♕24.bölüm♕

29.3K 1.5K 506
                                    

"Rex'in yanında huzurlu görünüyordun

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Rex'in yanında huzurlu görünüyordun." dedi Rosalie , o sabah uyanır uyanmaz.Günlerden pazar olmasına rağmen tatil olan tek günümüzü de uyuyarak tüketmek istememiştik.

"Bilmem , "dedim.Dün gece barakaya döndüğümde Rosalie'nin benden önce gelmiş olabileceğini hesaba katmamıştım.Gecenin karanlığına aldırmadan bizi gözetlediğine artık emindim.

Rosalie sırıtarak "Sana eşlik edecek kadar da centilmen."dediğinde beyaz geceliğimin iplerini çözmekle meşguldüm."Tıpkı Nelson'un sana eşlik etmesi gibi mi?" diyerek konuyu değiştirdim.

Saçlarını saran bigudilerden birini çıkartarak yatağın üzerine gelişigüzel fırlattı."Nelson'la güzel zaman geçiriyoruz." bir an duraklayıp aydınlık bir gülümsemeyle "Tahmin ettiğimden de güzel."dedi.

Tanrı aşkına, Arnold Robert olayını yeni atlatmış sayılırdı ve başka birine böylesine kısa bir sürede bağlanmasını mantığım kabul etmiyordu.Ayrıca  övmekten hoşlandığı Nelson'da beni iten bir şeyler vardı.

"Giselle, " dedi Rosalie kendinden emin bir şekilde."Sana söylemek istediğim bir şey var. Nelson ve ben dün gece -"

Barakanın sürgülü kapısı kendine has gürültüyle açıldığında Rosalie'nin yavan cümlesi boş duvarda yankılandı fakat bir etkisi olmadı.

Firuze Taheri, birkaç adımla içeri girerek tek eliyle dengelemeye çalıştığı bakır demliği bez dolabın yanındaki ufak masaya bıraktı.

"Çay, rahatlatır."dedi her bir kelimesini vurgulayarak.

Genç hemşirenin odaya yönelmesiyle arkasına saklanan Afgan çocuğu fark ettim çocuk, kara gözlerini yere dikmiş eski kilimin desenlerini izlemekle meşguldü. Firuze, çocuğun elindeki beyaz tabağı aldığında sekiz- on yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim erkek çocuğu koşarak uzaklaştı. Başhemşire bakışlarını beyaz tabakta sabitledi.

"Celabi ise..."duraklayıp dudaklarını ıslattı" Afganistan'ın geleneksel tatlısıdır.Beğeneceğinizi düşündüm." 

Rosalie genç kadının elindeki tabağa uzandığında Firuze, başıyla selam vererek sürgülü kapının ardında kayboldu. Rosalie ve ben şaşırmış bir halde birbirimize baktık.Demlikten yayılan yeşil çayın mucizevi kokusu burnuma dolduğunda sürgülü kapıyı iterek genç kadının peşinden gittim.

"Başhemşire Taheri, bir dakika lütfen."

 Omuzlarını dikleştirerek geriye doğru baktı " Evet? "

Aramızdaki mesafeyi birkaç adımla yok ettiğimde açlıktan guruldayan midemi duymamasını diledim." Her şey için teşekkür ederiz." dedim bir çırpıda.

Genç kadının yukarıya doğru kıvrılan dudaklarında huzurun izleri vardı.Koluma hafifçe dokunarak " Teşekküre lüzum yok zira teşekkür etmesi gereken biri varsa o da benim."dediğinde şaşkın bakışlarıma engel olamayarak "Neden?" diye sordum.

PORTOLA VALLEY ∣ Tamamlandı ♕Where stories live. Discover now