Hoofdstuk 80: Na de rondleiding:

0 0 0
                                    

Charel zegt: "dat was de rondleiding. Dan geef ik nu graag het woord aan miss Rivers".

Richard zegt: "mooi. Bedankt, Charel. Heeft iemand van het nieuwe personeel nog vragen. Of is er iets niet duidelijk". Graag gedaan zegt Charel. Niemand heeft nog vragen, alles is duidelijk.

Richard zegt: "mooi. Dan krijgen jullie zo jullie roosters. Dan zie ik jullie graag bij je eerste dienst. Dat is dus voor Rosa morgenochtend om 10 uur. Voor Pieter morgenmiddag om 16:30 en voor Klaas overmorgenmiddag om 16:30".

Charel geeft het nieuwe personeel hun rooster. Iedereen zegt tot de volgende keer. Rosa, Pieter en Klaas staan op en verlaten Bair. Terwijl Charel, Richard, Sue en Maud in de woonkamer blijven zitten.

Even later als Rosa, Pieter en Klaas weg zijn. Is er nog iets besproken toen in die rondleiding gaf vraagt Charel.

Maud zegt: "ik ben heel blij dat Richard bedacht heeft dat Sue en ik elkaar al heel lang kennen. En Richard en jij elkaar ook al jaren kennen. Anders denken ze dadelijk nog dat ik Charel leuk vind, omdat ik hem al zo lang ken. Nu denken ze dat Richard en ik elkaars ware liefde zijn. Dat is fijn. Is natuurlijk, omdat we getrouwd zijn. We vertellen alleen Rosa dat Sue en ik een relatie hebben. De rest hoeft ze niet te weten. Klaas en Pieter hoeven dat ook niet te weten. En dat we alle 4 raar aangekeken worden als iemand erachter komen dat Sue en ik een relatie hebben".

Charel zegt: "ik snap dat je daar blij mee ben. Dat wist ik allemaal al. Richard was dat echt alles".

Maud zegt: "fijn, dat je snapt dat ik daar blij mee ben. Dat wist jij inderdaad allemaal al".

Richard zegt: "ja, dat was alles. Vertrouw je Maud niet".

Charel zegt: "natuurlijk, vertrouw ik Maud wel. Ik wilde het alleen zeker weten".

Richard zegt: "mooi. Oke".

Maud zegt: "fijn, dat je mij wel vertrouwd. Ik snap dat je het zeker wilde weten".

Charel zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik je wel vertrouw. Fijn, dat je snapt dat ik het zeker wilde weten. Heeft iemand nog vragen of wil iemand nog wat zeggen. Anders gaan Sue en ik zo voor de laatste keer voorlopig koken".

Maud zegt: "nee, ik niet. Iemand anders. Jullie zullen wel blij zijn dat dit voorlopig de laatste keer is".

Charel zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Ik ben er wel blij mee dat dit voorlopig de laatste keer is".

Sue zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Jij Richard. Ik ben er ook blij mee dat dat voorlopig de laatste keer is. Krijg ik daar ook nog iets voor. Ik heb sinds ik hier ben al meer taken gedaan dan de bedoeling was. Ik weet dat Charel extra geld krijgt".

Maud zegt: "oke. Richard wil jij nog iets vragen of zeggen. Ik snap dat jullie allebei blij zijn dat dat voorlopig de laatste keer is. Natuurlijk, krijg je daar iets voor. Dat heb je inderdaad. Dat klopt. Maar aangezien jij geen geld krijgt is dat een beetje gek. Wij gaan binnenkort naar de markt dan mag je wat leuks uitkiezen als beloning voor je harde werk".

Sue zegt: "fijn, dat je snapt dat we blij zijn dat dit voorlopig de laatste keer is. Fijn, dat ik daar iets voor krijg. Ik krijg inderdaad geen geld, dus dat is inderdaad een beetje gek. Dank je, dat is lief. Wat vind Richard hiervan".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat je daar iets voor krijgt. Graag gedaan. Ik ben ook heel lief".

Richard zegt: "nee, ik heb verder ook niks meer te vragen of te zeggen. Maud is super lief voor Sue. Ik vind het prima dat Sue daar ook iets voor krijgt. Ik vind het wel raar om alleen Charel iets extra's te geven terwijl jullie allebei hetzelfde hebben gedaan. Al is het wel gek om Sue geld te geven als ze dat nooit krijgt".

Sue zegt: "oke. Dat is ze inderdaad. Fijn, dat jij het ook prima vind dat ik daar iets voor krijg. Charel iets extra's geven en mij niet is inderdaad wel een beetje raar. Mij geld geven terwijl ik dat nooit krijg is inderdaad een beetje raar".

Sue en Charel staan op. Ze gaan samen eten snijden en koken. Ondertussen blijven Maud en Richard gezellig zitten. Ze praten wat. Als het eten klaar is gaan ze met zijn 4 eten. Na het eten ruimen Charel en Sue alles op. Richard en Maud gaan vast in de woonkamer zitten. Als Sue en Charel klaar zijn gaan ze bij Maud en Richard op de bank zitten.

Even later als iedereen zit. Ze praten wat over vandaag. Na een paar uur is Maud moe. Ze vraagt of Sue met haar mee gaat naar boven. Natuurlijk, zegt Sue. Mooi zegt Maud. Ze gaan samen naar boven. De mannen blijven nog even zitten. Ze praten nog wat door. Na ongeveer 15 minuten vind Richard het ook mooi geweest. Hij zegt Charel welterusten. Richard gaat naar boven. Vlak daarna staat Charel ook op. Hij maakt de lampen uit. Hij gaat naar boven. Iedereen doet alles wat hij of zij moet doen en gaat naar bed.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now