Hoofdstuk 27: De middag:

1 0 0
                                    

Even later zitten Charel, Richard, Maud en Sue gezellig op de bank. Hoe gaan we dat doen straks vraagt Sue. Hoe bedoel je vraagt Maud.

Sue zegt: "straks komt het nieuwe personeel. Kijk hoe we de afgelopen tijd met jullie zijn omgegaan. Jullie zijn meer onze vrienden dan onze baas. Waar mogen we wel komen en waar niet. Wanneer zien wij jullie en wanneer niet".

Maud zegt: "dat klopt. Dat hoort inderdaad niet. Dat zijn jullie eigenlijk wel geworden. We hebben best belangrijke dingen samen meegemaakt. Van mij mogen jullie overal komen. Ik heb alleen geen idee hoe we dat aan de rest gaan vertellen. Jullie zien ons altijd. Behalve als ik moet werken. Jullie eten gewoon bij ons. Tenminste als Richard dat allemaal goed vind ".

Sue zegt: "dat merkte ik ook al. Dat klopt. Oke. Ik heb ook geen idee. Oke. Is goed. Oke. Richard wat vind jij ervan".

Richard zegt: "ik ben jullie ook meer als vrienden gaan zien als bediende. Wat jullie nog steeds zijn. Van mij mogen jullie ook overal komen. Gewoon dat jullie onze belangrijkste bediendes zijn. Dat we jullie vertrouwen. Dat we jullie veel in onze buurt willen hebben. Ik vind het fijn dat jullie bij ons eten. Kunnen we dingen bespreken met zijn 4e. Zonder dat er iemand binnen komt. De andere bediende mogen alleen de eetkamer in om de tafel te dekken, eten te brengen en om het op te halen. Ik wil niet gestoord worden tijdens het eten door de rest".

Maud zegt: "ik dus ook. Klopt, dat zijn ze nog steeds. Dat is dan geregeld. Zijn jullie ook. Dat doe ik ook. Ik wil jullie ook graag in de buurt hebben. Ik vind dat ook fijn. Klopt. Dat is wel handig. Vind ik ook. Ons gedeelte is niet voor het personeel behalve voor Sue en Charel. Ik ook niet".

Richard zegt: "fijn, dat jij er ook zo over denkt. Dat is inderdaad geregeld. Ons gedeelte is inderdaad niet voor personeel behalve voor Sue en Charel".

Sue zegt: "wij mogen dus overal komen. Wij eten altijd met zijn 4e. Jullie vertrouwen Charel en mij en willen ons in jullie buurt hebben".

Maud zegt: "dat klopt. Charel wat vind jij van dit besluit".

Charel zegt: "ik vind het wel fijn dat Sue en ik overal mogen komen. Fijn, dat we altijd met zijn 4e eten. Ik vind het ook fijn dat jullie Sue en mij meer als vrienden zien dan als bediende. Ik zie Richard en Maud ook niet als baas. Meer als vrienden".

Maud zegt: "ik snap dat je dat allemaal fijn vind. Fijn, dat jij Richard en mij ook meer als vrienden ziet dan als baas".

Charel zegt: "ik snap dat je dat fijn vind. Moeten we nog wat bespreken".

Maud zegt: "ik niet. Ik heb alles gezegd wat ik wilde. Iemand anders".

Sue zegt: "ik ook niet. Ik heb ook alles gezegd".

Richard zegt: "ik heb ook alles gezegd. En nu".

Charel zegt: "wachten tot de koks en schoonmaaksters er zijn".

Dat moeten we nu inderdaad op wachten zegt Maud. Ze wachten alle 4 tot het 3 uur is. Iets voor 3 gaan Maud en Richard naar de werkkamer van Maud.

Om 3 uur gaat de bel. Sue doet open. Sue brengt Rosa (schoonmaakster) naar de werkkamer van Maud. Sue gaat weg. Rosa gaat aan tafel zitten.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu