Hoofdstuk 75: Gesprek tussen Sue, Maud, Charel en Richard:

1 0 0
                                    

Sue, Maud, Richard en Charel zitten samen op de bank. Onder dit gesprek wordt gedronken.

Sue zegt: "hoe gaan we het morgen doen. Morgen komt het nieuwe personeel".

Richard zegt: "goede vraag. Daar kunnen we het zo wel even over hebben. Die komen inderdaad morgen".

Charel zegt: "wie maakt de deur open. Waar moeten ze wachten, totdat iedereen er is. Waar zijn Richard en Maud. Wie zegt wat. Wie doet de rondleiding".

Richard zegt: "Charel maakt de deur open. Charel en Sue wachten in de keuken, totdat iedereen er is. Maud en ik zijn in de woonkamer. Jullie lopen naar de woonkamer. Iedereen gaat zitten. Ik hou een klein woordje. Dan geeft geeft Charel ze een rondleiding. Hij legt uit wat de regels zijn. En wat het personeelsgedeelte is".

Charel zegt: "prima. Waarom moeten wij bij het personeel wachten. Waarom niet bij jullie. Prima, dat jij een klein woordje houd. Ik vind het goed dat ik ze een rondleiding geeft. Die weet ik wel. Ik woon hier al zo lang".

Richard zegt: "fijn, dat jij de deur open doet. Omdat het zo hoort. Ik wil Maud daarvoor nog even onder 4 ogen spreken. Fijn, dat jij het prima vind dat ik een klein woordje hou. Mooi. Dat weet ik. Daarom vraag ik het ook aan jou. Denk er wel aan dat je de slaapkamer van Maud en mij niet open maakt. Dan hebben we wel wat uit te leggen".

Charel zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik de deur open maak. Sinds wanneer doen we hier iets zoals het hoort. Wat vind Maud hiervan. Waarom onder 4 ogen. Oke. Goed dat je het zegt. Ik hou er rekening mee. Dat is waar".

Richard zegt: "daar heb je een punt. Dat weet Maud wel. Omdat jullie niet alles hoeven te weten".

Charel zegt: "oke. Ik vroeg het ook aan Maud. Oke".

Maud zegt: "fijn, dat Charel de deur open maakt en de rondleiding geeft. Van mij mogen Sue en Charel gewoon in de woonkamer wachten. Wij doen hier nooit iets zoals het hoort. Ik weet niet wat je onder 4 ogen wilt bespreken. Ik wil niks achter houden voor Sue en Charel. Bij Sue vertrouwd ze mij niet meer. Charel ken ik al zo lang. Ik wil niet tegen hun liegen".

Richard zegt: "dat is dan geregeld. Oke. Dat is waar. Ze hebben toch al beloofd om alles geheim te houden. Dat kan ook wel met zijn 4e. Ik snap dat jij niks achter wilt houden. Ben je bang dat ze je binnenkort niet meer vertrouwd. Dat is waar. Oke".

Maud zegt: "dat hebben ze inderdaad beloofd. Mooi. Fijn, dat je snapt dat ik voor hun niks achter wil houden. Nee, bang niet. Ik wil gewoon zeker weten dat ze mij blijft vertrouwen".

Richard zegt: "oke. Duidelijk".

Sue zegt: "Maud, ik vertrouw je. Als Richard iets onder 4 ogen wilt bespreken, vertrouw ik jou nog steeds".

Maud zegt: "fijn, dat je mij vertrouwd. Fijn, dat je mij nog steeds vertrouwd als ik onder 4 ogen met Richard praat. Wil iemand nog wat vragen of zeggen. Anders wil ik aan Sue vragen of ze met mij mee naar boven gaat".

Sue zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik je vertrouw. Ik snap dat je het fijn vind dat ik je steeds vertrouw als je onder 4 ogen met Richard praat. Nee, ik niet. Iemand anders. Is goed".

Maud zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Iemand anders. Mooi".

Richard zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Jij Charel. Ik vind het prima dat jullie naar boven gaan".

Charel zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Ik vind het ook prima dat jullie naar boven gaan".

Maud zegt: "oke. Fijn, dat jullie het prima vinden dat Sue en ik naar boven gaan".

Ik snap dat je het fijn vind zegt Richard. Sue en Maud staan op. Maud en Sue verlaten de woonkamer. Ze gaan naar boven naar hun eigen kamer.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt