♕59.bölüm♕

5.4K 412 74
                                    

Portola Valley'de bir cinayet masası dedektifi olarak yerine getirmek zorunda olduğu görevleri arasında Brendan'ın en sevmediği iş kasvetli otopsi binasını ziyaret etmekti

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Portola Valley'de bir cinayet masası dedektifi olarak yerine getirmek zorunda olduğu görevleri arasında Brendan'ın en sevmediği iş kasvetli otopsi binasını ziyaret etmekti.

Kurbanların yarı çıplak ve çoğunlukla dağılmış bedenlerine gözünü kırpmadan bakmayı öğrenmişti. Cesetlerin insanları hipnotize eden bir etkisi vardı. Ama şimdi, kamyonetinin içinde öylece otururken göreceklerine hiç de hazır hissetmiyordu kendini.

Gece boyu yağan kar tamponun üzerini kaplamış, endişe midesinde düğümlenip kalmıştı.Araçtan inerek kapıyı var gücüyle çarptı.Aralığın aydınlığı soluk ve bir o kadar da soğuktu. Genç adam ciğerlerini temiz havayla doldurdu. Portola Valley'de her mevsimde manzara nefes kesiciydi. Kasvetli tuğla binaya baktı, adımlarını hızlandırdı.

Dün gece Darrow'la beraber Los Angeles'tan döndükten sonra, bugün için Calvin'i de plana dahil ederek otopsi binasında buluşmak üzere sözleşmişlerdi. Dakik adamların içeride onu beklediklerine adı kadar emindi.

Dar ve uzun koridorda yürürken morgdan yayılan soğuk hava iliklerine vurmuş gibiydi. Alışkın olduğu üzere kaçınılmaz şeyle yüzleşmeden önce otopsi biriminin soyunma odasına girip beyaz önlük,  galoş, eldiven ve başlık giydi. Redwood City, Portola Valley, Los Angeles arasında mekik dokumaktan terleyen bedeni rahatlatıcı duşun sersemletici etkisinden mahrum kalmıştı.Dün gece bir şey de yememişti midesi bulanıyordu eliyle şakaklarını ovarak krampları savuşturmayı diledi.

Otopsi odasının pirinç kapı kulpuna dokunurken defalarca girdiği bu oda şimdi ona adeta yabancı geliyordu.Kapı gıcırdayarak aralandığında adli tıp uzmanı Ashton onu içeri davet ederek "Merhaba," dedi. Beyaz renk önlüğünün içinde her zamanki gibi karizmatik görünüyordu.

Dr. Ashton otopsinin temel taşıydı. İki yıl önce, Los Angeles adli tıp teşkilatına katıldığında 'Çarmıha Gerilmiş Ruhların Dinleyicisi' lakabını takmışlardı ona. Las Vegas Tıp Fakültesindeki son senesinde Portola Valley'de çalışması için Çavuş Darly Wiseman siyasi güçleri bizzat devreye sokan isimdi. Kendinden oldukça emin bu adam oldukça genç olmasına rağmen son derece popülerdi. Avukatlar mesafeli duruşundan hoşlanmasalar da cinayet masası dedektifleri Ashton'un güçlü bir mideye sahip olduğu konusunda hemfikirlerdi.

Soğuk duş etkisi yaratan odaya girdiğinde görmeyi beklediği Calvin ve Darrow'a kısa bir baş selamı verdi. Adamların yüzlerinden ne hissettikleri anlaşılmıyordu.

Dr. Ashton beyaz önlüğünün kollarını katlayan asistanına soğukkanlı bir bakış atarak masaya yaklaştı, ışığı ayarladı. İkisi de yaptığı işe aşkla bağlıydı.

"Dedektif Wilder da geldiğine göre artık başlayabiliriz."

Otopsi masasının karşısından dolanarak Larissa'nın üzerini örten beyaz çarşafı kaldırdı.Açılan örtünün altında kadının içler acısı görüntüsünü görünce, Brendan'ın ağzından az kalsın bir küfür çıkacaktı; fakat kendini zor tuttu.Kalbi göğsünün içinde tekledi. Bir ya da iki kalp atımlık süre boyunca doktorla öylece birbirlerine baktılar.

PORTOLA VALLEY ∣ Tamamlandı ♕Where stories live. Discover now