Hoofdstuk 83: Na de eerste week:

1 0 0
                                    

Die avond zitten Richard, Sue en Maud in de woonkamer. Al het personeel is naar huis of op de kamer. Maud zegt: "ik heb de schoonmaakster verteld dat ik een relatie met Sue heb. Omdat ze ook onze kamers schoonmaakt. Ze heeft beloofd dat ze dit aan niemand verteld of laat merken".

Richard zegt: "oke. Dat klopt. Mooi. Is dat ze onze kamers schoonmaakt de enige reden dat je het haar hebt verteld".

Maud zegt: "ja, dat is de enige reden. De rest ga ik het ook niet vertellen. Sue, wat vind jij ervan".

Sue zegt: "fijn, dat je het de rest niet gaat vertellen. Scheelt wel een hoop gedoe met de kamers. Heb je haar ook iets verteld over onze afkomst. Of dat wij bewust zijn verwisseld".

Maud zegt: "ik snap dat je dat fijn vind. Dat is waar. Het enige wat ik heb gezegd is dat Sue en ik een erfenis zouden krijgen als ik zou trouwen. Dat ik dan weg kon hier. Ik heb gezegd dat Sue het wel allemaal weet. Dat zij het niet allemaal hoef te weten. Omdat ik het zelf niet begrijp".

Sue zegt: "dat is niet zo erg. Is ook niet erg. Dat is ook niet gek of erg. Dat hoeft ze ook niet te weten. Begrijp je het wel of is dat waar".

Maud zegt: "vond ik ook niet erg. Is ook niet gek dat je alles van mij weet. Vond ik ook. 100% begrijp ik het niet. Waarom zou je 2 baby's verwisselen. Ze dan allebei de helft van je fortuin nalaten. Als ze voor hun 18de niet weten dat ze verwisseld zijn".

Sue zegt: "vind ik ook niet. Ik begrijp het ook niet 100%. Geen idee. Ik denk dat dat schuldgevoel is. Rare voorwaarde trouwens. Willen jullie nog wat bespreken".

Maud zegt: "dat is ook niet erg. Dat zou wel schuldgevoel kunnen zijn. Eens. Even wat anders. Toen meneer Lilly nog leefde moest ik avonden voorlezen aan mannen. Als jullie dat goed vinden wil ik daar graag mee doorgaan".

Sue zegt: "fijn, dat dat niet erg is. Oke. Daar heb ik wel eens wat van gehoord. Is dat de reden waarom je druppels nodig had".

Maud zegt: "ik snap dat je dat fijn vind. Dat zou kunnen. Ik weet het niet. Als ik weer last van nachtmerries krijg. Beloof ik dat ik er mee stop".

Sue zegt: "dat weet ik ook niet. Is goed. Wat vind Richard ervan".

Maud zegt: "fijn, dat het van jou mag. En van Richard".

Richard zegt: "dat mag. Ik moet er alleen wel bij zijn. Ik ben jou man. Anders wordt ik raar aangekeken. Dat soort boeken mag je niet aan mannen voorlezen zonder je man erbij".

Maud zegt: "oke. Dat weet ik. Klopt. Dat weet ik. Dan luister je mee. Ik ga dan de boeken van mijn oom voorlezen".

Richard zegt: "dan is het goed. Fijn, dat ik dan mee mag luisteren. Is goed".

Maud zegt: "fijn, dat het dan goed is. Ik snap dat je dat fijn vind. Fijn, dat ik jullie toestemming heb".

Richard zegt: "ik snap dat je dat allebei fijn vind. Je hebt inderdaad toestemming van ons allebei nodig. Volgens de wetten en regels alleen van mij".

Maud zeg: "voor mijn gevoel wel. Dat weet ik. Omdat ik met je getrouwd ben. Alleen is Sue degene waar ik van hou".

Richard zegt: "dat snap ik. Dat is wel de reden. Dat weet ik. Dat vind ik prima. Ik hou van je als een vriend. Ik wil je niet kwijt. Maar ik ben niet verliefd op je. Ik weet al een tijdje dat ik op mannen val, en niet op vrouwen".

Maud zegt: "fijn, dat je dat snapt. Klopt. Mooi. Ik hou ook van jou als een vriend. Ik wil je ook niet kwijt. Fijn, om te horen dat je mij niet kwijt wil. Ik ben ook niet verliefd op je. Fijn, om te horen dat je dat al een tijdje weet. Ik weet ook al een tijdje dat ik op vrouwen val, en niet op mannen".

Richard zegt: "mooi. Fijn, om te horen dat je mij ook niet kwijt wil. Mooi. Ik snap dat je het fijn vind dat ik dat al een tijdje weet. Fijn, om te horen dat jij dat ook al een tijdje weet".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik je niet kwijt wil. Ik snap dat je het het fijn vind dat ik dat ook al een tijdje weet. Wil iemand nog wat vragen of zeggen. Anders wil ik vragen of Sue met mij mee gaat naar bed".

Richard zegt: "nee, ik niet. Iemand anders. Dat moet je aan Sue vragen".

Maud zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Iemand anders. Dat doe ik ook. Sue wil je dat doen".

Sue zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Mooi. Tuurlijk, wil ik dat doen".

Maud zegt: "oke. Charel, wil jij nog wat vragen of zeggen. Mooi".

Charel zegt: "oke. Nee, ik niet. Ik vind het prima als jullie naar boven gaan".

Richard zegt: "oke. Ik vind het ook prima als jullie naar boven gaan".

Maud zegt: "fijn, dat jullie het allebei prima vinden dat wij naar boven gaan".

Ik snap dat je dat fijn vind zegt Charel. Iedereen wenst elkaar welterusten. Sue en Maud gaan naar hun eigen kamer. Ze doen alles wat ze moeten doen en gaan in bed liggen. Charel en Richard blijven nog even zitten.

Even later in de kamer van Sue en Maud. Ze liggen gezellig samen in bed.

Maud zegt: "vind je het echt goed dat ik die boeken ga voorlezen aan mannen. Dit is de laatste kans om het tegen te houden als je het niet wilt".

Sue zegt: "ja, dat vind ik echt goed. Dat weet ik. Als ik het niet goed had gevonden had ik dat net ook gezegd. Ik wil alleen niet dat je weer nachtmerries krijgt. Daar ben je net helemaal van af. Nu heb je die druppels tenminste niet meer nodig. Het is niet de bedoeling dat je die zo wel weer nodig hebt".

Maud zegt: "mooi. Fijn, dat je dat weet. Mooi. Ik wil ook geen nachtmerries meer. Klopt. Die heb ik inderdaad niet meer nodig. Dat is inderdaad niet de bedoeling".

Sue zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik weet dat ik het kan tegen houden. Snap ik".

Maud zegt: "fijn, dat je snapt dat ik geen nachtmerries meer wil. Wil je verder nog wat vragen of zeggen. Anders wil ik vragen om de lampen uit te doen. Zodat we kunnen slapen".

Sue zegt: "nee, ik niet. Jij aan mij of tegen mij. Is goed".

Maud zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Fijn, dat je dat goed vind".

Sue zegt: "oke. Ik snap dat je het fijn vind dat ik het goed vind om de lichten uit te maken".

Sue geeft Maud een lange kus op haar mond. Die mond gaat langzaam over in een tongzoen. Na een tijdje stopt Sue de kus. Ze maakt de lampen uit. Daarna gaat ze slapen. Charel en Richard slapen al.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now