♕32.bölüm♕

17.8K 1.1K 298
                                    

Herkesin ona cennetten çıkma bir huzur veren, gözlerini araladığında zihnindeki düşüncelerin usulca gezdiği yuva kokusunu aldığı ve  hiç olmadığı kadar sıcak hissettiği bir yeri vardır

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.

Herkesin ona cennetten çıkma bir huzur veren, gözlerini araladığında zihnindeki düşüncelerin usulca gezdiği yuva kokusunu aldığı ve hiç olmadığı kadar sıcak hissettiği bir yeri vardır. Benim için bu yer, gül pembesi duvarları ve ay ışığını odama taşıyan büyük bir pencerenin çevrelediği yatak odamdı. Çıtırdayan odunların ateşi turuncu alevler saçarken, puslu bakışlarımı karşımdaki deri berjerde oturan yaşlı kadına çevirdim. Dizlerine serdiği battaniyenin bir ucundan tutarak kitap okuyordu. Bir an puslu bakışlarımız birbirine değdiğinde ani bir hareketle doğrulduğunu gördüm.

"Giselle?"

Hızla kuruyan dudaklarımı yaladım.Duyduğum ses beni yeniden gerçek dünyama döndürmüştü. Betty hala "Şükürler olsun Tanrım." diye mırıldanarak kapıya yöneldi.Üzerimde yeni yıkandığı belli olan bir yorgan vardı ve deterjan kokusu son derece rahatsız ediciydi.

Başımı kapıya çevirdim ve babam annemle birlikte karşımdaydı.Babamın kederli bakışları ve gözünün altındaki morluklar uykusuz geçirdiği saatleri yüzüme haykırırken annem  siyah elbisesinin dekoltesini düzelterek "Ah Tatlım bizi öyle korkuttun ki!" diye abartılı bir sevgi gösterisinde bulundu.Boşandıklarını biliyordum aynı evde yaşamaya devam mı ediyorlardı?

"Geçmiş olsun evlat,"dedi babam " Casey gibi bir dostun olduğu için şanslısın ,o lanet telsizi çalıştırmayı sonunda başarmış."

"Kurtarma ekipleri buzhane balıklarına dönmeden önce sizi kurtardığı için kalan ömrün boyunca Tanrı'ya dua etmelisin."

Annemin yorumu karşısında babam ters bakışlar atarken iliklerime kadar donduğumu hissettim.Ölüm, yanı başımızdaydı ve her şeyi sona erdirecek kadar güçlüydü.

Babam "Kate kes şunu." diye homurdanırken Caroline ve Paul usulca içeri süzüldü. Genç kadın her zamanki gibi çok güzel görünüyordu.Ensesinde topladığı altın sarısı saçlar, beyaz bir ten, ışıl ışıl bir gülümseme ve siyah eteğinin üzerine taktığı beyaz önlüğüyle biçimli bir vücut. Ah Tanrım. Onu özlemiştim.

Caroline bir an tereddüt ederek boynuma atıldı.Ben yoğun bakışları altında ezilirken o, klasik anne tavrıyla "Ah Tanrım sonunda gözlerini açtın seni o kadar özledim ki." diye mırıldandı. Paul daha mesafeli duruyordu Caroline'in tavrından cesaret aldığında yatağa biraz daha sokularak "Sizi yeniden aramızda görmek çok güzel.Evinize hoş geldiniz." diye mırıldandı. Paul'a cılız bir gülümseme gönderirken puslu bakışlarımı duvardaki saate yönelttim.

"Ne kadar zamandır uyuyorum?"

"Dört gündür." diye yanıtladı Betty Hala bir yandan saçlarımı okşuyordu.

Caroline yavaşça,"Kendini nasıl hissediyorsun?" diye sordu.

Çatlamış dudaklarımı ıslatarak "İyiyim." dedim sesim umduğumdan daha berbat çıkmıştı.

PORTOLA VALLEY ∣ Tamamlandı ♕Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang