♕10.bölüm♕

43.1K 2.7K 375
                                    

Bir kadın anne olduğunda ,kendinden bir parça ölür

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bir kadın anne olduğunda ,kendinden bir parça ölür. Ve adına annelik denen yepyeni bir parça doğar.O parça , başka bir hayata adanmış koca bir ömürdür.

Teklifine şaşırarak birkaç adım birden geriledi. Ciddi olamazdı öyle değil mi? Yoğun bir günün akşamında Jack'in Mekanında stres atıp tek kişilik dünyasına çekilmek , otuz yedi ekran ufak televizyonunun karşısına geçip dondurulmuş hazır gıdalardan yemek , burada geçirilecek birkaç saatten daha iyi olurdu şüphesiz.Omuzlarını esneterek tutmakta olduğu nefesini sıkıntıyla geri bıraktı.

Bir an için çekip gitmeyi düşünse de şakaklarından ter damlamakta olan Bahar'a baktı. Onu öylece kaderine terk edip gitmeyi erkekliğine yediremediğinden ona doğru birkaç adım atıp genç kadının yeşil gözlerine odaklandı.

" Pekala Bayan Johansen dediğiniz gibi olsun.Nereden başlamam gerekiyor ? "

Karşısındaki adama baktı, sanırım o yanında olduğu müddetçe bakışlarının yörüngesi hep minnettarlığı gösterecekti.O, tişörtünün kollarını sıvayıp pansuman odasındaki ufak muslukta ellerini yıkarken  kendisi de  Harmony'nin nefes alış verişlerini düzene sokmaya çalışıyordu.

" Pansuman odasındaki dolapta bölümlere ayrılmış aşılar var. K vitamini ve Hepatit B aşılarını ayrı ayrı enjektöre çeker misin ? "

Minik bebeğin başı iyice göründüğünde uygulaması gereken adımları birer birer uygulamaya başladı. Brendan , raflarda bulduğu aşıları neye çekeceğini anlamamıştı karşı odadaki Bahar'a seslendi :

" Enjektör derken , yani şırıngaya mı ? " 

Brendan , çocukken çok sık hastalanırdı iğneden korkmasına rağmen doktor her defasında iğne yazardı.Komşu çiftlikteki hizmetlinin eşi hemşirelikten kısmen anlardı ve poposunda morarmayan tek bir yer bırakmamıştı. Eski günleri hatırlayarak irkildi.

" Evet. İlk çekmecede var iki milimlik enjektörlere çeker misin lütfen."

Bahar'ın sesini duyduğunda " Tamam.Oldu bil." diyerek minik cam şişelerdeki ilaçları enjektörlere çekip ; karışmaması için de ayrı ayrı yerlere koydu.

Chae Sang , baygın vaziyette sandalyede oturuyordu. Brendan , bebeğin yatacak bir yere ihtiyacı olduğunu düşünerek eski dolabın çekmecelerini kurcalamaya başladı.Nihayet ufak bir meyve sepeti bulduğunda ' işte bu harika. Bu, miniğin işini görür.' diye düşünerek getirdiği beyaz havlulardan birini sepetin içine sererek bebek için hazırladı.Şuan ebe olmasa da  ebe yardımcısı olduğu kesindi.

Mesleği gereği çevresinde çocuklar olmazdı ; fakat buna rağmen çocuklarla arası oldukça iyiydi. Birkaç yıl önce gördüğü abisinin kızını anımsadı.Minik Molly o zamanlar iki yaşındaydı şimdi beş yaşlarında olmalı diye düşündü.Aklına Molly ile ilgili bir görüntü geldiğinde gülümsedi. Üç yıl önce ağabeyi Anthony'nin çiftliğinde Molly sırtından inmemiş ; atlara binmek istediğindeyse onu kucağına alarak ufak bir at gezintisi yaptırmıştı.

PORTOLA VALLEY ∣ Tamamlandı ♕Where stories live. Discover now