Hoofdstuk 8: De rest van de ochtend:

1 0 0
                                    

Sue en Maud gaan aan tafel. Charel zit er al. Ze bespreken wat ze vandaag gaan doen.

Hebben jullie nu een relatie vraagt Charel. Maud zegt: "ja, dat hebben we. Dat mogen alleen Richard en jij weten. Het mag namelijk niet, om 3 redenen. Sue werkt voor mij, we zijn 2 vrouwen en ik ben al getrouwd".

Charel zegt: "fijn, dat jullie nu eindelijk een relatie hebben. Ik snap dat alleen wij dat mogen weten. Ik hou mijn mond. Het mag inderdaad niet om 3 redenen. Dat zijn inderdaad de 3 redenen".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat we nu eindelijk een relatie hebben. Fijn, dat je snapt dat alleen jullie dat mogen weten. Fijn, om te horen dat jij je mond houd".

Charel zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik mijn mond hou. Sue, vind jij het een probleem dat Maud al getrouwd is".

Sue zegt: "nee, dat vind ik geen probleem. Ik merk dat Maud echt van mij houd. En niet van Richard. Niet van Richard, zoals het eigenlijk hoort".

Charel zegt: "oke. Fijn, dat je merkt dat Maud van jou houd en niet van Richard. Ze hoort inderdaad van Richard te houden".

Sue zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik merk dat Maud van mij houd. Heeft iemand nog vragen of wil iemand nog wat zeggen".

Charel zegt: "nee, ik niet. Iemand anders".

Maud zegt: "ik wil alleen vragen of Sue na de lunch naar mijn kantoor wil komen. Ik wil het contract voorlezen. Zodat Sue het kan tekenen. Al is het puur voor de buitenwereld".

Sue zegt: "natuurlijk, wil ik na de lunch naar je kantoor komen. Fijn, dat je hem wil voorlezen. Natuurlijk, ga ik die tekenen. Die is inderdaad alleen maar voor de buitenwereld".

Maud zegt: "fijn, dat je naar mijn kantoor wil komen. Ik snap dat je het fijn vind dat ik hem wil voorlezen. Fijn, om te horen dat je het contract gaat tekenen".

Sue zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik naar jou kantoor wil komen. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik dat contract ga tekenen. Wil je verder nog wat vragen of zeggen".

Maud zegt: "nee, ik niet. Jij Sue".

Sue zegt: "oke. Nee, ik ook niet". Oke zegt Maud. Ze eten in stilte het ontbijt op.

Even later is het eten op. Sue en Charel ruimen op. Maud staat op en gaat naar haar kantoor om het contract voor Sue op te stellen. Als Sue en Charel klaar zijn met het ontbijt opruimen gaan ze allebei verder met hun eigen taken. Naar een paar uur gaan lunchen.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now