✴️Bucky #9✴️Final Part

846 49 10
                                    

Nagyjából másfél hónappal Bucky felbukkanása után, egy április hétfőn anya felhívott, hogy péntekre hazajönnek. Így még aznap este leültem Buckyval, megbeszélni a továbbiakat.

- Nézd, csütörtök estig van időnk, de akkor át kell menned a másik házba, valamelyik emeleti szobába, mert oda sose megyünk fel, elvégre ki lenne olyan hülye, hogy az emeletre vigye a lomot.

- Rendben. És mikor tudsz majd átjönni? - kérdezte félve.

- Suli után. Vagy ha apa viszi tesómat suliba, akkor még reggel is. Bár, mostanában azt olvastam neten, hogy Steve nagyon keres téged. Elvileg már itt van az országban, úgyhogy lehet hamarosan megtalál.

- Hálás vagyok neked. Másfél hónapig vigyáztál rám, és segítettél emlékezni a régi életemre.

- Semmiség.

***

Péntek este jutott eszembe, hogy vasárnap keresztanyukámék jönnek névnapozni. És úgy döntöttem, beavatom at unokatesómat, Annát, elvégre ő is nagy Marvel fan, így félve, de ráírtam Messengeren:

Szia, Anna, zavarlak?

Nem. Mizu?

Olvastad azokat a cikkeket, amikben a Tél katonáját keresik?

Persze meg is lepődtem, mert nem gondoltam volna, hogy ez igaz

Pedig az. Nekem már csak elhiheted, elvégre én bújtatom Buckyt

Komolyan? Anyukádék hogy nem jöttek rá?

Amíg oda voltak, a lenti szobában lakott, és mióta hazajöttek, a másik házban van. És az a helyzet, hogy már olyan cikket is olvastam, hogy a Kapitány már itt van a megyében, és gyanítom, hogy hétvégén meg is találhatja. Ha pedig ez vasárnap lesz, segítened kéne, hogy a család erről semmit ne tudjon

Segíthetek, de hogy tervezed?

Passz. Csak nem szabad látniuk a Kapitányt, és Buckyt. Valahogy ki kell kapcsolnom a csengőt, hogy az se kavarhasson be

Oké, segítek

***

Eljött a vasárnap is. Féltem, hogy lebukunk, Buckyt letartóztatják, és esetleg visszakerül a HYDRÁhoz, de mikor megérkeztek, Anna megnyugtatott, hogy mindent elintézünk, és mikor a bátyja épp nem volt kint bagózni, felváltva mentünk ki "levegőzni". Igazából csodálkozok, hogy anyáéknak nem tűnt fel. Már csak azt reméltem, hogy a Kapitány nem ebédidőben keresi a legjobb barátját.

Éppen a másik ház felőli udvar részen voltam, mikor a megpillantottam Amerika Kapitányt, ahogy a nagykapu felé közeledik.

- Hi! I know where is your friend - szólaltam meg, de ami ezután jött, arra nem számítottam.

- Megtanultam valamennyire magyarul, mert sejtettem, hogy itt egyszerűbben boldogulok - mondta. - Szóval tudod, mere van Bucky?

- Igen, de mivel ehhez a kapuhoz én kulcsot még nem láttam, ajánlatosabb lenne bemászi, de előtte jobb, ha meggyőződünk róla, hogy még a bolond szembe szomszédék se látnak.

Ezután ő könnyen bemászott a kerítésen, így elninjáztunk a hátsó ajtóig, és amint kinyitottam az ajtót, óvatos lépteket hallottam. Bucky jött le a lépcsőn, Steve pedig ahogy meglátta, odarohant hozzá, és megölelte legjobb barátját.

- Köszönöm, hogy nem szóltál róla senkinek - mondta.

- Az unokatesóm tudja. De csak mert rajongótok, és nélküle nem tudtam volna ezt megcsinálni.

- Mi az, hogy rajongónk?

- Képzeld, Steve, van rólunk egy csomó film. Rólod, rólam, Starkról, meg minden - válaszolta lelkesen Bucky.

- Azta, ez fura.

- Annyira nem. De azt hiszem nekünk búcsúzunk kell - néztem Buckyra. - Neked köszönhetően nem voltam egyedül az elmúlt másfél hónapban. Jól esett a társaságod. Hiányozni fogsz.

- Te is nekem. De megtanítottál kezelni a telefont. Biztos, hogy megkereslek, és írni fogok neked - ölelt meg.

- Alig várom. Ja, és Kapitány, hamarosan lesz egy bizonyos Sokoviai egyezmény. Ne hagyja, hogy emiatt menjen pocskéba a Starkkal való barátsága. Ó, és majd előtte Sokoviában, vigyázzanak Pietróra. Még nem tudják, ki ő, de fonzos tagja lehetne a csapatnak.

- Rendben - nézett rám meglepve.

Ezután feltűnés mentesen kimssztak az utcára, de mielőtt elindulhattak volna, Bucky még rám nézett a kerítésen keresztül.

- Az a sejtésem, hogy találkozunk még - mondta, és ez volt az utolsó, amit bármelyikünk is mondott volna. Néma csendben megvártam, míg kilépnek a látóteremből.

Sziasztok!
Na, ez volt ebből a minisorozatból az utolsó rész, de egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Mivel Tomról van egy könyvem, gondoltam Sebbyről is kéne valami, de nem egy komplett történet lenne, hanem ilyen oneshotok vele és a karaktereivel. Úgyhogy, akik benne lennének így az elején:
Sebby
Bucky
Lance Tucker(még az ő esetében se várjon senki 18+-os fejezeteket) - the bronze
Jefferson Hatter - Egyszer volt hol nem volt
És szerintem egyelőre ennyi. Tervezek még filmeket nézni a kedvenc románunk főszereplésével, és akkor bővülni fog a lista, csak kíváncsi vagyok, hogy lenne-e rá igény?

Avengers oneshots[BEFEJEZETT] Where stories live. Discover now