Hoofdstuk 79: Gesprek tussen Richard, Sue en Maud:

0 0 0
                                    

Even later als Charel en het nieuw personeel weg is en de woonkamerdeur dicht is.

Maud zegt: "slim om dat te zeggen. Meteen wat we verwachten. Slim om te zeggen dat Sue en ik elkaar al jaren kennen. Anders denken ze dat we verliefd op elkaar zijn. Dat dat de reden is dat Charel en Sue hier werken. Zo denkt niemand dat. Ik ben getrouwd dus denken ze dat Richard de ware is".

Richard zegt: "daar heb ik ook over nagedacht. Leek mij ook wel een goed idee. Niemand verwacht dat 2 vrouwen verliefd op elkaar kunnen worden. Dus ik dacht ik bedenk het zo. Ze denken inderdaad dat jij voor mij de ware bent en andersom ook. Dat was toch ook de bedoeling".

Maud zegt: "slim. Klopt. Dat had ik ook niet verwacht. En toch is dat wel gebeurd. Slim. Dat denken ze inderdaad. Dat was inderdaad de bedoeling. Dat is wel de reden dat we getrouwd zijn. Dat mannen van mij afblijven en dat vrouwen van jou afblijven. Ik zit niet te wachten op mannen die mij proberen te versieren. En jij wil niet dat de vrouwen jou versieren".

Richard zegt: "ik snap dat jij dat ook niet had verwacht. Dat zie je ook niet aankomen. Ik weet dat dat bij jullie toch gebeurd is. Dat is inderdaad de reden dat we getrouwd zijn. Dat mannen inderdaad van jou afblijven en dat vrouwen inderdaad van mij afblijven. Nu denkt iedereen dat we gelukkig getrouwd zijn. Terwijl ik weet dat jij niet op mannen zit te wachten die je proberen te versieren. Ik zit inderdaad niet te wachten op vrouwen die mij gaan versieren".

Maud zegt: "fijn, dat je snapt dat ik niet had verwacht dat 2 vrouwen verliefd op elkaar kunnen worden. Dat zie je inderdaad niet aankomen. Fijn, dat je weet dat het bij ons toch gebeurd is. Iedereen denkt inderdaad dat we gelukkig getrouwd zijn. Terwijl Sue degene is die mij gelukkig maakt. Ik hoop dat jij ook iemand vind die jou echt gelukkig kan maken. Ik gun het je".

Richard zegt: "ik snap dat je het fijn vind dat het bij jullie wel is gebeurd. Fijn, om te horen dat Sue degene is die jou zo gelukkig maakt. Fijn, om te horen dat je hoopt dat ik ook iemand vind die mij echt gelukkig kan maken. Lief dat je mij dat ook gunt".

Maud zegt: "ik snap dat je het fijn vind om te horen dat Sue degene is die mij zo gelukkig maakt. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat ik hoop dat jij ook iemand vind die jou gelukkig kan maken. Ik ben toch ook heel lief voor jou". Fijn, om te horen dat ik degene ben die jou zo gelukkig maakt zegt Sue. Ik snap dat je het fijn vind om te horen dat jij degene bent die mij zo gelukkig maakt zegt Maud.

Richard zegt: "wil iemand nog wat vragen of zeggen. Ik denk dat Charel zo terug komt met het personeel. Die mogen dit soort dingen echt niet horen. Dan hebben we heel wat uit te leggen".

Maud zegt: "nee, ik niet. Iemand anders. Dat denk ik ook. Die mogen inderdaad dit soort dingen niet horen. Dan hebben we inderdaad heel wat uit te leggen. Dat wil ik niet".

Sue zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Jij Richard. Die mogen dit soort dingen inderdaad niet horen. Dan hebben we heel wat uit te leggen. Dan worden we alle 3 raar aangekeken. Daar heb ik ook geen zin in. Het is hartstikke strafbaar wat we doen".

Richard zegt: "oke. Nee, ik ook niet. Dan worden we inderdaad alle 3 raar aangekeken. Dat ik dit goed vind krijg ik dan als verwijt. Terwijl ik zie hoeveel jullie van elkaar houden. Het is inderdaad strafbaar wat we doen".

Maud zegt: "oke. Dan worden we inderdaad alle 3 raar aangekeken. Dat verwijt krijg je inderdaad. Dat doen we inderdaad. Niemand begrijpt hoe je als rijke vrouw op een arme vrouw kunt vallen. Zeker niet als ze ook nog een goede dief is".

Sue zegt: "klopt. Dat begrijpt inderdaad niemand. Al ben ik wel blij dat het is gebeurd. Zullen we snel over iets anders beginnen. Ik denk dat Charel echt zo binnenkomt".

Maud zegt: "ik snap dat je blij bent dat het wel is gebeurd. Goed idee. Zoals. Dat denk ik ook".

Richard zegt: "geen idee. Al denk ik dat ook".

Richard, Sue en Maud binnen snel over iets anders. Na ongeveer 10 minuten klopt er iemand op de deur. Binnen zegt Richard. Het is Charel met het nieuwe personeel. Iedereen gaat weer op de banken zitten. 

Fingersmith (12+) deel 2 (voltooid)Where stories live. Discover now