Bölüm 74

70 1 0
                                    

Nerde kalmıştık sevgili okurlarım? Hah hatırladım. Umay Neslihan'a sürpriz hazırlamak için gittiği evde asıl kendisi bir sürprizle karşılaşmıştı. Koltuğun arkasında gizlenmiş kocası ve asistanını dinliyordu.

"Mesele o değil. Sadece bir arada görünmek istemiyorum. Umay'ın kulağına gidecek veya yaptıklarımızı anlayacak diye diken üstündeyim sürekli." Umay o an Neslihan'ın yüzünü göremiyordu. O yüzden bu kelimelerden ne çıkarması gerektiğini bilemedi.

Sarp'ın sesi biraz sinirli çıkıyordu. "Sanki o çok umurunda da."

"Tabi ki umurumda. O benim arkadaşım. Ve ona böyle ihanet ettiğimi düşündükçe.."

"Ama çok hevesliydin en başta. Çok istiyordun bunu yapmayı. Bu çıktığımız macera hani seni heyecanlandırıyordu. Ne değişti?"

Neslihan kısa bir süre sessiz kaldı. Sarp devam etti. "Hadi Neslihan çok vaktimiz yok. Umay ikimizden birini aramadan işimizi bitirelim."

"Ben Umay'a değer veriyorum. Dahası yaptığımız şeye artık devam edemem. Lütfen beni anlay..."

"Bak Neslihan bu oyun değil anladın mı? Sen ve ben bir yola çıktık. Beni yüz üstü bırakıp gidemezsin, vazgeçemezsin. Umay'la bir başıma bırakamazsın."

Umay titreyen ellerine baktı ve gözlerini kapattı. Ona nasıl ihanet edebilirlerdi. Nasıl onu aldatabilirlerdi. Biri kocası diğeri de en yakın arkadaşı sırdaşıydı. Halime'nin bahsettiği bu olmalıydı. Büyük acı en yakınlarından gelecek demişti. Neslihan'a söylediği sözler geldi aklına. Neslihan'ın Halime'ye sert çıkmasını düşündü. Demek ki ondan sakladığı şey buydu. Sarp'la Neslihan'ın ilişkisi vardı. Neslihan'ın itiraf edeceği şeyi düşündü. Belki de Neslihan ona söyleyecekti. Ama hiç bir şey o an içinde olduğu durumu değiştirmezdi.

Canı çok yanıyordu. Tekrar gözleri doldu Umay'ın.

O an kalkıp yüzlerine haykırmak istedi. Onu nasıl aldattıklarının hesabını sormak istedi. Bunu yapacaktı da. Fakat birden duraksadı. Bu ikilinin arasındaki işler kızışıyordu çünkü.

"Sarp Bey rica ederim kolumu bırakın. Evet bu iş beni ilk başta heyecanlandırıyordu. Kariyerimin en büyük işlerinden olacaktı. Ama Umay'ı tanıdım ve onun hayatını daha fazla karıştırmak istemiyorum."

"Neslihan bu iş için size çok para ödedim. Bunun sonunu getirmezsen bağlı olduğun ajansı bitiririm. Senin kariyerini de öyle."

Umay'ın kafası allak bullak olmuştu. Konuyu anlamakta sıkıntı çekiyordu. Bu ikisi sevgili değil miydi? Ne işinden bahsediyorlardı şimdi?

"Üstelik sevgili Neslihan, senin bunca zamandır hayatını karıştırdığını Umay bilse ne olur hiç düşündün mü? Anında seni ortadan kaldırır. O yapmazsa ben yaparım."

"Bu bir tehdit öyle mi? Beni tutan sizsiniz. Umay size karşı nasıl bir tavır içinde olur asıl siz düşündünüz mü?"

"Gerçekten bunca zamandır attığı her adımı bana haber verdiğini bilseydi Umay, böyle rahat olabilir miydin? Umut konusunda onun aklına soktuğun onca olumsuz fikirleri bilse mesela. Onu tanıdığın ilk günden beri hayatını yönlendiren elin sen olduğunu bilse yine de arkadaşın olur muydu?"

"Sarp Bey tekrar söylüyorum, beni bunun için işe aldınız. Onu manipüle etmem için. Bundan beni mi sorumlu tutuyorsunuz?"

Umay donup kalmıştı. Kafasından aşağı kaynar sular dökülmüştü. Neslihan bunca zaman onun arkasından iş çeviriyordu demek.

"Seni iyi bir dedektif olduğun için işe aldım. Yapman gereken şey Umay'ın şirketi zarara sokmasını sağlamaktı. Ama sen ihale dosyasının sende olduğunu söylemedin. Senin yüzünden yanlış dosyayı çaldım. Kamerayı o odaya benim yerleştirdiğimi Umay'a direk söylemedin ama ima ettiğinin de farkındayım."

NEFESİNİ BIRAKMAWhere stories live. Discover now