Hoofdstuk 53: De volgende ochtend deel 1:

1 0 0
                                    

Sue en Maud liggen samen in bed. Lekker geslapen vraag Sue.

Maud zegt: "ja, ik heb heerlijk geslapen. En jij".

Sue zegt: "fijn, om te horen dat je heerlijk geslapen hebt. Ik heb ook heerlijk geslapen".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik heerlijk geslapen hebt. Fijn, om te horen dat je ook heerlijk geslapen hebt".

Sue zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik ook heerlijk geslapen heb. Ik wilde het alleen even over dat gesprek met Charel en Richard gisteravond hebben".

Maud zegt: "dat kan. Wat is er".

Sue zegt: "je zei dat dat we het goed hebben de reden was dat jij de hele erfenis wil. Ik had het gevoel dat je mij alleen gebruikt om de hele erfenis te krijgen. Ik dacht dat je echt van mij hield".

Maud zegt: "dat heb ik inderdaad gezegd. Ik bedoelde het niet zo. Ik gebruik je niet. Ik hou echt van je. Daar hoef je niet aan te twijfelen. Kijk me recht in mijn ogen. Dan zie je wat ik bedoel".

Sue kijkt Maud recht in haar ogen.

Sue zegt: "als je het niet zo bedoelt waarom zeg je het dan wel zo. Je doet mij pijn als je het zo zegt. Alsof ik niet belangrijk genoeg voor je ben. Terwijl je wel belangrijk genoeg voor mij bent. Dat gevoel krijg ik wel. Ik weet niet of ik je kan geloven. Ik twijfel daar wel aan als je zo doet. Dat heb ik net gedaan. Ik zie het wel. Ik wil het ook merken".

Maud zegt: "omdat ik daar niet over nagedacht heb. Ik wist niet dat jou dat pijn doet. Ik wil je geen pijn doen. Dus ik ga erop letten. Je bent wel belangrijk genoeg voor mij. Fijn, om te horen dat ik belangrijk genoeg voor je ben. Zeg het mij als ik jou dat gevoel geef. Dat snap ik. Denk je echt dat dit allemaal nep is. Twijfel daar alsjeblieft niet aan. Dat zag ik. Dan is het goed. Snap ik. Alleen mag niemand buiten Charel en Richard weten dat we samen zijn".

Sue zegt: "oke. Dan weet je het nu. Fijn, om te horen dat je mij geen pijn wilt doen. Fijn, om te horen dat je daarop gaat letten. Fijn, om te horen dat ik wel belangrijk genoeg voor je ben. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat je wel belangrijk genoeg voor mij bent. Ga ik doen. Fijn, dat je dat snapt. Ik weet het niet. Ik ga het proberen. Maar gister waren alleen Charel en Richard erbij. Dan had je het anders kunnen zeggen".

Maud zegt: "klopt. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik je geen pijn wil doen. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik erop ga letten. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat je wel belangrijk genoeg voor mij bent. Fijn, om te horen da je dat gaat doen. Fijn, dat je dat gaat proberen. Fijn, dat je weet dat alleen Richard en Charel van ons af mogen weten. Klopt. Dat had ik inderdaad kunnen doen".

Sue zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat ik het ga zeggen als ik iets niet fijn vind. Ik snap dat je het fijn vind dat ik dat ga proberen. Ik snap dat je het fijn vind dat ik weet dat alleen Charel en Richard van ons mogen weten".

Maud zegt: "wil je verder nog wat vragen of zeggen. Anders wil ik graag opstaan. Dat jij ons aankleed. Dat we daarna beneden gaan ontbijten".

Sue zegt: "nee, ik niet. Jij aan mij of tegen mij. Is goed. Ga ik doen. Prima".

Maud zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Fijn, om te horen dat het goed is dat we opstaan. Fijn, dat jij ons aan kleed".

Sue zegt: "oke. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik het goed vind dat we opstaan. Ik snap dat je het fijn vind dat ik ons aankleed". Sue en Maud staan op. 

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now