Deel 30

6K 202 26
                                    

Pov Fay

Chase ging voor me staan en deed de celdeur open. Het was donker en het rook muf in de cel. De bekende geur werd sterker. Ik ging weg achter Chase en keek wie het was. Mijn ogen werden groot en ik ging snel naar hem toe rennen.

Hij zat in elkaar gedoken in een hoekje. De tranen stroomde over mijn wangen. 'J-justin' zei ik zacht. Justin keek langzaam op en keek me voor een lange tijd aan. Ik deed mijn handen voor mijn mond. HIJ IS NIET DOOD!!!

'Fay!!! Ik heb je gevonden Fay!!! Je bent helemaal niet dood!' Riep hij. Ik schudde mijn hoofd. Hij stond op en knuffelde mij. Ik knuffelde hem stevig terug. Ik hoorde na een tijdje Chase jaloers grommen. Justin liet me los en keek naar Chase. 'Wie is dat?' Vroeg hij. 'Dat is Chase, hij is...' 'Ik ben haar mate' onderbrak Chase me.

Justin keek me vragend aan en ik knikte. 'Gefeliciteerd Faytje' zei hij. 'Kom dan kunnen we ergens anders praten' zei Chase en liep de cel uit. Ik en Justin volgde. We gingen terug naar de woonkamer en gingen zitten. 'Ik dacht dat je dood was' zei ik met een gebroken stem.

'En ik dacht dat jij dood was, Valor had me dat gezegd. Maar ik geloofde hem niet want ik rook jouw geur steeds als ik naar de roedel ging. Op een dag kwam ik en zag dat alles verwoest was. Ik rook jou niet meer en begon te zoeken. Ik kwam hieruit en je geur was er weer' legde hij uit.

'Ik ben blij dat je mij bent komen zoeken' zei ik met tranen in mijn ogen. 'Uhm ja, Fay kan ik je alleen spreken?' Vroeg Justin. Ik keek naar Chase en hij knikte. Hij liep de woonkamer uit en ik richtte me weer op Justin.

'Wat is er?' Vroeg ik. 'Nou, sinds ik hier ben rook ik niet alleen jou maar ook een andere geur. Het was heerlijk, bosgeur gemengd met violetjes...' zei Justin dromerig. Ik grinnikte en wist precies wat er aan de hand was.

'Je hebt jouw mate gevonden! Oehh ik ben benieuwd wie het is!' Riep ik enthousiast. Hij keek niet bepaald blij. 'Fay, ik heb je toch een jaar geleden gezegd dat ik dat niet wil. Ik ben nou eenmaal een jongen die niet verliefd word' zei hij verdrietig.

Ik knikte. 'Oke, jij gaat eerst douchen en daarna wat eten' zei ik en trok hem overeind. 'Uuhgg, kan dat niet andersom?' Vroeg Justin. Ik schudde lachend mijn hoofd. Ik begeleide hem naar een logeerkamer en ging opzoek naar Chase. Ik vond hem in de kamer.

'Uhm Chase? Mag Justin wat kleren lenen van jou?' Vroeg ik onzeker. Hij knikte. Ik pakte wat schone kleren voor Justin. Ik draaide me om naar Chase. 'Chase, hoelang mag Justin hier blijven?' Vroeg ik. Chase liep naar me toe. 'Zolang als hij wilt, hij heeft geprobeerd om jouw leven te redden' zei hij en liep langs me naar de badkamer.

Ik glimlachte en ging naar Justins kamer. Ik legde de kleren op en en schreef een brief dat als hij klaar was ik beneden zat. Ik ging naar beneden. Ik zag Hely heen en weer lopen. 'Hely? Gaat het wel?' Vroeg ik bezorgd. 'Uhm ja, oke nee. Ik reuk een heeeeeerlijke geur maar ik weet niet waar het vandaan komt!' Zei ze wanhopig.

Ik schrok. 'Ik uhm, weet het niet? Ik ga even naar boven' zei ik snel en rende de trap op. Ik wachtte voor Justins deur. Justin wilde de kamer uitlopen maar ik duwde hem terug. 'Ik weet wie jouw mate is! Please Just! Verpest het niet!' Zei ik.

'Huh? Wie is het dan?' Vroeg hij. 'Het is Hely, het zusje van Chase. Echt een schat van een meid' zei ik en probeerde mezelf te kalmeren. 'Fay ik kan het niet' jammerde Justin en haalde zijn handen door zijn haar. 'Kom op Justin! Ik smeek het je, probeer het' zei ik. Hij zuchtte en knikte dan.

Ik sloeg een kreetje van overwinning en knuffelde hem. Hij lachte om mijn reactie. 'Oke kom we gaan, omg ze gaat zoooooo blij worden!' Riep ik en trok Justin mee. We gingen naar beneden. Ik zag Hely niet in de woonkamer en zuchtte.

Ik ging zitten. Ik keek ongeduldig om me heen. Ik zag Chase de kamer in lopen. Hij kwam naast mij zitten. 'Zeg eens, waarom zo gespannen?' Vroeg hij. Ik lachte. 'Dat zien we zo' zei ik en keek naar Justin die ook ongeduldig zat.

Hely kwam de kamer inlopen maar stopte meteen. Ze keek naar Justin en Justin keek naar haar. Justin liep langzaam naar haar toe en legde zijn handen op haar wangen. Ik glimlachte. Ik zag dat Chase wilde uitbarsten dus legde ik mijn hand op de zijne.

'Rustig, ze zijn mates. En Justin is een goeie jongen' fluisterde ik naar hem. Hij knikte langzaam. Ik glimlachte naar hem en keek weer naar Hely en Justin. Ze knuffelden. Ik stond op en hield de hand van Chase vast. 'Kom dan geven we ze wat ruimte om te praten' zei ik en trok hem mee.

Nadat we de kamer uit waren stopte ik. Ik liet Chase's hand los. 'Waar gaan we eigenlijk heen?' Vroeg ik meer tegen mezelf dan aan Chase. Hij moest grinniken. 'Ik weet het wel, kom we gaan' zei hij. Ik ging achter hem aan.

We liepen naar boven. 'Pak wat kleren' zei hij. Ik knikte en pakte een zalmroze croptop en een blauwe spijkerbroek. Ik deed onze kleren in een klein rugzakje. Chase pakte de rugzak en we gingen naar buiten.

Chase bracht me ver van huis. Het was in het bos, er was een kleine heuvel daar gingen we op zitten. Het was heel mooi, er waren veel bomen en de zon scheen. Ik glimlachte. 'Het is hier mooi' zei ik zacht. Chase knikte.

Pov Chase

'Chase kun je me vertellen over jouw nachtmerries?' Vroeg Fay. Ik zuchtte. 'S-sorry, het was niet mijn bedoeling om-' 'nee ik vertel het wel' onderbrak ik haar. Ze knikte. Ik haalde diep adem.

Wat zal Chase zijn nachtmerries zijn!? Justin❤️Hely!!

Wat zal Chase zijn nachtmerries zijn!? Justin❤️Hely!!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Justin
18 jaar

"You Changed Me" (Voltooid✔️)Where stories live. Discover now