Hoofdstuk 109: Gesprek tussen Maud en Richard:

1 0 0
                                    

Richard en Maud zitten samen in de werkkamer van Maud. Wat wil je met mij bespreken vraagt Richard.

Maud zegt: "ik weet dat we al een tijdje getrouwd zijn. Maar niks voor elkaar voelen. Moet ik mij zorgen maken. Verlaat je binnenkort dit huis, omdat je verliefd bent".

Richard zegt: "dat klopt. Vriendschap, meer niet. Nee, hoor. Waar komt dit opeens vandaan. Ben je ongelukkig met Sue".

Maud zegt: "dat voel ik ook voor jou. Fijn, om te horen dat ik me geen zorgen hoef te maken. Ik ben nu super gelukkig. Juist niet. Ik gun je ook iemand die echt van je houd. Iemand waar jij echt van houd".

Richard zegt: "fijn, om te horen dat je ook vriendschap voor mij voelt. Ik snap dat je het fijn vind dat je je geen zorgen hoef te maken. Ik snap dat je het fijn vind dat je je geen zorgen hoef te maken. Fijn, om te horen dat je super gelukkig bent. Fijn, dat je mij ook iemand gunt".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik ook vriendschap voor jou voel. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik super gelukkig ben. Ik snap dat je het fijn vind dat ik jou ook iemand gun. Als je echt eerlijk bent. Ben je verliefd of vind je iemand leuk".

Richard zegt: "ik ben altijd eerlijk tegen jou. Je bent ondanks alles mijn vrouw. Ik vind wel iemand leuk. Dat maakt mij bang. Ik heb namelijk geen idee wat hij voor mij voelt".

Maud zegt: "fijn, om te horen dat ik altijd eerlijk tegen mij bent. Ik ben ook altijd eerlijk tegen jou. Dat is waar. Fijn, om te horen dat je iemand leuk vind. Het is ook lastig om dat toe te geven. Ik snap dat je geen idee heb wat hij voor jou voelt. Wie is degene die jij leuk vind".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik altijd eerlijk tegen je ben. Fijn, om te horen dat je ook altijd eerlijk tegen mij bent. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik iemand leuk vind. Fijn, dat jij het ook lastig vind om je gevoelens toe te geven. Charel. Ik vind hem echt heel erg leuk. Daarnaast is hij ook nog mijn bediende".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik ook altijd eerlijk tegen jou ben. Ik snap dat je het fijn vind dat ik ook lastig vind om mijn gevoelens toe te geven. Oke. Die zag ik niet aankomen. En nu. Dat maakt toch niks uit. Kijk naar Sue en mij. Dat gaat toch ook super goed".

Richard zegt: "logisch, dat je die niet zag aankomen. Goede vraag. Ik vind het wel steeds moeilijker om te doen alsof ik niks voor hem voel. Het maakt jou niks uit. Maar de rest wel. Klopt. Ik snap alleen nog steeds niet hoe jullie dat doen".

Maud zegt: "fijn, om te horen dat je het logisch vind dat ik die niet zag aankomen. Ik snap dat je dat steeds moeilijker vind. Je ziet elkaar zo veel. Klopt. Die hoeven dat toch niet te weten. Alleen Sue, Charel en Rosa. Die weten het van Sue en mij ook. Jammer, dat je dat niet snapt. Ik zal het als jullie wat hebben allemaal uitleggen".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik het logisch vind dat je die niet zag aankomen. Fijn, dat je snapt dat ik het steeds moeilijker vind om mijn gevoelens te verbergen. Klopt. Dat is waar. Klopt. Dat weten ze inderdaad. Ik snap dat je dat jammer vind. Is goed. Hoe zorg ik ervoor dat het wat wordt".

Maud zegt: "fijn, dat het goed is dat ik het uitleg als jullie wat hebben. Hem vertellen wat je voelt. Jij bent de baas. Het moet vanuit jou komen. Dat heb ik bij Sue ook gedaan".

Richard zegt: "ik snap dat je dat fijn vind. Dat durf ik niet. Wat als hij niet hetzelfde voelt. Dat is waar. Hoe. Jij wist wat Sue voelde. Ik heb bij Charel geen idee".

Maud zegt: "ik snap dat je dat niet durft. Vertrouw me. Vertel hem vanavond wat je voelt. Dat wist ik inderdaad. Dan is het nog eng".

Richard zegt: "fijn, dat je snapt dat ik dat niet durf. Ik vertrouw je. Ga ik doen. Wat als hij nee zegt. Snap ik".

Maud zegt: "fijn, dat je mij vertrouwd. Fijn, dat je het vanavond gaat vertellen. Dan lossen we dat wel op. Fijn, dat je snapt dat het dan nog best eng is".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik je vertrouw. Ik snap dat je het fijn vind dat ik dat vanavond ga doen. Oke. Wil je verder nog wat vragen of zeggen. Anders ga ik weer".

Maud zegt: "nee, ik niet. Jij aan mij of tegen mij. Is goed. Dan ga ik aan het werk".

Richard zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Fijn, dat het goed is dat ik ga. Oke".

Maud zegt: "oke. Ik snap dat je het fijn vind dat ik het goed vind dat je gaat".

Richard staat op. Hij verlaat de studeerkamer van Maud. Hij gaat aan het werk. Maud gaat ook aan het werk.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Onde histórias criam vida. Descubra agora