♕50.bölüm♕

7.3K 460 61
                                    

13 Aralık'ta araçtan uzaklaştığı o ara sokakta, paslanmış iki lamba direğinin arasında ahenkle yürürken içi titriyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

13 Aralık'ta araçtan uzaklaştığı o ara sokakta, paslanmış iki lamba direğinin arasında ahenkle yürürken içi titriyordu. Kasabanın ıssız bahçeleri, kurumuş dallar ve terk edilmiş metruk arazilerle gotik roman sayfalarından fırlamış gibi görünüyordu. Rüzgar gecenin havasına fısıldarcasına kuru dallar arasından esiyor; ayaz burnunun kızarmasına neden oluyordu.Kuru dallar üzerine tünemiş bir karga zihninde ötüyor ve genç kadın daha önce hiç bu kadar üşüdüğünü hatırlamıyordu.

Hava o kadar soğuktu ki çevresindeki sis bulutu donmuş; buharlaşan nefesi sıktığı dişleri arasından dışarı çıkıyordu.

İlk kar taneleri düşmeye başladı. Parlak, kırılgan ve saflık kokan kristal bir kar tanesi ayakkabısının ucuna konduğunda başını gökyüzüne doğru kaldırdı. Kuvvetli rüzgar dallara vurmaya devam ediyor ürkütücü seremoni yeni baştan başlıyordu.

Boğazındaki asidi yutkundu.Günlük Zyprexa dozunu almamıştı ve zihnini bulandıran görüntüler aptal gibi hissetmesini sağlıyordu. Hayaller ve gerçeklerin birbirine karışması isteyeceği en son şey bile değildi.

Şoförün önerisini dinleyip adrese teslim bir paket gibi tam yerinde inmeliydi.Sırf nefes almak için ara sokaklarda amaçsızca dolanmak da neyin nesiydi?

Birden uzaktan yaklaşan lastiklerin sesini işitti. Şoför geri dönmüş olabilir miydi, adamın parasını eksiksiz verdiğine emindi.Islak yolda gıcırdayarak yaklaşan aracın sesi gerilmesine neden oldu. Ses yaklaştıkça düşünceleri içinden çıkılmaz bir hal alıyordu.

Deri ceketinin yakasını ensesine doğru siper ederek dar sokakta adımlarını olabildiğince hızlandırdı. Yaklaşan aracın fersiz farları gölgesinin önüne düşüyor amaçsız adımlarını aydınlatıyordu. Araç onun için mi gelmişti yoksa aldığı alkolün bir yansıması mıydı bilemiyordu. Belki de yalnızca saçmalıyordu.

Nereye gideceğine çoktan karar vermişti. Ne söyleyeceğine de. Daha dakikalar önce onlarca kez provasını bile yapmıştı.Aklındaki ismi kime sorsa bulabileceğine emindi; ama şimdi soğuk hava tüm nefesini emiyor; onu bir çıkmaza doğru sürüklüyordu.

Kar taneleri puslu düşüncelerinin önüne geçtiğinde kesik kesik soludu.Saniyelerin sonsuzluk gibi geldiği kısa bir andan sonra karanlık bir görüntü gaza yeniden yüklendi ve gecenin karanlığından daha karanlık olan bir araç ani bir frenle arkasında durdu. Ve kapısı hızla açılıp kapandı.

Sesi yeniden duydu; bu kez ayak sesi olduğundan emindi. Anlaşılan ıslak kaldırım taşları başka bir yabancıya daha ev sahipliği yapıyordu. Hızla arkasına döndü ve siyah aracın hemen önünde siyahlara bürünmüş tempolu yürüyen bir siluet gördü. Kafasında yüzüne doğru çekilmiş bir şapka vardı.Genç kadın daha hızlı yürümeye başlarken nabzı da adımlarına uygun biçimde hızlandı.

PORTOLA VALLEY ∣ Tamamlandı ♕Where stories live. Discover now