♕5.bölüm♕

52.2K 3.3K 359
                                    

Uzandığı el hayatını sarar mıydı? Kaza süsü verilmiş umutları solar mıydı?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Uzandığı el hayatını sarar mıydı? Kaza süsü verilmiş umutları solar mıydı?

JACK'İN MEKANI , Dedektif Brendan Wilder'ın işten arta kalan zamanının çoğunu geçirdiği yerdi. Kasabanın polis merkezine yakınlığı bu mekanı Brendan'ın gözünde cazip hale getiriyordu.

O ve polis arkadaşları sabahları kafe olarak kullanılan barın akşamları içki satışına başlamasıyla form değiştirişini seviyorlardı.Ayrıca Jack , üniformalı müşterilerinden memnundu müşterilerin çoğu erkekti ve ara sıra ego tartışmaları yaşanmıyor değildi. Aslına bakılırsa Jack , buranın daha sosyete bir mekan olmasını istemişti bunun için türlü türlü partiler de düzenlerdi ; fakat tüm çabalarına rağmen gelen müşteriler kasabanın polislerinden başkası olmazdı. Brendan , mekanın kendine has havasını seviyordu sabahları bir otelin açık büfesini andıran kahvaltılıkların tadına bakarken, akşamlarıysa bir barın soğukluğunu yudumluyordu bardağından.

Kapıdan içeriye adım atar atmaz kısa bir koridor ardından da loş bir ışık karşılardı onu gözlerini kısarak ışığa bakar ve Jack'in getirdiği buz gibi köpüklü birasının tadına bakardı.Burası genelde bol kahkahalı ve komik olmayan fıkraların havada uçuştuğu bir yerdi.İş sonrası stres atma yöntemleri kişiden kişiye değişirdi ve genç adamın stresle baş etme yöntemi bu mekana gelmekti.

Mekandaki dans pistinde akşamları sahne alan bir kadın vardı.Esmer güzeli Calanthe. Genç adam dans ederken sallanan uzun siyah saçlarını , takmaktan vazgeçemediği ayak bileğindeki hal halını izlemeyi seviyordu.

Birkaç arkadaşının Calanthe'ye yakınlaşma çabalarına defalarca tanık olmuştu ; fakat kadın erkeklere yüz vermeyip dansını yaptıktan sonra oyalanmadan çekip gidiyordu. Brendan , bunun üstünde durmuyordu kadının dansını izlemeyi sevdiği doğruydu ancak onunla ilgili cinsel fanteziler kurmuyordu.

Yoğun bir güne başlayacak olmanın verdiği sıkıntıyla iç çekti ve her sabah olduğu gibi Jack'in mekanına uğradı.İşini sevdiği doğruydu ama bazen on dakikada bulunabilecek bir delili saatlerce aramak zorunda kalması canını sıkıyordu.Mekanın kapısını gürültüyle açtığında kapı sesine aldırmaksızın masalardan birine doğru ilerledi. Jack mutfakta olmalıydı kapının çıkardığı sesle birlikte elinde bir havluyla Brendan'ın görüş alanına girerek bu tanıdık yüze gülümsedi.

"Hey, günaydın adamın."

"Günaydın Jack nasılsın bugün ?"

Jack , otuzlu yaşlarının başında koyu kahverengi saçları ve iri siyah gözleri olan açık tenli bir adamdı. Bu kasabada doğup büyümüştü bu kasabada aşık olmuştu ve yine bu kasabada evlenmiş ayrıca iki kızı da bu kasabada dünyaya gelmişti.

" Her zamanki gibi erkencisin bugün."

Jack'e doğru yaklaşıp görüş alanındaki açık büfe tarzında özenle yerleştirilmiş kahvaltılıklara iştahla bakarak her zamanki yerine oturdu. Her gün istediği menüyü Jack'in ezbere bildiğinden emindi.Canı bira çekiyordu ancak sarhoş halde çalışması meslek etiğine aykırıydı.Çatılan kaşlarını düzeltti.

PORTOLA VALLEY ∣ Tamamlandı ♕Where stories live. Discover now