Hoofdstuk 62: De rest van de dag:

2 0 0
                                    

Even later als Charel en Richard ook zitten. Onder dit gesprek drinken ze wat. Sue hoe vond jij het gaan op de markt vraagt Maud.

Sue zegt: "prima. En jij".

Maud zegt: "fijn, om te horen dat jij het prima vond gaan. Ik vond het ook prima gaan. Vond je het fijn dat ik mijn hand op jou been legde. Vond je het erg dat ik de hand van Richard vast had".

Sue zegt: "ik snap dat je fijn vind om te horen dat je het prima vond gaan. Ja, ik vond het fijn dat jij jou hand op mijn been legde. Niet erg. Ik vond het niet fijn om te zien. Ik hoop dat je dat begrijpt".

Maud zegt: "mooi, dat je dat fijn vond. Fijn, om te horen dat je dat niet erg vond. Ik snap dat je het niet fijn vond om te zien. Natuurlijk, begrijp ik dat. Ik maak het morgen goed met je, beloofd".

Sue zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik dat niet erg vond. Fijn, dat je snapt dat ik dat niet fijn vind om te zien. Fijn, dat je dat begrijpt. Daar hou ik je aan".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik dat begrijp. Prima".

Sue zegt: "wil iemand nog wat vragen of zegge over de markt. Charel en ik moet zo gaan koken".

Maud zegt: "nee, ik niet. Iemand anders. Dat klopt. Anders eten we veel te laat".

Richard zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Anders eten we inderdaad veel te laat".

Charel zegt: "oke. Nee, ik ook net. Ik zal zo met Sue gaan koken".

Sue zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Fijn, dat we zo samen gaan koken".

Maud zegt: "oke. Ik snap dat je het fijn vind dat jullie zo samen gaan koken".

Sue en Charel staan op. Ze gaan samen naar de keuken. Daar koken zo.

Even later in de keuken. Charel en Sue snijden alles. Dan dekt Sue de tafel. Als ze daar mee klaar is helpt ze Charel met koken. Ze hoeft Maud nu niet zo vroeg op te halen. Die zit gewoon met Richard in de woonkamer. Dan kan Sue niet een extra momentje hebben met Maud alleen.

Even later is het eten bijna klaar. Sue haalt Maud en Richard zoals het hoort. Charel kookt nog even door. Even later is het eten klaar. Iedereen gaat in de eetkamer zitten. Onder het eten praten ze over koetjes en kalfjes. Na het eten ruimen Charel en Sue de tafel af. Ze ruimen alles op en wassen alles af. Maud en Richard gaan vast in de woonkamer zitten. Als Charel en Sue klaar zijn gaan ze naast Maud en Richard op de bank zitten.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now