Hoofdstuk 120: Lunchtijd:

1 0 0
                                    

Het is tijd om te gaan lunchen. Sue haalt Maud op. Charel haalt Richard op. Zodat ze allebei even samen kunnen zijn zonder andere. Richard, Charel, Sue en Maud gaan allemaal naar de eetkamer. Ze gaan allemaal op hun eigen plek zitten.

Even later als iedereen zit. Maud zegt: "Richard, hoe ging jou gesprek met Charel. Geloof en vertrouwd hij jou. Hoe vind je dat het gaat. Hoe staat Charel er volgens jou in".

Richard zegt: "ging wel goed. Hij heeft er nog wel moeite mee. Dat kost nog wel wat tijd en gesprekken. Hij vertrouwd er wel steeds meer op dat ik hem niet ontsla als hij mij als we alleen zijn tegen spreekt. In het begin van het gesprek slecht. Aan het einde zei Charel dat hij mij begint te vertrouwen. Dus dat is positief".

Maud zegt: "fijn, om te horen dat het wel goed ging. Dat is niet erg. Jullie hebben ook de tijd. Fijn, om te horen dat hij wel weet dat je hem dan niet ontslaat. Oke. Dat is inderdaad positief".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik het wel goed vond gaan. Dat hebben we inderdaad. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat Charel erop vertrouwd dat ik hem niet ontsla als hij mij tegen spreekt als we alleen zijn. Ik ga Rosa na het eten vragen om naar mijn kamer te komen. Ik ga Rosa over de relatie tussen Charel en mij vertellen".

Maud zegt: "prima. Weet Charel al dat je dat gaat doen. Wat vind hij ervan".

Charel zegt: "mooi. Ja, dat wist ik. Prima. Ze weet het ook van jullie. En het scheelt een hele boel gedoe met de kamers".

Maud zegt: "dan is het goed. Fijn, om te horen dat je het prima vind. Dat weet ze inderdaad. Dat scheelt inderdaad een hoop gedoe met de kamers. Dat is ook de reden dat Rosa het weet".

Charel zegt: "mooi. Ik snap dat je het fijn vind dat ik het prima vind. Dat is ook de reden dat Richard het haar ook vertelt".

Richard zegt: "heeft iemand nog vragen of zeggen. Het eten is namelijk bijna op".

Charel zegt: "ik niet. Iemand anders. Klopt".

Maud zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Iemand anders".

Sue zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Jij Richard".

Richard zegt: "oke. Nee, ik ook niet".

Het eten is op. Sue, Maud en Charel staan allemaal op. Ze verlaten de eetkamer. Ze gaan alle 3 aan hun eigen werk. Richard blijft nog even zitten.

Even later komt Rosa binnen om de lunch op te ruimen. Rosa ziet Richard. Kan ik iets voor u doen vraagt Rosa. Richard zegt: "wil je als je klaar bent met de lunch opruimen naar mijn kamer komen. Ik wil even met je praten".

Rosa zegt: "natuurlijk. Wat heb ik fout gedaan".

Richard zegt: "mooi. Niks. Maak je geen zorgen".

Rosa zegt: "mooi. Dan doe ik dat niet".

Richard zegt: "mooi. Heb je nog vragen. Anders ga ik aan het werk".

Rosa zegt: "nee. Prima".

Richard zegt: "oke. Tot zo".

Tot zo zegt Rosa. Richard verlaat de eetkamer. Hij gaat naar zijn eigen kamer. Rosa ruimt de lunch op. Als Rosa daarmee klaar is gaat ze zoals beloofd naar de kamer van Richard. Rosa klopt op de deur. Binnen zegt Richard. Rosa gaat naar binnen. Ze maakt de deur dicht. Ga zitten zegt Richard. Rosa gaat zitten.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Onde as histórias ganham vida. Descobre agora