Hoofdstuk 90: Begin van de avond:

4 0 0
                                    

Na het eten gaan Charel, Richard, Sue en Maud in de woonkamer zitten. Ze praten over wat ze vandaag gedaan hebben. Daarna beginnen ze een ander gesprek.

Richard zegt: "tijdens het eten vroeg ik of het lukt om jullie gevoelens voor elkaar te verbergen. Ik wil daar graag wat meer over weten".

Maud zegt: "dat heb je inderdaad gevraagd. Dat kan. We hebben afgesproken dat we elke ochtend eerst laten merken wat we voelen. Voordat ik aan Sue vraag om ons aan te kleden. Wat er waarschijnlijk voor gaat zorgen dat we 's ochtends wat later gaan zijn. Begin maar gewoon met eten. Wij komen wel. Dat Sue mij vlak voor het eten op haalt en dan de deur op slot draait. Zodat we ook even alleen kunnen zijn, zonder andere. De deur is op slot, zodat er niet opeens iemand binnen kan komen. Als Pieter of Klaas ons ziet zoenen hebben we heel wat uit te leggen. Dat willen we niet. Dat was het wel".

Richard zegt: "dat klinkt als een goed begin. Het is goed dat jullie 's morgens meer de tijd nemen voor elkaar. Dan gaan wij gewoon vast eten. Geen probleem. De enige die dat door heeft is toch Rosa. En die weet dat jullie een geheime relatie hebben. Dus dat is niet erg. Slim om de deur dan op slot te draaien. Als Pieter of Klaas jullie ziet zoenen heb je inderdaad wat uit te leggen. Ik snap dat jullie dat niet willen".

Maud zegt: "vonden wij ook een goed begin. Fijn, om te horen dat je het goed vind dat wij 's morgens meer tijd voor elkaar nemen. Mooi. Dat is inderdaad de enige die daar mogelijk achter komt. Die weet inderdaad dat Sue en ik een geheime relatie hebben. Dus dat is inderdaad niet erg. Klopt. Fijn, dat je snapt dat wij dat niet willen".

Richard zegt: "mooi. Ik snap dat je het fijn vind dat ik het goed vind dat jullie 's ochtends meer tijd voor elkaar nemen. Wil iemand nog wat vragen of zeggen".

Maud zegt: "nee, ik niet. Iemand anders. Ik wil vragen of Sue zo met mij mee naar boven gaat. En ons klaar maakt om naar bed te gaan".

Sue zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Natuurlijk, ga ik zo met je mee naar boven. Natuurlijk, maak ik ons klaar om naar bed te gaan".

Maud zegt: "oke. Mooi, dat je mee gaat naar boven en ons klaar maakt om naar bed te gaan. Heeft iemand anders nog wat te zeggen of te vragen".

Charel zegt: "nee, ik niet. Jij Richard. Ik vind het prima dat Sue en Maud samen naar boven gaan".

Richard zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Ik vind het ook prima dat Sue en Maud samen naar boven gaan".

Maud zegt: "oke. Fijn, om te horen dat jullie het allebei prima vinden dat Sue en ik naar boven gaan".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat Charel en ik het allebei prima vinden dat jullie samen naar boven gaan. Welterusten". Iedereen wenst elkaar welterusten. Sue en Maud staan op. Ze gaan naar boven. Richard en Charel blijven nog even zitten. Ze praten nog wat met elkaar.

Na ongeveer 15 minuten vind Richard het ook mooi geweest.

Richard zegt: "wil je verder nog wat vragen of zeggen. Anders ga ik naar bed. Wil jij zo de lampen uit maken".

Charel zegt: "nee, ik niet. Jij aan mij of tegen mij. Prima. Ik ga ook zo naar bed. Natuurlijk, maak ik zo de lampen uit. Zoals iedere avond".

Richard zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Prima. Fijn, dat jij zo de lampen uit maakt. Dat is waar".

Charel zegt: "oke. Ik snap dat je het fijn vind dat ik zo de lampen uit maak".

Richard staat op. Hij doet alles wat hij moet doen. Hij gaat slapen. Als Richard net weg is staat Charel ook op. Hij maakt alle lampen uit. Daarna doet hij alles wat hij moet doen. Hij gaat ook slapen.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now