Hoofdstuk 39: Gesprek in de werkkamer van Maud:

1 0 0
                                    

Even later zitten Maud en Richard in de werkkamer van Maud. Wat wil je bespreken vraagt Richard.

Maud zegt: "ik heb gisteravond in bed met Sue over Rosa gepraat. Sue heeft er geen moeite mee dat we Rosa aannemen. Daar hadden we allebei de beste chick mee".

Richard zegt: "fijn, dat je er met haar over gesproken hebt. Fijn, om te horen dat ze geen moeite mee heeft. Klopt. Is er buiten die click nog een andere reden".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik met haar daarover gesproken hebt. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat Sue daar geen moeite mee heeft. Ik vertrouw haar. Ik moet Rosa gaan vertellen dat ik en relatie met Sue heb en niet met jou. Dan wil ik wel dat ik iemand die ik echt vertrouw".

Richard zegt: "fijn, om te horen dat je Rosa vertrouwd. Ik vertrouw Rosa ook. Dat lijkt me wel het handigste. Die kamers moet ze ook schoonmaken. Door onze slaapkamers komt ze er wel snel achter dat wij niet samen slapen. Ik snap dat je dan iemand wilt die je vertrouwd".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik Rosa vertrouw. Fijn, om te horen dat je Rosa ook vertrouwd. Klopt. Daar komt ze inderdaad makkelijk achter. Fijn, dat je snapt dat ik iemand wil die ik vertrouw".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik Rosa ook vertrouw. Dus wie wil je aannemen".

Maud zegt: "Rosa als schoonmaakster. Pieter en Klaas als kok. Of wil je graag iemand anders".

Richard zegt: "prima. Nee, ik wil niemand anders. Ik vind ze alle 3 aardig. Ik heb een goed gevoel bij die 3".

Maud zegt: "fijn, dat je ze alle 3 prima vind. Ik wil ook niemand anders. Ik vind ze ook alle 3 aardig. Ik heb ook bij alle 3 een goed gevoel. Zal ik Rosa bellen. Dat jij de mannen belt. Dan schrijf ik daarna de contracten van alle 3. Dat worden gewoon simpele contracten. Net zoiets als bij Sue".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik dat alle 3 prima vind. Fijn, dat we het met elkaar eens zijn. Prima. Doe ik. Oke. Maak ze maar niet te moeilijk. Kunnen er ook geen misverstanden ontstaan".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat we het met elkaar eens zijn. Fijn, dat jij de mannen belt. Doe ik. Dan kan dat inderdaad niet. Ze maar tegen de mannen dat jij dat contract gaat schrijven. Anders weten ze dat ik de baas ben. En dat wil ik niet. Jij krijgt de contracten te lezen voordat de mannen ze moeten tekenen. Zodat je weet wat er in die contracten staat".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik de mannen bel. Ga ik doen. Ze mogen inderdaad niet weten dat jij de baas bent. Fijn, dat ik dat contracten van te voren te lezen krijgt. Dat weet ik dan inderdaad".

Maud zegt: "mooi. Klopt. Ik snap dat je het fijn vind dat je de contracten van te voren te lezen krijgt. Heb je verder nog vragen of wil je nog wat zeggen".

Richard zegt: "nee, ik niet. Jij aan mij of tegen mij. Dan ga ik in de woonkamer die mannen bellen".

Maud zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Prima. Dan ga ik hier Rosa bellen. Morgen aan het eind van de middag overleggen wat we besproken hebben met Pieter, Klaas en Rosa. Kun jij ook de contracten van Pieter en Klaas lezen".

Richard zegt: "oke. Is goed. Prima. Fijn, dat ik dan ook de contracten kan lezen. Tot straks".

Maud zegt: "mooi. Ik snap dat je het fijn vind dat je dan de contracten kunt lezen. Tot straks".

Richard staat op. Hij verlaat de werkkamer van Maud. Hij gaat naar de woonkamer om de mannen te bellen. Maud belt Rosa. 

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now