Hoofdstuk 24: 4de dag 's avonds:

1 0 0
                                    

Even later aan tafel tijdens het avondeten. Daar zitten Maud, Sue, Richard en Charel.

Maud zegt: "Richard, heb je de vacatures al bekend gemaakt. We hebben echt meer personeel nodig".

Richard zegt: "ja, dat heb ik gedaan. Ik heb gebeld met uitzendbureaus. Klopt. Morgen rond 3 uur sturen ze een paar schoonmaaksters en rond 7 uur sturen ze een paar koks. Kunnen we kiezen wie hier mag komen werken".

Maud zegt: "fijn. Goed gedaan. Fijn". Waar moeten ze aan voldoen vraagt Charel.

Maud zegt: "betrouwbaar, goed in hun werk, beleefd, hun mond houden over wat ze hier zien of horen. Ik wil wel goed personeel. Anders ontsla ik ze gewoon. Ik ben de baas. Het is mijn huis en mijn geld".

Richard zegt: "ben ik het allemaal mee eens. Ik wil niet wat hier gebeurd iedereen straks weet. Dat snap ik. Moet je ook doen. Dat is waar. Omdat ik met je getrouwd ben is het ook mijn huis en mijn geld".

Maud zegt: "fijn, dat je het er mee eens bent. Dat wil ik ook niet. Zeker mijn relatie met Sue niet. Fijn, dat ik de volledige vrijheid krijg. Fijn, dat jij dat ook vind. Dat weet ik".

Richard zegt: "ik snap dat je dat fijn vind. Ik snap dat je dat niet wil. Dat moet ook echt geheim blijven. Hebben jullie al bedacht hoe jullie dat gaan doen. Ik snap dat je dat fijn vind. Fijn, dat je ook weet dat het ook mijn huis en mijn geld is".

Maud zegt: "dat weet ik. Gaan we ook doen. We hebben afspraken gemaakt. Moeten we het nog even over hebben. Ik snap dat je dat fijn vind".

Sue zegt: "we hebben inderdaad afspraken gemaakt. Moeten we het inderdaad nog even over hebben. Dat we een code woord of gebaar afspreken. Dat de ander dan weet dat we naar onze kamer moeten. Omdat onze gevoelens verbergen niet meer lukt".

Maud zegt: "fijn, dat je het er mee eens bent. Is goed. Duidelijk. Dat is nu ook moeilijk".

Richard zegt: "hebben jullie het er maar even over. Je gevoel verbergen is ook lastig. Zeker als je elkaar altijd ziet. En elkaar dan anders aan moet spreken als jullie doen als jullie alleen zijn".

Maud zegt: "gaan we doen. Dat merk ik nu ook. We zien elkaar bijna de hele dag. Ik noem haar Sue. Zij moet straks u en Miss tegen mij zeggen. Word voor mij ook nog wat om er weer na te luisteren".

Richard zegt: "fijn, dat jullie dat gaan doen. Is ook niet gek dat je dat merkt. Dat is waar. Dat klopt. Inderdaad. Snap ik".

Sue zegt: "ik snap dat je dat fijn vind. Ik vind het wel lastig dat ik Miss en u moet zeggen. Ongeacht wat we voor elkaar voelen. Ik ben straks weer Susan Smith".

Maud zegt: "ik snap dat je dat lastig vind. Klopt. Er veranderd niks aan wat ik voor je voel. Ik had het liever ook anders gewild. Dat weet ik". Ik had het ook liever anders gewild zegt Sue.

Richard zegt: "ik snap dat het voor jullie allebei lastig is. Jullie gevoel voor elkaar hoeft ook niet te veranderen. Het moet alleen in het geheim. Ik wil niet dat iedereen denkt dat Maud mij bedonderd met Sue. Maud en ik zijn eigenlijk gewoon vrienden. Niks meer en niks minder".

Maud zegt: "fijn, dat je dat snapt. Dat gebeurd ook niet. Helaas wel. Eigenlijk doe ik dat wel. Ik ben getrouwd en verliefd op iemand anders. Zo zie ik dat ook. Klopt".

Richard zegt: "dat is wel zo. Dat is waar. Fijn, dat jij dat ook zo ziet".

Maud zegt: "dat weet ik. Klopt. Ik snap dat je dat fijn vind".

Dan is het eten op. Charel en Sue ruimen de tafel af. Maud en Richard gaan vast in de woonkamer zitten. Als Sue en Charel klaar zijn gaan ze erbij zitten.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now