♕6.bölüm♕

51.5K 3K 678
                                    

Verem aşısı gibiydi varlığın; sol omzumda değil sol göğüs boşluğumda iz bıraktı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Verem aşısı gibiydi varlığın; sol omzumda değil sol göğüs boşluğumda iz bıraktı.

Sabahın erken saatleri olmasına rağmen sokaklar boştu.Dünün kara bulutlarına inat bugün mavi bir gökyüzü hakimdi doğaya.Yollar ise dünkü gibi dar ve çamurluydu. Yer yer asfalt kimi yerleriyse çakıl taşıyla bezeli yamalı yollarda ayağındaki spor ayakkabılara aldırmadan yürüyordu.Kasabaya geldiğinden beri arabası başına iş açıyordu.Onu sığınak olarak kullanmak en iyisi olacak diye düşünerek derin derin nefesler aldı.

Ne kadar uğraşırsa uğraşsın, dün geceden beri Brendan Wilder ve onunla ilgili şeylerden zihnini kurtaramıyordu.Kestane rengi saçlarını , boynunu, omuzlarının genişliğini , oval yüzünü ve çenesindeki ufak gamzesini hafızasına kazımıştı.Sabah Jack'in Mekanında yeni güne onu görerek başlamıştı.

Polis Brendan Wilder.

Hakkında bildiklerinden çok bilmedikleriyle yoruyordu zihnini.Hangi ortama girerse girsin dikkat çekecek bir erkekti.Karakol , park , bar ya da mahkeme salonunda olması bunu değiştirmezdi. Bahar , onun kadınlar tarafından ilgiyle izlenen bir erkek olduğuna adı gibi emindi.

Sağlık evinin kapısına geldiğinde bu derin düşüncelerinden sıyrılarak kendisine şans diledi.Aralık olan demir kapıyı iyice açtığında sağlık evinin tahmin ettiğinden daha ufak bir yer olduğunu gördü; sağ tarafta yeni boyandığı belli olan ufak laboratuvar , sol tarafta ise pansuman odası vardı.Tam karşısında ise yukarı doğru kıvrılan demir parmaklıklı dik merdivenler karşılıyordu onu.Doktorun odası yukarıda olmalı diye düşünerek merdivenlerden çıkmaya başladı.

Merdivenlerin sonuna geldiğinde yan taraftaki ufak sarı tabela dikkatini çekti : Doktor Giselle Hector.

Doktorun nasıl biri olduğunu deli gibi merak ediyordu.Umarım huysuz bir ihtiyar değildir diye düşünerek kapalı olan kapıyı tıklattı.

"Girin."

Duyduğu bu soğuk sesle irkildi.Buradaki ilk iş günüydü ve bu yaşına kadar çok insan tanımış ayrıca insanların ses tonundan kişilik analizleri yapıp her defasında doğru tahminlerde bulunmuştu.Bu sesin sahibi tahminen elli beş- altmış yaşlarında kızıl saçlı , 1.60 boylarında sinirli bir kadın olmalı diye düşündü.

Genzini temizleyerek duruşunu dikleştirdi ve doktorun odasına girdi.Doktorun odası onu şaşırtmamıştı sağlık evinin diğer odaları gibi burada da beyaz renk hakimdi.Kahverengi masanın üstünde birtakım dosyalar vardı. Karşısında çekmeceli eski bir dolap, kapının yanındaysa telden yapılma bir askılık terk edilmişlik hissiyle öylece duruyordu.

Doktor tahminlerinin aksine kızıl değil kırlaşmış saçlara sahipti yeni ütülendiği belli beyaz bir önlük giymişti. Boyu tahminince 1.50 kadar olmalıydı ; fakat yaş tahmininde yanılmamıştı.Beyaz önlüklü doktor, sandalyesinde kıpırdanarak kalın çerçeveli gözlüklerinin üstünden Bahar'a baktı.

PORTOLA VALLEY ∣ Tamamlandı ♕Where stories live. Discover now