Bölüm 52

101 0 1
                                    

Umay hemen binanın içine girip telefonunu çıkardı. Birini arayarak telefonu kulağına dayadı. "Dosyayı çaldılar." dedi sakin bir biçimde.

Telefondaki cevap verdi. 'Tamam şimdi arka kapıdan çıkıp orada seni bekleyen araçla buraya gel.'

Oğuz'u beklemeden hemen arka kapıdaki araca bindi. Telefonu çalıyordu. Oğuz'un aramasını cevapladı. "Efendim Oğuz?"

Oğuz nefes nefeseydi. "Umay yakalayamadım. Gitti dosya." 

"Oğuz hemen dosyayı teslim edeceğimiz binaya gel seni orada bekliyor olucam."

"Umay ben bi anlam veremiyorum neler oluyor?"

"Orda görüşürüz Oğuz." Umay telefonu kapatıp çantasına koydu.

Oğuz olanları çözememişti. Hemen arabasına atlayıp hızlıca Umay'ın dediği yere sürdü. 

Takip edilme riskine karşılık yolunu uzatan Umay Oğuz'dan beş dakika sonra varmıştı. Sakince araçtan çıktı ve Oğuz'un koluna girdi. Oğuz dayanamadı. "Umay bir açıklama beklediğimin farkındasındır umarım."

Umay parmağını Oğuz'un dudaklarına koydu. "Şşş. Sakin ol."

 Binaya giriş yaptıklarında az ileride Neslihan'ı gördüler. Elinde dosyayla onları bekliyordu. Dosyayı ondan alıp Neslihan'ı yolladı. Oğuz'a dönerek nihayet açıklama yapmaya başladı. "Dosyayı çalacaklarını tahmin etmek zor olmadı. Çünkü senin eski sevgilinin babası adi bir orospu çocuğu. Bu ihaleye girmesi yetmedi, dosyayı çalmaya kalktı. Düğünden sonra polislerin her şeyi araştırdıklarını tahmin ettikleri için bana ve çevreme fiziksel bir zarar vermekten kaçındılar. Bu yüzden bu yola başvuracakları belliydi. Neslihan'la dosyaları o çıkmadan hemen önce hızlı ve gizlice değiştirdim. Böylece şirket içinde muhbir varsa onlara yanlış bilgi gidecekti. Elif'te onu gizlice takip edip güvende olup olmadığından emin oldu çünkü Neslihan'ı tehlikeye atamazdım. Şimdi hadi şunu teslim edelim." 

Neslihan takip edildiğinden habersizdi. Umay bir nevi onu test etmişti ve o şimdilik bu testten geçmişti. Eğer onlarla bir bağlantısı olsaydı dosyayı onlara götürürdü ve bunu bu şekilde anlayabilirdi Umay. Elif onu takip ettiği için de duruma el koyardı. Bu yüzden şimdilik Neslihan bağlılığını kanıtlamış gibiydi.

 Oğuz'un ağzı açık kalmıştı. Nasıl bu kadar zeki olabildiğine şaşırıyordu. Bu kızın bu adamları ne ara bu kadar tanıdığını düşündü. Kendisi yıllardır onları tanıyor fakat bu kadar iğrençleşebileceklerini bile bilmiyordu.

Dosyayı teslim edip imzasını attıktan sonra Umay Oğuz'a döndü. "Aparatif ama doyurmayan bir şeyler mi atıştırsak ne dersin? Öğle yemeği yemedik ve akşam yemeğine sözüm var. "

Oğuz gülümseyip kafasını salladı. iki arkadaş olarak güzel sohbet edip bir şeyler atıştırırken aklına gelen şeyle duraksadı Oğuz. "Umay seni takip eden şu adam. Bahsetsene biraz."

Umay bir süre ne diyeceğini bilemedi. "Senin nereden haberin var?"

Oğuz alnını kaşıdı. "Sarhoşken bana geldiğinde söylemiştin."

"Evet anladım kısacası ben ve koca çenem." Umay olan her şeyi detaylıca anlattı Oğuz'a. Oğuz'un onu dikkatle dinlemesi yargılamaması ve Umut gibi kıskançlık yapmaması onu mutlu etmişti. Onunlayken çok rahattı. Bu Umay'a doğal geliyordu. Daha önce olmadığı kadar hem de. Oğuz'la bazı şeyleri aştıklarını düşünüyordu.

Saatine bakınca çantasına uzandı. "Gitmem lazım Oğuz. Saate bak. Umut'a söz verdim." 

Oğuz üzgün bir şekilde gülümsedi. "Onu sevdiğini anlıyorum. Sadece merak ettiğim bir şey var. Beni de böyle sevdin mi?"

NEFESİNİ BIRAKMAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin