Is goed. Werk maar verder".

Maud zegt: "ik snap dat je dat fijn vind. Oke. Dat is waar. Fijn, dat ik verder mag werken. Zou je willen koken vanavond".

Sue zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat je verder mag werken. Tuurlijk, wil ik koken vanavond".

Fijn, dat je vanavond wil koken zegt Maud. Ik snap datje dat fijn vind zegt Sue.

Sue staat op. Sue geeft Maud een kus op haar mond en Maud kust terug.

Maud zegt: "ik ga er vandoor. Tot vanavond". Sue zegt: "is goed. Tot vanavond".

Sue verlaat de werkkamer van Maud. Maud werkt verder. 

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant