Hoofdstuk 116: De rest van de middag en etenstijd:

1 0 0
                                    

Sue, Maud, Richard en Charel gaan allebei 4 aan hun eigen werk. Na een paar uur is het bijna etenstijd. Sue klopt zoals altijd op de deur van de werkkamer van Maud. Binnen zegt Maud. Sue doet de deur open. Ze gaat naar binnen. Ze maakt de deur dicht en op slot. Sue gaat tegenover Maud aan het bureau zitten.

Even later als Sue zit. Wat is er vraagt Maud.

Sue zegt: "we gaan zo avondeten. Ik kom je ophalen. Ik wilde je voor het eten graag nog even zien. Maar dan wel alleen".

Maud zegt: "oke. Gezellig. Ik jou ook. Ik ook met jou".

Sue zegt: "vind ik ook. Mooi. Dat komt mooi uit. Waarom wil je alleen met mij zijn".

Maud zegt: "mooi. Dat komt inderdaad mooi uit. Om je te vertellen dat ik van je hou. En je dadelijk een kus te kunnen geven".

Sue zegt: "fijn, om te horen dat je van mij houd. Ik hou ook van jou. Is goed. Maar dan wel staand. Met die tafel ertussen gaat dat niet".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik van je hou. Fijn, om te horen dat je ook van mij houd. Fijn, dat ik je zo mag kussen. Goed idee. Dat is inderdaad lastig met een tafel ertussen".

Sue zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik ook van jou. Ik snap dat je het fijn vind dat ik je mij zo mag kussen. Wil je nog wat vragen of zeggen. Of wil je nu gaan staan. Mij een kus geven en dan gaan eten".

Maud zegt: "nee, ik niet. Jij aan of tegen mij. Is goed. Eigenlijk wel".

Sue zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Oke. Dan doen we dat".

Maud zegt: "oke. Mooi".

Sue en Maud staan op. Maud geeft Sue een lange kus. Die kus gaat langzaam over in een tongzoen. Na een tijdje stopt Maud de kus. Ze verlaten de werkkamer van Maud. Ze gaan naar de eetkamer.

Ondertussen gaat Charel naar de kamer van Richard en Charel. Charel klopt op de deur. Binnen zegt Richard. Charel doet de deur open. Charel staat nog in de deuropening. Wat is er vraagt Richard.

Charel zegt: "mag ik binnenkomen. Ik wil even met je praten".

Richard zegt: "natuurlijk, mag jij binnenkomen. Is goed. Doe de deur op slot en kom zitten".

Charel zegt: "mooi. Oke. Ga ik doen".

Mooi zegt Richard. Charel gaat naar binnen. Hij draait de deur op slot. Charel gaat op het bed zitten. Richard staat op en besluit om naast Charel op bed te gaan zitten.

Even later als ze allebei op bed zitten. Wat is er vraagt Richard.

Charel zegt: "we gaan zo eten. Alleen wil ik voor het een nog even alleen met je zijn".

Richard zegt: "oke. Ik ook met jou. Dus dat komt mooi uit. Wat wil je vragen, zeggen of doen".

Charel zegt: "mooi. Dat komt inderdaad goed uit. Ik durf het niet zo goed. Ik ben bang dat je boos wordt. En mij dan ontslaat".

Richard zegt: "hoe komt het dat je niet durft. Ik word niet boos op jou. Je kan als we alleen zijn alles tegen mij zeggen. Ik ga je niet ontslaan. Dat zie ik jou nooit meer. Dat kan ik niet, want ik hou van jou".

Charel zegt: "ik ben bang dat je mij afwijst of ontslaat. Dat vind ik nog moeilijk te geloven. Dat durf ik nog niet. Wat ik ook zeg of doe. Dan zie je mij inderdaad nooit meer. Fijn, om te horen dat je van mij houd. Ik hou ook van jou".

Richard zegt: "rustig, dat ga ik echt niet doen. Geloof het maar. Hoe kan ik je daarmee helpen. Zolang je niet vreemd gaat. Mag je bij mij alles doen of zeggen, maar alleen als we alleen zijn. Ik snap dat je het fijn vind dat ik van je hou. Fijn, om te horen dat je ook van mij houd".

Charel zegt: "fijn, om te horen dat je dat niet gaat doen. Oke, ik geloof je. Met mij praten, laten merken wat je voelt. Mij de tijd geven. Dat was ik niet van plan. Ik hoop dat jij dat ook niet doet. Ik zal eraan denken. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik ook van jou hou".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik je niet afwijs of ontsla. Mooi. Ga ik allemaal doen. Mooi. Ik was dat ook niet van plan. Dat is al vast een begin. Wil je nog wat vragen of zeggen. Anders wil ik je graag een kus geven. En dan gaan eten".

Charel zegt: "lief. Mooi. Klopt. Nee, ik niet. Jij aan mij of tegen mij. Prima. Oke".

Richard zegt: "oke. Nee, ik ook niet. mooi".

Oke zegt Charel en Richard staan allebei op. Richard geeft Charel een lange kus op zijn mond. Die kus gaat langzaam over in een tongzoen. Na een tijdje stopt Richard de kus. Ze verlaten hun slaapkamer en gaan naar de eetkamer.

Even later in de eetkamer. Daar zitten Charel, Richard, Maud en Sue. Ze gaat eten. Sue, Maud kunnen jullie zo met Charel en mij praten vraagt Richard.

Maud zegt: "ligt eraan. Waarover".

Richard zegt: "Charel vertrouwd er niet op dat die alles tegen mij kan zeggen. Misschien kunnen we er met zijn 4e over praten".

Maud zegt: "lastig. Dat kan wel. Vanavond is dat goed".

Richard zegt: "is het ook mooi. Prima".

Prima zegt Maud. Prima zegt Sue. Fijn zegt Charel. Charel, Richard, Maud en Sue eten verder. Als het op is gaan ze met zijn 4e in de woonkamer zitten.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now