Hoofdstuk 56: Gesprek tussen Richard en Klaas:

1 0 0
                                    

Charel maakt de deur open. Het is Klaas. Charel brengt Klaas zoals afgesproken naar de eetkamer.

Daar zit Richard al te wachten. Klaas gaat tegenover Richard zitten. Charel verlaat de eetkamer.

Even later als Charel weg is.

Klaas zegt: "waarom zitten we hier. En niet in de kamer waar de sollicitatiegesprekken waren".

Richard zegt: "omdat dit een handige kamer is. Die nu even niet gebruikt wordt. Dat is de werkkamer van mijn vrouw. Die is daar nu aan het werk".

Klaas zegt: "dat is waar. Waar gebruikt u deze kamer normaal voor. Dat wist ik niet. Oke".

Richard zegt: "dit is de eetkamer. Hier eet ik altijd met mijn vrouw en onze vaste bediende Charel en Sue. Dat kun je ook niet weten".

Klaas zegt: "oke. Klopt. Ik heb namelijk nog geen rondleiding gehad".

Richard zegt: "die krijg je op de eerste dag van de nieuwe schoonmaakster en koks beginnen. Dan krijg je ook je rooster. Dan weet je ook wanneer je moet werken. De rondleiding zal gegeven worden door mijn vaste bediende Charel. Die werkt hier al zo lang. Die weet alles".

Klaas zegt: "oke. Fijn, dat ik dan ook mijn rooster krijg. Dan weet ik inderdaad wanneer ik moet werken. Is goed. Fijn, dat hij alles weet. Dan kan hij ons alles uitleggen".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat je dat je rooster krijgt. Fijn, dat je het goed vind dat Charel de rondleiding doet. Ik snap dat je het fijn vind dat hij alles weet. Klopt".

Klaas zegt: "ik snap dat u het fijn vind dat ik het goed vind dat Charel de rondleiding geeft. Wat is eigenlijk de reden dat ik hier vandaag moet zijn".

Richard zegt: "ik heb een contract opgesteld. Ik zou je willen vragen om die zo te lezen. Dan eventueel vragen hierover te stellen. En hem dat te tekenen. Dan teken ik hem ook. Dan is die ook meteen geldig".

Klaas zegt: "oke. Ga ik doen. Oke. Ga ik doen. Is goed. Gaat dat zo snel".

Richard zegt: "fijn, dat je dat contract gaat lezen. Fijn, dat je dat contract zo gaat tekenen. Fijn, dat je het goed vind dat ik dat contact meteen teken. Ja, dat gaat zo snel".

Klaas zegt: "ik snap dat u het fijn vind dat ik dat contract zo lees. Ik snap dat u het fijn vind dat ik het goed vind dat u hem meteen tekent. Oke".

Klaas pakt het contract dat op tafel ligt. Klaas getekend te lezen.

Even later als Klaas het contract gelezen heeft. Zo zegt Klaas.

Richard zegt: "heb je nog vragen. Of is alles duidelijk. Als alles duidelijk is kun je tekenen".

Klaas zegt: "nee, ik heb geen vragen. Als is duidelijk. Ik ga het contract tekenen".

Richard zegt: "fijn, dat je geen vragen hebben. Fijn, om te horen dat alles duidelijk is. Fijn, dat je het contract tekent".

Klaas zegt: "ik snap dat u het fijn vind dat ik geen vragen meer heb. Ik snap dat u het fijn vind om te horen dat alles duidelijk is. Ik snap dat u het fijn vind dat ik nu dat contract teken".

Richard schuift de pen naar Klaas. Klaas pakt de pen. Klaas tekent contract.

Even later als Klaas geeft getekend. Klaas schuift het contract en de pen naar Richard. Richard pakt de pen en tekent het contract.

Even later als Richard het contract heeft getekend.

Richard zegt: "heb je nog vragen of wil je nog wat zeggen. Anders zie ik je graag op 1 augustus om 15:00. dan krijgen jullie de regels te horen. En een rondleiding van Charel".

Klaas zegt: "nee, ik niet. U aan of tegen mij. Prima. Oke. Prima".

Richard zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Fijn, dat dat prima is".

Klaas zegt: "oke. Ik snap dat u het fijn vind dat ik 1 augustus om 15:00 prima vind vind. Dan ga ik".

Richard zegt: "het is prima dat je gaat. Tot 1 augustus".

Klaas zegt: "mooi. Tot 1 augustus".

Klaas staat op. Hij verlaat de eetkamer. Daarna ook Bair. Als Klaas weg is staat Richard op. Hij verlaat ook de eetkamer. Hij gaat aan het werk. Na een paar uur gaan ze avond eten. 

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now