Bölüm 44

102 3 3
                                    

Perdeleri aralayıp gün ışığının içeri girmesine izin verdi Umut. Kahve hazırlamak için mutfağa gitti. Salonda sızmıştı. Boş içki şişelerini toplayıp çöpe attı. Koltuk minderlerinin arasında dantelli bir iç çamaşırı buldu. Onu çöpe atarken söyleniyordu. 

"Haydaaaa bu kimin şimdi ya. Kim geldi ki gece buraya."

Etrafı toparladıktan sonra kahvesini alıp balkona çıktı. Hafif serin hava onu kendisine getiriyordu. Oldu işte dedi kendisine. "Yine eski hayatıma geri döndüm. Zaten korkuyordum bu ilişkiden. Kız patlamaya hazır bomba gibiydi. Sevgili de yapmış. Eminim eğleniyordur"

Umay'ın ağlarken uyuyakaldığı geceyi hatırladı birden. Onu kucağına alıp odasına götürdüğünü ve mutfağını temizlediği zaman ki hissettiği duyguyu. O zaman çok korkmuştu. Sonradan hissettiği en samimi duygu olduğunu düşünmüştü. Peki ya şimdi?

Sahi nolmuştu birden. Birbirleri için her şeye meydan okuyan iki aşık insan değiller miydi? Yalan mıydı yoksa aralarındaki aşk. İlk gördüğü andan beri o kızı istiyordu. Her anlamda ona sahip olmak ve onunla olmak. Ama duygularının daha da derin olduğunu fark ettiğinde bir kere daha korkmuştu.  

Bu zaman içerisinde ne kadar değiştiğini düşündü Umay'ın. Sadece Umay değil kendisi de değişiyordu. Hiç bir zaman olmadığı o kıskanç ve kavgacı adama dönüşmüştü bir anda. Yapabilirsin diye onu desteklerken neden bir anda böyle yaptığına anlam veremedi. Korkuydu ona bunu yaptıran. 

Ama gördüğünüz gibi erkekler genç kızların hayal ettiği gibi çapkın delikanlı olduğunda aşık olup kendini bütün kadınlar kapatan yaratıklar değildir. Hayallerinizi yıkmak istemem hanımlar ama bu hayatın acı gerçeği. Biz kızlar romantik olup fırlama ve yakışıklı delikanlıları hizaya getiren kadınlarla ilgili harika bir aşk hikayesi okumaya bayılıyoruz. Ama erkeklerle ilgili bu değişim ya çok uzun zaman alır ya da hiç olmaz.  Test edildi ve onaylandı. Erkekler bazen korkup kaçabilirler.  Aslında genelde korkup kaçarlar. Çok azı gerçekten kendini kadınlara kapatır ve tek kadına yaşamlarını adarlar. Bunun sebebi de çok basit. Çevresel faktörler. Ya kadın çok mükemmeldir ve erkek ona hayran kalır, ya artık olgunlaşıp saçma maceralardan bıkıp durulmak isterler ya da gerçekten buna değecek bir kadın olduğuna inanır ve aşık olurlar. Bazıları da gerçekten aşık olsa bile ayrılığı fırsat bilerek kendisini başkasının kollarına atar. Peri masalından kimseyi uyandırmak istemem ama insanlar aşık olsalar bile başkalarıyla olabilirler. Kimse kimseye sonsuz sadakatle bağlı değildir. Bana katılmayanlar olacaktır elbet. Bu çok normal çünkü milyarlarca farklı karakterde ve düşüncede insan var. Zaten hayatı güzel kılan farklılıklar değil midir?

Umay'ı tanıdığında sadece çocuksu hırsları vardı. Duvarlarına rağmen savunmasızdı da. Şimdi hırsları da büyümüştü. Yine de yıllardır yaşadığı bu hayatı bırakmak Umut'a da zor geliyordu. Onunlayken çok stresliydi. Sürekli hesap kitap vardı hayatında. Bir ilişkinin sorumluluğunu almak mı zor gelmişti yoksa bu kadar sevmek mi bilemiyordu. 

Kimi seviyordu sahi. Göz önünde olan, ilişkilerini gizli sürdüren ve öpüp dokunamadığı kadını mı yoksa güldüğünde gözlerinle hüzünle huzuru aynı anda barındıran masum tatlı kadını mı?

Umay onun aşık olduğundan çok başka bir kadına dönüşmüştü. Başka zaman olsa böyle bir kadını asla kaçırmaz ve onunla biraz zaman geçirirdi. Sonra da başka biri olurdu tabi ki. Ama artık istiyor muydu Umay'ı..

'Onu seviyorum' dedi kendine. Ama onunla olmak konusunda kararsızlığı giderek daha da artıyordu.

İşe gitmek için hazırlanmadan önce duşa girmek için banyoya geçti. Sürekli kafasında aynı şeyler dönüp duruyordu.

NEFESİNİ BIRAKMAWhere stories live. Discover now