Hoofdstuk 20: 3de dag 's avonds deel 1:

1 0 0
                                    

Even later in de kamer van Maud en Sue. Sue en Maud doen alles wat ze moeten doen. Sue trekt de jurk van Maud uit. Daarna doet Sue Maud een pyjama aan. Maud gaat vast in bed liggen. Daarna trekt Sue haar jurk uit en haar pyjama aan. Daarna gaat Sue naast Maud in bed liggen.

Even later als Sue en Maud samen in bed liggen.

Sue zegt: "ik heb de laatste dag dat ik in het dievenhuis was jou moeder alleen gesproken. Ik heb haar gevraagd wat ze van ons vind. Of ik jou wel waart ben. Ik heb jou moeder gevraagd of ik haar zege had om met jou te doen wat ik wil. Of ik haar zege had om met jou oud te worden. Ik heb haar eigenlijk gevraagd als ik een man zou zijn of ik met je mag trouwen".

Maud zegt: "oke. Wat antwoorden ze daar allemaal op. Je heb dus eigenlijk mijn moeder officieel om mijn hand gevraagd".

Sue zegt: "ik heb haar gevraagd wat jij van mij vond. Als ik net zo doe als die week bij haar. Heeft ze er alle vertrouwen in. Ik heb haar moeten beloven dat ik goed voor je ben. Dat ik je geen pijn zou doen. Dat heb ik eigenlijk wel gedaan ja. Ik vond dat ik niet 100% voor jou kan gaan zonder dat met haar te bespreken. Het is toch je moeder al ken je haar pas net".

Maud zegt: "heeft ze iets gezegd wat je nog niet wist. Je heb dus haar zege om met mij te doen wat je wilt. Wat heb je geantwoord dat je moest beloven dat je mij geen pijn moet doen. Leuk dat je dat gedaan heb. Oke. Dat is waar. Al ken je haar langer dan ik".

Sue zegt: "nee, eigenlijk niet. Die heb ik inderdaad. Dat ik jou geen pijn kan doen, omdat ik te veel van je hou. Fijn, dat je het leuk vind dat ik dat gedaan heb. Dat is waar. Dat is denk ik wel de reden dat ik zo snel haar volledige vertrouwen heb. Ze weet dat ik echt eerlijk was tijdens dat gesprek".

Maud zegt: "dat is ook niet gek. Fijn, dat je die hebt. Fijn, om te horen. Ik kan jou ook geen pijn doen, omdat ik te veel van je hou. Ik snap dat je het fijn vind dat ik dat leuk vind. Dat denk ik ook. Ze kent jou beter dan wie dan ook. Ze ziet denk ik meer dan je zegt".

Sue zegt: "is ook niet gek. Ik snap dat je dat allebei fijn vind. Fijn, dat je mij ook geen pijn kan doen, omdat je van mij houd. Ze kent mij inderdaad beter dan wie dan ook. Dat denk ik ook. Dus dat ik van haar met jou mag doen wat ik wil betekend veel voor mij. Ze vertrouwd mij het kostbaarste dat ze heeft toe. Jou".

Maud zegt: "ik snap dat je dat fijn vind. Dat klopt. Dat snap ik. Dat betekend ook veel voor mij. Dat doet ze inderdaad. Ik denk dat we hier alle 3 geen spijt van gaan krijgen".

Sue zegt: "fijn, dat dat ook veel voor jou betekend. Dat denk ik ook niet. Ik heb trouwens nog een brief van haar in mijn tas. Die moest ik je geven als ik dit gesprek met jou heb gehad".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat het voor mij ook heel veel betekend dat je van haar met mij mag doen wat je wilt. Fijn, dat jij ook denkt dat we daar alle 3 geen spijt van krijgen. Wil je die even pakken. Oke".

Sue zegt: "ik snap dat jij het ook fijn vind dat we daar alle 3 geen spijt van gaan krijgen. Tuurlijk".

Sue staat op en pakt de brief van Mevrouw Sucksby. Daarna gaat Sue weer in bed liggen. Maud leest de brief. Wil je hem voorlezen vraagt Sue.

Maud zegt: "is goed. Er staat toch niks in wat jij nog niet weet. Dit mag je best weten".

Sue zegt: "fijn, dat je hem wilt voorlezen. Oke. Fijn, dat ik dit best mag weten".

Ik snap dat je dat allebei fijn vind zegt Maud. 

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now