Hoofdstuk 79

528 13 0
                                    

Pov Sanne

We zijn eindelijk in Praag. Het is mooi hier. Ik zie wel een paar wegen die slecht zijn. En langs de wegen ze je, ik denk, allemaal daklozen zitten.

Ik pak mijn koffer van de man die de taxi reed aan en loop samen met mijn moeder de kamer binnen. Van buiten zag het er nou niet echt mooi uit maar de binnenkant is echt mooi. 2 bedden, een badkamer, een soort keukentje en een soort woonkamertje. Niet heel groot maar wel gezellig.

'Zullen we ergens gaan eten en dan onze spullen uitpakken. Dan gaan we morgen verkennen en winkelen.' Stelt mijn moeder voor. 'Ik vind het een prima idee. Ik heb namelijk best wel honger.'

We lopen samen naar buiten toe en zoeken iets waar we kunnen gaan eten. Waar we lopen zijn best veel mensen en het is vrolijk verlicht. Er staat een soort van kerk en die is mooi. Ik hou nu al van deze stad.

We zien een leuk uitziend restaurant en we lopen naar binnen toe. We gaan ergens zitten en wachten tot iemand komt om onze bestelling op te nemen.

Als we klaar zijn met eten, het was echt lekker we hadden allebei de kip met friet en er zat een soort sausje bij die lekker was, gaan we nog even rondlopen. We lopen langs de bekende brug in Praag. In de avond is die heel mooi verlicht. Het valt nu nog mee hoe druk het hier is. Mijn moeder is vroeger ook een keer in Praag geweest en toen ging ze overdag over deze brug en toen was het onwijs druk, vertelde ze me.

Als we weer bij de winkels zijn zie ik dat de meeste winkels nog open zijn. Ze zijn hier tot een uur of 10 open dus kunnen we lang winkelen en leuke dingen doen.

'Zullen we naar het hotel gaan? Ik ben best wel moe.' Ik knik. 'Ja ik ook we gaan morgen wel verder winkelen en rond kijken we hebben tenslotte nog een week.' We lopen weer terug naar het hotel en kleden ons om en gaan slapen.

De volgende dag staan we rond 10 uur op. Mijn moeder gaat eerst douchen en dan ga ik ondertussen met Lars een beetje appen. We hebben gratis WIFI in het hotel.

Als mijn moeder klaar is ga ik snel onder de douche. Ik was mijn haar en mijn lichaam en droog me dan af. Als ik aangekleed en al ben loop ik weer de kamer binnen en zie mijn moeder naar buiten kijken. Op zich is het uitzicht ook wel mooi. Je ziet niet veel maar kijken uit op de stad en dat is best leuk.

We lopen nu weer door de stad heen. We gaan eerst naar een bakkerij toe om wat broodjes te halen. We eten die snel buiten op en gaan dan weer verder. 'Zullen we eerst daar heen gaan dat ziet er leuk uit.' Ik knik en we lopen het enorme gebouw in. Hier zijn allemaal winkels in 1 groot gebouw. Het is echt heel mooi.

Ze hebben hier een Sephora, ik draag niet veel make-up maar vind het wel leuk om te kopen en te bekijken.

Ik zie een paar mascara's die ik meeneem, ze zijn van het eigen merk en niet super duur, en ik ben altijd wel opzoek naar een goede mascara. Ook zie ik nog een lipstick die nude is en mooi dus die neem ik ook mee.

Als we naar een kleding winkel gaan kijk ik een beetje om me heen ik zie wel wat leuke kleding maar ik wil nu niet meteen heel veel kopen anders heb ik over 2 dagen geen geld meer en als ik dan nog iets leuks zie heb ik geen geld meer, en ik kan altijd nog terug komen.

Mijn moeder koopt een leuk jurkje en dan gaan we weer naar een andere winkel toe. En zo gaat het door, in dit gebouw, tot het 2 uur is en we ergens gaan eten.

We lopen naar boven toe en daar zijn allemaal eettentjes. Ik zie buitenlands eten, zoals Chinees, en de KFC, Mac en de BurgerKing naast elkaar zitten. Lekker kan je overal wat halen.

Ik neem kipstrips bij de KFC en een kleine friet bij de Mac en daar ook een milkshake aardbei. Die zijn zoo lekker. Mijn moeder neemt een salade met friet en een cola light. Lekker combinatie.

We lopen weer verder en komen een Pandora winkel tegen. Ik trek mijn moeder mee naar binnen en ik zie een leuke bedel voor aan mijn armband. Het is de kerk die hier in Praag staat en vind het wel een leuk aandenken.

Als ik hem wil betalen duwt mijn moeder me opzij en betaald voor me. 'Waarom deed je dat?' Vraag ik aan haar als we weer buiten staan. 'ik mag mijn dochter toch wel iets geven.' Ik geef haar een knuffel en we lopen weer verder.

Ondertussen is het alweer tijd voor het eten en we gaan ergens pizza eten. Ik neem een pizza margarita en mijn moeder salami. 'Ik vind het eigenlijk niet zo lekker. Die plakken zijn vies en hard.' Vertel ik mijn moeder. Ze begint te lachen. 'Ook voor het eerst dat je zegt dat een pizza niet lekker is.' Nu begin ik ook te lachen. Ik heb 2 stukjes pizza op maar de rest eet ik echt niet o. de plakken zijn mozzarella normaal is dat niet zo erg maar dit in hard en vies. Ik gooi hem in de prullenbak en ga weer naast mijn moeder zitten.

Als haar pizza op is lopen we weer verder en gaan weer naar het hotel toe. We zijn allebei weer moe en gaan lekker slapen.

De volgende dagen gaat bijna hetzelfde, we ontbijten, we winkelen, we eten, gaan verder winkelen en dan eten en slapen.

De laatste dag dat we hier zijn gaan we eigenlijk beginnen met inpakken. We laten een gedeelte van de kleding die we van huis hebben meegenomen hier, en geven het aan het leger des heils. Die zit hier en we hebben nieuwe kleding gekocht dus dat kan makkelijk. En we gaan weer even naar een leuk winkeltje waar ik iets leuks zag voor mijn moeder. Ze houd van rozen en ik zag een hele mooie vaas met rozen erop en die vond ze mooi dus die ga ik voor haar kopen.

'Alsjeblieft mam.' Ik geef hem aan haar en ze glimlacht breed. 'Dankjewel lieverd. Zullen we nog even gaan eten. We moeten zo al gaan.' Ik knik en loop met haar mee naar de Mac. We nemen wat friet en een hamburger met een milkshake en gaan nog even zitten. 'Ik ga het hier wel missen. Het is echt heel mooi hier.' Ik knik en ben het met haar eens. We liepen gisteren ergens en daar hadden ze een muur met allemaal graffiti 

en een brugje met allemaal slotjes, zoals in Parijs, alleen een heel stuk kleiner

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

en een brugje met allemaal slotjes, zoals in Parijs, alleen een heel stuk kleiner.

We lopen nog naar het hotel, halen de koffer op en checken uit en dan op naar huis toe

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

We lopen nog naar het hotel, halen de koffer op en checken uit en dan op naar huis toe.

the badboy helps me ( Deel 1 En 2)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu