10.6K 787 84
                                    

Kader , başıma karahindibalarla örülü bir taç taktı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kader , başıma karahindibalarla örülü bir taç taktı.Rüzgarımın savurduğu her bir zerrede senin kokun var. 'ANNE' Bu tacın adı.Her türlü engellere rağmen inatla dimdik duran, köklerine sıkı sıkıya bağlı kalan tek hazinem ; annem.

Bana gebe kaldığını öğrendiğinde kim bilir neler hissettin? Canım ayva çekti demiştin.Sana göre hamileliğinde ayva yiyen kadınların çocukları gamzeli olurmuş.Teorini benimle kanıtladın anne sol yanağımdaki gamzede yediğin ayvaların payı büyük :)

Doğduğumda mutluydun.Doksanlı yıllardaki beyaz albümümüze baktığımda ışıldayan gözlerinde görebiliyorum bunu.Nasıl da özenle tutuyorsun kundaktaki beni.Kolay değil 13 yılın hasreti.

Hayattım ben anne bahardım.Yeşil kırlarda otlayan kuzular,kaderin çizgisi kahverengi gözlerinin feriydim.Zaman sabun köpüğü misali eriyip giderken sen de benim gibi dursun istemedin mi? Düşsem dizlerim kanasa, akşam ezanına kadar sokaklarda oynasam sen yine üzerime artan kumaşlarından elbiseler diksen, bunları özlemedin mi?

Geçmiş, yalnızca albümlerde kaldı anne. Zaman zaman bakıp ne de gençmişim dediğin zamanlarda.Emeklediğim fotoğraflarda kaldı çocukluğum.Büyüdüm ben anne.

Kaderin bana çizdiği yolda hayatı çözer gibiyim artık önümde.Gözlerimi kırpmadan yıldızları görmeyi, her dost görünene sırtımı dönmemeyi öğrendim.

Ellerimi tutardın ya küçükken "Yeme şu tırnaklarını!" derdin yaralı parmaklarım seni yazıyor bugün anne.Seni ve senin gibileri yazıyor ; emeği, sevgiyi , fedakarlığı yazıyor. Ama tüm kelimeler sana yakışıyor.

Seni seviyorum, bu satırları dinlediğinde dolacak kahverengi gözlerini seviyorum.ilk okul mezunu olmana rağmen hayata dair öğrettiklerini ve herkesin keşkelerle sevdiği bir dünyada beni , rağmenlerle sevmeni seviyorum. Dedim ya annem ; rüzgarın savurduğu kokun en değerli hazinem olsun, o da tacımın üstünde son bulsun.

Doğurmuş,

Doğurmamış,

Doğurduğunu bağrına basmış,

Doğurduğunu bağrına bile basamamış,

Doğurmadığını bile bağrına basmış,

Kendi anne olan,

Vicdanı anne olan,

Ruhu anne olan,

Bütün kocaman yürekli kadınlara,

Ve bir kadına anne gibi şefkatle sarılabilen adamlara selam olsun...

Bu satırları okuyan geleceğin anneleri, anneler gününüzü en içten dileklerimle kutlar hayatın tüm güzelliklerinin sizlerle olmasını dilerim sevgilerimle..

PORTOLA VALLEY ∣ Tamamlandı ♕Where stories live. Discover now