Hoofdstuk 107: De volgende dag zitten Charel en Maud in de werkkamer Maud:

1 0 0
                                    

Wat wil je onder 4 ogen met mij bespreken vraagt Maud.

Charel zegt: "dit gesprek blijft toch wel tussen ons. Ik wil zelfs niet dat Richard of Sue dit weet".

Maud zegt: "natuurlijk, blijft dit gesprek tussen ons. Is dit echt zo geheim dan. Vertel maar".

Charel zegt: "fijn, dat dit tussen ons blijft. Ik schaam me er alleen voor. Het hoort niet. Fijn, dat je zwijgt".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat dit tussen ons blijft. Je kan alles tegen mij zeggen. Ik vind niks raar. Ik overtreed ook 3 regels. Door mijn relatie met Sue. Ik snap dat je het fijn vind dat ik zwijg".

Charel zegt: "dat weet ik. Ik hoop dat je dit niet raar vind. Dat klopt. Daarom durf ik het ook te zeggen. Ik ben verliefd op Richard".

Maud zegt: "fijn, dat je weet dat je alles tegen mij kunt zeggen. Ik vind niks raar. Anders komen we er wel uit. Fijn, dat je het daarom wel durf te vertellen. Is dat alles. Dat maakt toch helemaal niks uit. Sue is toch ook verliefd op mij. Dat is toch precies hetzelfde".

Charel zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik weet dat ik alles tegen jou kan zeggen. Fijn, om te horen dat je niks raar vind. Dat is waar. Ik snap dat je het fijn vind dat ik het daarom wel durf te vertellen. Ja, dat is alles. Het maakt mij bang. Kan ik wel een relatie hebben met mijn baas. Voelt hij hetzelfde voor mij als ik voor hem. Voor jou maakt het niks uit. Ik vind het nogal wat. Dat is waar. Dat is inderdaad hetzelfde. Die gevoelens maakte jullie in het begin ook bang".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik niks raar vind. Ik snap dat het je bang maakt. Als je afspraken maakt kan dat makkelijk. Het lukt Sue en mij toch ook. Dat weet ik ook niet. Ik weet dat Richard op mannen valt. Ik weet alleen niet of hij jou leuk vind of verliefd op je is. Dat kan ik hem vanmiddag wel vragen. Als jij dat wilt. Voor mij niet. Dan veranderd alleen dat jullie wat hebben. Waardoor ik minder bang hoef te zijn dat Richard verliefd wordt buiten dit huis. Waardoor hij weg gaat. Ik snap dat jij het nogal wat vind. Dat maakte Sue en mij in het begin ook bang. Gelukkig hoeft bij jullie niemand naar het gekkenhuis. Waardoor jullie sneller eerlijk kunnen zijn".

Charel zegt: "fijn, dat je snapt dat mijn gevoelens mij bang maken. Dan moeten we inderdaad afspraken gaan maken. Het lukt jullie inderdaad ook. Jammer, dat jij ook niet weet wat Richard voor mij voelt. Ik wist al dat hij op mannen valt. Ik snap dat je niet weet of hij mij leuk vind of verliefd op mij is. Fijn, dat je dat vanmiddag wil vragen. Kun je dat wel discreet vragen. Dat je vraagt of hij verliefd is. In plaats van of hij verliefd is op mij. Er veranderd niks voor Sue en jou. Dan heb je inderdaad wel de zekerheid dat hij voorlopig hier blijft wonen. Fijn, om te horen dat het jullie ook bang maakt. Dat kan wel, alleen durf ik dat niet. Daarbij is hij de baas. Hij moet de eerste stap zetten".

Maud zegt: "ik snap dat je het jammer vind dat ik ook niet weet of hij je leuk vind of verliefd op je is. Ik snap dat je het fijn vind dat ik dat vanmiddag wil vragen. Tuurlijk, kan dat discreet. Dat ga ik hem ook vragen. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat dat ons ook bang maakte. Dat ligt niet aan jou. Het is ook eng om gevoelens voor je baas of bediende toe te geven. Ik snap dat je niet eerlijk tegen hem durft te zijn. Dat maakt het meteen zo echt. Dat is hij inderdaad. Al moet je dat wel een beetje los gaan laten. Als je hem blijft zien als je baas, wordt het wel een hele rare relatie".

Charel zegt: "fijn, dat je discreet gaat vragen of hij verliefd is. Fijn, dat je begrijpt dat het eng is om gevoelens voor je baas of bediende toe te geven. Is Sue daar ook vanaf dan. Ik zie dat ze nog steeds echt je bediende is".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik discreet ga vragen of hij verliefd is. Ik snap dat je het fijn vind dat ik begrijp dat het lastig is om dat toe te geven. Ja, die is daar wel vanaf. Buiten de slaapkamer en de eetkamer ja. Daarbinnen ben ik niet de baas. Ik vind haar mening net zo belangrijk als die van mij. Dat is anders niet hoor".

Charel zegt: "oke. Dat wist ik niet. Oke. Fijn, dat je haar mening ook belangrijk vind".

Maud zegt: "dan weet je dat nu. Ik snap dat je het fijn vind dat ik haar mening ook belangrijk vind. Ik weet morgenochtend het antwoord van Richard. Wil je nog wat vragen of zegen. Anders ga ik weer aan het werk".

Charel zegt: "klopt. Dan kom ik morgenochtend terug voor het antwoord. Nee, ik niet. Jij aan mij of tegen mij. Is goed".

Maud zegt: "is goed. Oke. Nee, ik ook niet. Fijn, dat het goed is dat ik weer aan het werk ga".

Charel zegt: "fijn, om te horen dat het goed is dat ik morgen lang kom. Oke. Ik snap dat je het fijn vind dat ik het goed vind dat jij weer aan het werk gaat.".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik het goed vind dat jij morgenochtend weer terug kom. Tor straks. Bij het eten".

Tot straks bij het eten zegt Charel. Charel staat op en verlaat de werkkamer van Maud. Maud gaat weer verder met schrijven. Charel gaat ook verder met zijn werk.

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Där berättelser lever. Upptäck nu