Hoofdstuk 45: Gesprek tussen Maud en Richard:

1 0 0
                                    

Even later in de werkkamer van Maud. Wat wil je bespreken vraagt Richard.

Maud zegt: "ik wil je het contract van Rosa laten lezen. En dat jij je contract met Pieter leest en tekent. Of wil je die straks met Pieter erbij tekenen".

Richard zegt: "die wil ik wel graag lezen. Ben wel benieuwd wat daarin staat. Die moet ik sowieso lezen. Ik moet hem ervan overtuigen dat ik hem geschreven heb. Ik teken straks wel nadat Pieter hem getekend heeft".

Maud zegt: "oke. Ik snap dat je daar benieuwd naar bent. Klopt. Dat moet je inderdaad. Prima".

Richard zegt: "fijn, dat je snapt dat ik benieuwd ben naar jou contract met Rosa. Fijn, dat je het prima vind dat ik het contract zo met Pieter teken".

Maud laat Richard eerst het contract tussen Maud en Rosa lezen. Daarna geeft Maud het contract tussen Richard en Pieter. Richard leest het contract goed.

Over later als Richard het contract gelezen heeft. Wat vond je ervan vraagt Maud.

Richard zegt: "de contracten zijn lekker duidelijk. Daar staan onze regels op. Er staat op wat wij belangrijk vinden".

Maud zegt: "dat was toch de bedoeling. Ik dacht ik zet ze hierin dan weet iedereen waar hij of zij zich aan moet houden".

Richard zegt: "klopt. Slim. Ben alleen benieuwd hoe je Rosa gaat uitleggen dat het een mij jou contract is. Hoe ga ja ervoor zorgen dat Rosa zwijgt over de relatie van Sue en jou".

Maud zegt: "omdat ze mij meer vertrouwd tekent ze dat contract met mij. Omdat het huis van mijn oom was. Ik verzin wel iets. Dat vertel ik haar heel duidelijk als ik het vertel. Dat ik haar ga ontslaan als ze dat tegen iemand zegt".

Richard zegt: "dat zijn 2 goede opties. Het is goed dat je iets verzint. Is goed. Oke".

Maud zegt: "vond ik ook al. Fijn, dat het goed is dat ik iets verzin. Fijn, dat het goed is dat ik dat zeg als ik vertel dat Sue en ik een relatie hebben".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik het goed vind dat je iets verzint. Ik snap dat je het fijn vind dat ik het goed vind dat je het dan verteld. Wil je nog wat vragen of zeggen. Anders pak ik het contract tussen Pieter en mij. Dan ga ik verder met mijn normale werk".

Maud zegt: "nee, ik niet. Jij aan mij of tegen mij. Is goed. Prima".

Richard zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Fijn, dat het goed is dat ik dat contract pak en dan aan mijn eigen werk ga".

Maud zegt: "oke. Ik snap dat je het fijn vind dat ik het goed vind dat je dat contract pakt en dan aan je eigen werk gaat".

Richard pakt het contract. Hij staat op. Richard verlaat de werkkamer van Maud. Daarna gaat Richard aan zijn eigen werk. Maud schrijft het contract tussen Richard en Klaas.

Na een paar uur is het lunchtijd. Ze gaan met zijn 4e lunchen in de eetkamer. Ze bespreken wie Rosa en Pieter ontvangt. Dat is Charel. En ze bespreken waar Charel wie heen moet brengen. Na het eten ruimen Charel en Sue op. Maud en Richard gaan weer aan het werk. Charel en Sue gaan na het opruimen ook weer aan het werk.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now